Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Ο νέος γίνεται ωραιότερος όταν επαναστατεί "



".............Δεν θέλω και δεν μπορώ να απαλλαγώ. Με έχει καθορίσει και αισθάνομαι το χρέος και την ανάγκη μοιράζομαι αυτά που έζησα. Είμαι θυμωμένος με την τροπή που πήραν τα πράγματα από τότε και δεν μπορώ να ξεθυμώσω. Τα παιδιά που συνεχίζουν να εξεγείρονται εναντίον κάθε αδικίας με βοηθάνε να θυμάμαι...."





Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Δημήτρη Παπαχρήστο, ένα από τα παιδιά του Πολυτεχνείου και εκφωνητή του ραδιοσταθμού των φοιτητών. Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε στο ιστολόγιο του έφηβου( http://efhbos.wordpress.com/2008/11/13/efhbos_mhtsos_papaxrhstos/)
.................................................................................................................................
Έλεγε εκείνη την νύκτα «Είμαστε άοπλοι, είμαστε  άοπλοι» και με την μέχρι τώρα ζωή του το εξηγεί και λέει «Δεν έχουμε για όπλα τουφέκια και πιστόλια. Έχουμε τις ιδέες μας και την στάση ζωής μας. Ο αγώνας συνεχίζεται με τα όπλα που διαθέτει ο καθένας μας.»
  Αυτές τις ιδέες παράλληλα με αυτή την στάση ζωής έχει διαφυλάξει σαν πολύτιμο αγαθό ο Μήτσος Παπαχρήστος. Για να μπαίνουν οι ιδέες αυτές και η στάση ζωής του κάτω από την μύτη όλων αυτών που την έκαναν με ελαφρά ή ακόμη και με βαριά πηδηματάκια για οφίτσια, θέσεις, δόξα και χρήμα.










Κλείνοντας, ένα τραγούδι αφιερωμένο στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.













3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυτεχνείο. Πάντα συνδεδεμένο με το σύνθημα: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Εδώ και αρκερτό καιρό βλέπαμε τα δυο τελευταία να υποφέρουν, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να πούμε το ψωμί ψωμάκι για να πάρουν μπρος τα ξυπνητήρια μας!! Εγώ το ακούω το δικό μου να χτυπάει με μανία! Εσύ τ'ακούς; (αν όχι, ρίξε καμιά ματιά στις μπαταρίες!)

Πολυτεχνείο σημαίνει επανάσταση, αντίσταση σε κάθε τι που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξίες και ιδανικά. Θέλω να σηκώσω το κεφάλι ψηλά! Πρέπει! Γιατί φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για 'μένα, χωρίς εμένα! Και δεν είμαι η μόνη...

Φιλάκια σε όλους,
Αναστασία-Μαρία

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ανατσασία μου, πόσο δίκιο έχεις!Αλλά μην ανησυχείς σε λίγο θα συγχρονιστούν πολλά ξυπνητήρια μαζί και για να δούμε τότε.....δε θα αλλάξει κάτι;;;

Ανώνυμος είπε...

Θα αλλάξει όμως κάτι, captain oh captain;; Γιατί τί να το κάνεις το ξυπνητήρι αν χτυπήσει δέκα λεπτά μετά το κουδούνι;!; ΛΑΘΟΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!! Ακόμα και τότε προλαβαίνεις να γλυτώσεις την απουσία πρώτη ώρα!! :P Σίγουρα θα αλλάξουν πολλά!!

Χαιρετίσματα από όλες μας!