Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Οι Maraveyas Ilegal στην Κω!

Χτες το βράδυ στο μουσικό κέντρο Απόπλους και στο πλαίσιο της βράβευσης των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας εμφανίστηκαν οι Maraveyas Ilegal. Ήταν η δεύτερη εμφανισή τους στο νησί της Κω, μιας και πέρσι είχαν έρθει προσκεκλημένοι της Λέσχης Lions και είχαν εμφανιστεί στο "Επί σκηνής καμώματα".


 Ο Κωστής Μαραβέγιας σπούδασε Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, κλασσική κιθάρα πιάνο και κρουστά καθώς και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Το 1996 σχημάτισε το συγκρότημα X-darawish, ένα πολυεθνικό σχήμα με Έλληνες, Ιταλούς και Αλγερινούς μουσικούς. Ηχογράφησε δυο cd εκ των οποίων το τελευταίο ‘una ratsa μία φάτσα’ (FM records, il manifesto), πούλησε 15.000 αντίτυπα σε Ελλάδα και Ιταλία. Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δουλειά από την FM records με τίτλο 'Ραδιοπειρατής'.Το καλοκαίρι του 2004 συμμετείχε στην περιοδεία του Διονύση Σαββόπουλου καθώς και στις παραστάσεις "Η συναυλία των κεριών" στο Ηρώδειο. Το 2005 ακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συνεργασία του με το Διονύση Σαββόπουλο αυτή τη φορά στην παράσταση "Αχαρνής και τραγούδια για νέους κανταδόρους".



Από το Νοέμβριο του 2005 συμμετέχει στην Ορχήστρα του Δρόμου μαζί με τους Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιώτα Νέγκα και Έλλη Πασπαλά.

Τον Ιούλιο του 2007 κυκλοφόρησε το δεύτερο LP του ‘Μaraveyas Ιlegal’ με την πολυεθνική του μπάντα, από την εταιρεία Cantini σε παραγωγή Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Βαλκανικές ηλεκτρικές κιθάρες, latin τρομπέτες, εβραϊκά σαξόφωνα και κλασσικό τσέλο συνδυάζονται τέλεια με ska, reggae, rock, punk και r&b ρυθμούς, με την επιρροή της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής αλλά και τσιγγάνικων μελωδιών γεμάτων από μέρη ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Ο δίσκος αυτός εισήγαγε στην ελληνική δισκογραφία έναν καινούργιο ήχο που δεν είχε ξανακουστεί μέχρι τότε. Στο ‘Ilegal’ ο Κωστής Μαραβέγιας επικοινωνεί τις αντιλήψεις του για την αγάπη, τα όνειρα και τα ταξίδια ενώ σχολιάζει μέσω των τραγουδιών του τη ματαιότητα που κρύβει ο πόθος για τα χρήματα, ο ρατσισμός κι ο ιμπεριαλισμός.

Στη μουσική του ο Μαραβέγιας αναμειγνύει τις ελληνικές μουσικές φόρμες με το ιταλικό, το ισπανικό και το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Ο δίσκος ακούγεται σαν μία ραδιοφωνική μουσική εκπομπή με θέμα: Ταξίδι στη ζωή.Τα υλικά είναι η γιορτή , η χαρά, η αγάπη, το πάθος και η αγωνία για ειρήνη. (πηγή http://el-vima.gr/content/view/2174/46/lang,el/)

Η χτεσινή παρουσία του συγκροτήματος ήταν μια παράσταση όλο ζωντάνια! Ο Κωστής Μαραβέγιας και οι μουσικοί που τον συντροφεύουν, κατάφεραν να κερδίσουν το σύνολο του ακροατηρίου με τη γεμάτη ρυθμό μουσική τους και το αμείωτο κέφι τους, αν και φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από τους παριστάμενους δεν ήξεραν καν το συγκρότημα. Η θεατρικότητα στην παρουσίαση των τραγουδιών, οι χορευτικές φιγούρες και το πάθος των νέων αυτών ανθρώπων μας έκαναν να σηκωθούμε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους! .Εκρηκτικοί μουσικοί ήχοι, εξωτικοί ρυθμοί και τραγούδια που οι στίχοι τους σε ταξίδευαν από την Ελλάδα ως την εγγύς Ανατολή αποτέλεσαν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας της χτεσινής εμφάνισης των Maraveyas Ilegal!

Και μια μουσική γεύση από χτες!

3 σχόλια:

Άννα είπε...

Ναι εκείνη η βραδιά ήταν φανταστική! Είμασταν και στο χορεθτικο γκρουπ όσοι χορεύαμε! Πού ξανάδε ο Μαραβέγιας τέτοιες δόξες;

Άννα είπε...

Φανταστική η βραδιά!Κ τ χορευτικό γκρούπ (εμείς) φοβερό, ε;Πού ξανάδε ο Μαραβέγιας τέτοιες δόξες!;!;!χαχαχαχα!

Άννα είπε...

Φανταστική βραδιά!Κ τ χορευτικό γκρούπ (εμείς) τν απογείωσε!Πού ξανάδε ο Μαραβέγιας τετοιεσ δόξες!;!;!χαχαχαχα!