Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Υπόκλιση στο μέλλον (Truman Show)

Η σημερινή ταινία που είδαμε στην κινηματογραφική λέσχη ήταν από τις καλύτερη που έχω δει μέχρι στιγμής . Η ταινία, παρόλο που γυρίστηκε στην δεκαετία του 90, θίγει αρκετές καθημερινές αντιλήψεις τις οποίες ακολουθεί η σημερινή κοινωνία. Έτσι μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι μια προγνωστική ταινία . Το σημαντικότερο θέμα που θίγει είναι η επιλογή του ανθρώπου να ακολουθεί και να πιστεύει την οποιαδήποτε πληροφορία που θα δεχθεί . Δεν επιλέγει να ζήσει έξω από το – ουσιαστικά-  "κλουβί " που δημιουργούν τα Μ.Μ.Ε και η κοινωνία . Αντίθετα από μόνος του αφήνει τον κόσμο των Μ.Μ.Ε να καθοδηγήσει την δική του ζωή . Τέλος η αγαπημένη μου στιγμή από την ταινία ήταν η χαρακτηριστική υπόκλιση του πρωταγωνιστή όταν αφήνει πίσω του την ψεύτικη ζωή του και ξεκινάει την δική του αρχή.
Ηλιάνα Μισίρη, Γ3


Η ταινία "Τρουμαν σόου " αναφέρεται στην σημερινή εποχή γι αυτό και μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε, καθώς μιλάει για την σημερινή ζωή των νέων πάνω από ένα "μηχάνημα" όπου ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους,  χωρίς να έχουν κανένα αποτέλεσμα . Επίσης οι σημερινοί άνθρωποι βασίζονται σε αυτό που τους λένε οι άλλοι απορρίπτοντας την πραγματικότητα .
Γιώτα Καραγιάννη, Γ2


Η ταινία παρόλο που ήταν μια παραγωγή της δεκαετίας του 1990 θίγει θέματα τα οποία απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες , όπως το πόσο εύκολο είναι μας ελέγξει κάποιος και πόσο εύκολο να μας παρακολουθούν-τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην καθημερινότητα μας.
Αργύρης Γκαντολούδης, Γ1


Η ταινία μπορεί να γυρίστηκε τη δεκαετία του 1990, αλλά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η παρακολούθηση της ζωής μας, η ανυπαρξία προσωπικής ζωής, τα reality, η εισβολή της τηλεόρασης και των Μέσω στη ζωή μας, η εκεμτάλλευση της ζωής του άλλου για το κέρδος - όλα αυτά παρουσιάζονται στην ταινία όπως και ο σκηνοθέτης που έχει τη θέση του Θεού στην ταινία και διαχειρίζεται τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται , με κυριότερο αυτό του πόσο μας ελέγχουν τη ζωή μας οι κάμερες, πόσο έχουμε αληθινή γνώση της πραγματικότητας, πόσο είμαστε ελεύθεροι....




Δεν υπάρχουν σχόλια: