Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μια σύγχρονη Λυσιστράτη

Την Τρίτη 14 Ιουνίου παρουσιάστηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, η παράσταση "Μια σύγχρονη Λυσιστράτη" , την οποία ετοίμασαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κω με την εποπτεία και την καθοδήγηση των φιλολόγων κ.Κρικέλη και κ.Γεωργακά.
Αντιγράφουμε από το πρόγραμμα της παράστασης :
Δύο χωριά που αντιμάχονται...
Δύο δήμαρχοι που επιβουλεύονται...
Ένα δάσος που απειλείται...
Ένας λαός που χειραγωγείται...
Μια γυναίκα που αντιστέκεται.....
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της διασκευής της περίφημης και πάντα διαχρονικής "Λυσιστράτης" του Αριστοφάνη, τα οποία οδήγησαν στο έρτγο που θα παρακολουθήσετε σήμερα. Επειδή οι επίδοξοι ηγέτες , τα δάση προς πώληση, οι άνθρωποι που πλανεύονται και καθοδηγούνται εντέχνως  δε θα λείψουν ποτέ αλλά και επειδή ο καθένας από μας, ανεξαρτήτως φύλου, έχει μια σύγχρονη Λυσιστράτη μέσα του, ας δούμε -ας παραλληλίσουμε-ας γελάσουμε και πάνω από όλα ας χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας που με τόσο μεράκι, ενθουσιασμό και συνέπεια εργάστηκαν για τη σημερινή παράσταση.

Η παράσταση παίχτηκε το πρωί στις 11 για τους μαθητές του σχολείου και την έκτη δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και το απόγευμα στις 7 για το υπόλοιπο κοινό.Και οι δύο παραστάσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και οι νεαροί ηθοποιοί μας καταχειροκροτήθηκαν!Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και τα ονομάτα των μαθητών που συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά.















Έπαιξαν:
Αργυρίου Παναγιώτης (Υπογύνης)
Γιαννοπούλου Ευγενία(υποβολέας)
Ζέγιαννη Μαρία (Μυρίνη)
Καβαδάκη Μιρέλλα(χορός)
Καρπάθιου Νομική (Ανδροδούλη)
Κρητικού Παρασκευή (Καλλονίκη)
Λένης Νίκος (Ανδρόκρατος)
Ντούλα Διονυσία (χορός)
Ξυπολητά Σαββίνα (Λαμπιτώ)
Οικονόμου Παρις (Κινησίας)
Ουρανός Αγησίλας(Αριστοκλέων)
Ουρανός Κων/νος (Θεριαλέων - υποβολέας)
Πανέρα Σοφία (Λυσιστράτη)
Σαβιολάκης Γιώργος (Θρασύμαχος)
Σούλη Νικολέτα (Αλκινόη)
Χριστοφοράκης Στέλιος (Πρόβουλος)
Ψαράς Μανώλης (Ερμαρίων)
Ψύρη Γεωργία (χορός)

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλα τα παιδιά και στις καθηγήτριες που έστησαν αυτή την ωραία παράσταση!

4 σχόλια:

Νίκος είπε...

Κλαπ,κλαπ,κλαπ,κλαπ..................!!!!!!!!!!!!!!!Συχγαρητήρια!!!!!Μπράβο!!!!Να μας ξαναέρθετε για να μας παρουσιάσετε αυτή την φορά εσείς την παράσταση!!!Θα σας διαθέσουμε τον χώρο!!!!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Αντίσταση, λοιπόν, Λυσιστράτες, ε;;

Πόσο ζωογόνο να μαθαίνεις για τέτοιες προσπάθειες στις μέρες μας! Μπράβο σε καθηγήτριες και παιδιά (μμ..και κάτι γνωστά ονοματάκια, μεταξύ αυτών, ε;!) αρχικά και μόνο γιατί το έστησαν.

ΥΓ. Αυτή η λεπτομέρεια, ότι δηλ παίχτηκε σε δύο παραστάσεις (και για δύο διαφορετικά κοινά) το έργο, μας δίνει την ιδέα πως θα ήταν καλό οι παραστάσεις που ετοιμάζουν κάποια σχολεία να παίζονται σε περισσότερα από ένα σχολεία/χωριά/θέατρα, για εμπλουτισμό της εμπειρίας κοινού και συντελεστών. Αλλά και για άμιλλα...

Παιδιά, συγχαρητήρια πολλά:-)

Takis Malkotsis είπε...

Παιδιά πολλά πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκεί. Να έχετε ένα καλό καλοκαίρι, να ξεκουραστείτε, μην ξεχνάτε να κάνετε αναρτήσεις και περάστε και από τα μέρη μας.

Paraskevaki είπε...

euxaristoume gia ola...<3 <3
poso polli to agapisame afto to ergo...<3 <3 <3 doulepsame para poli oloi kai to euxaristi8ikame oloi para poli..:))) ena sinxaritiria lipon se olous mas kai ena megalitero sinxaritiria stis ka8igitries mas kai se olous osous voi8isan...<3 <3 <3 sas agapame...<3 <3 <3