Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση με "Αρωμα"........... βασιλόπιτας!


Κυριακή απόγευμα με πολύ κρύο στο νησί. Εννέα από εμάς ,ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και έφτασαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου για τη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης. Μάλλον ,όμως, δεν μας ευνοούσε η μέρα. Μείναμε από φωτισμό (είναι συχνότατες οι διακοπές ρεύματος στο νησί) και αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τη συνάντηση σε παρακείμενο cafe! Τελικά καταφέραμε να τακτοποιηθούμε και μεταξύ βασιλόπιτας , χυμών και ζωντανής μετάδοσης ποδοσφαιρικού αγώνα και θαμώνων, που υποστήριζαν την ομάδα τους, (εντελώς σουρεαλιστική σκηνή!) καταφέραμε να μιλήσουμε και για το βιβλίο!
Είχαμε προς κοινή μελέτη το Άρωμα του Πάτρικ Ζίσκιντ και αυτή τη φορά καταφέραμε να διαφωνήσουμε. Το βιβλίο αυτό είτε άρεσε, είτε προξένησε απέχθεια. Αυτό φάνηκε και στην τελική μας βαθμολογία.

(Εδώ ορισμένα από τα μέλη της - σχεδόν- γυναικοπαρέας!)


Η Στέλλα είπε ότι το διάβαζε για να δει τι θα γίνει στο τέλος- αν θα τιμωρηθεί ο Γκρενούιγ. Η Μιράντα διάβασε το μισό βιβλίο και είδε την ταινία . Η γνώμη της ήταν πως η υπόθεση του βιβλίου ήταν ενδιαφέρουσα και ακόμη πιο αξιοπρόσεκτος ο ήρωας. Η Κατιάνα γοητεύτηκε από την εικονοποιια, που υπάρχει στο βιβλίο, και απόρησε που στο τέλος η δικαιοσύνη αποδίδεται από τον ίδιο τον ήρωα και όχι από το δικαστήριο.  Στην Κατερίνα άρεσε η υπόθεση, αν και ο ήρωας της προκάλεσε ανατριχίλα. Η Δανάη διάβασε κάτι λίγο από το βιβλίο, αλλά της άρεσε η ταινία και πιστεύει ότι αποδόθηκε το κλίμα του βιβλίου. Στην Άννα πάλι δεν άρεσε καθόλου - θεώρησε ότι το βιβλίο δεν την προσέλκυσε καθόλου. Η Αντωνία με τη σειρά της ήρθε με απορίες έχοντας διαβάσει το βιβλίο, το οποίο βρήκε¨"θριλερικό".Ο Αποστόλης πάλι - ο μοναδικός άντρας της παρέας- δεν συμμετείχε, καθότι ούτε το βιβλίο διάβασε ούτε την ταινία είδε (και δεν του άρεσε και η βασιλόπιτα!) Αλλά ακούγοντας την υπόθεση θεώρησε ότι το βιβλίο ήταν καλό! Από τη συνάντηση μας έλειψε η κ. Κρικέλη, που ήταν άρρωστη και της ευχόμαστε περαστικά! Η γνώμη της πάντως ήταν ότι το βιβλίο ήταν εξαιρετικό. Η υπόθεση πρωτότυπη, ο ήρωας  αντιπαθητικός μεν ενδιαφέρων ως προσωπικότητα δε, και η ατμόσφαιρα του βιβλίου απέδιδε με ρεαλισμό το Παρίσι του 18ου αιώνα.


Τα κορίτσια μας ντρέπονται να βγουν φωτογραφία!Ωραία κόμμωση Κατιάνα!


Όλοι σχεδόν είχαμε μια εικόνα στο μυαλό μας που μας εντυπωσίασε. Η στιγμή της γέννας του Γκρενούιγ, οι εικόνες που σχετίζονταν με την όσφρηση, η πρώτη δολοφονία εξαιτίας της μυρωδιάς του ανθρώπινου σώματος, το Παρίσι λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση (βρωμιά, νεκροί στο δρόμο, πείνα...). Η περιγραφή του ήρωα - ψυχρός, αδίστακτος, γεμάτος μίσος για τους ανθρώπους, χωρίς αισθήματα - μας συγκλόνισε. Η τελική βαθμολογία μας ήταν 8.
Επίσης κόψαμε την βασιλόπιτα και το αστείο ήταν ότι την έφτιαξε η κ. Κεφαλά, αυτή την έκοψε και κέρδισε και το φλουρί! (Όχι, δεν έγινε κανένα "μαγείρεμα" στην κοπή της πίτας! Σας το ορκίζομαι!)


Ό,τι απέμεινε από τη βασιλόπιτα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: