Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Φίλος είναι αυτός που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου, "Βερολίνο αντίο"


Δε μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ αγαπώ αυτή την ταινία. Εφηβική ταινία, το ξέρω. Οπότε πολλοί θα νομίζουν ότι δεν είναι τίποτε το σπουδαίο. Εγώ αυτό νόμιζα πέρσι, όταν η κ.Κεφαλά μας έδειξε το τρέιλερ. Αλλά άλλαξα γνώμη , όταν την είδα, επειδή με έκανε να νιώσω τόσο ευτυχισμένη, τόσο ζωντανή.
Υπάρχουν πολλά μικροπράγματα που μου αρέσουν σε αυτή την ταινία, αλλά το κυριότερο είναι η φιλία των δύο αγοριών. Το γεγονός ότι άρχισαν από δυο άγνωστους και κατέληξαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι, το θεωρώ αξιοθαύμαστο. Μου άρεσε πολύ που ο Τσικ υποστήριζε και ενθάρρυνε τον Μάικ. Τον έβγαζε έξω από τα όρια του. Όπως όταν ο Μάικ του έδειξε τη ζωγραφιά, και κείνος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν. Όπως στο πάρτι της Τατιάνας που τον ενθάρρυνε να της μιλήσει και να της δώσει το δώρο του. Υπήρχε εμπιστοσύνη μεταξύ τους και φροντίδα.
Η καλύτερη σκηνή που τα επιβεβαιώνει όλα αυτά είναι στο βάλτο, όταν κόλλησε το Λάντα.  Ο Τσικ τραυματίστηκε και είπε ότι έπρεπε να οδηγήσιε ο Μάικ , ο οποίος αναστατώθηκε, αποκαλώντας τον εαυτό του δειλό και βαρετό. Πράγμα που ο Τσικ αρνήθηκε δείχνοντας συμπόνια στο Μάικ.  Το γεγονός επίσης ότι  ο Τσικ ομολόγησε την σεξουαλικότητα του στον Μάικ είναι πολύ γλυκό και δείχνει πόσο τον εμπιστευόταν.
Θα μπορούσα να γράψω 100 σελίδες γι αυτή την ταινία αλλά δυστυχώς τελειώνω εδώ. 
Κων/να Ξαντά, μαθήτρια Α Λυκείου


Η ταινία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα . Νομίζω ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που κατάφεραν να «αποτυπώσουν» ένα βιβλίο σε ταινία με τόση επιτυχία . Οι περιπέτειες που έζησαν οι πρωταγωνιστές ήταν πολύ πρωτότυπες σε σχέση με άλλες ταινίες .
Μου άρεσαν ιδιαίτερα συγκεκριμένες σκηνές, όπως όταν ο Τσικ έγραψε τα αρχικά και των τριών παιδιών στην κορυφή του βουνού , όταν ο Τσικ και ο Μάικ συλλογίζονταν ότι κάπου εκεί , στο ατέρμον σύμπαν μπορεί δυο έντομα που κατοικούσαν σε κάποιον πλανήτη να μοιράζονταν τις ίδιες σκέψεις με εκείνους και στο τέλος όπου ο Μάικ μαζί με τη μητέρα του , αφού πέταξαν στην πισίνα μερικά έπιπλα , κολύμπησαν μαζί ξένοιαστα .
Σε γενικές γραμμές ,η ταινία είχε σασπένς και κινούσε το ενδιαφέρον των θεατών.
Σελίν Γιακαλόγλου, Γ1




Η ταινία μου άρεσε πολύ. Είχε ενδιαφέρον και επιπλέον είχε να σου προσφέρει κάτι. Ήταν αστεία,  αλλά και δυσάρεστη. Παράλληλα,  ο τρόπος που μέσα από την ταινία σου μετέδιδαν κάποιες συμβουλές για το εφηβικό μυαλό δεν ήταν αδιάκριτο και άσχημο. Αλλά το συνδύαζαν με χιούμορ κάτι που αρέσει στους έφηβους αλλά και στους ενήλικες. Ήταν μια πολύ καλή ταινία και μας έκανε να γεμίσουμε με διαφορά συναισθήματα. Ίσως κάποιοι από εμάς (τους εφήβους) να κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν τα παιδιά στην ταινία, αλλά ίσως και να μην επιλέξουν να τα κάνουν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...

Ιωάννα Χόνδρου, Γ6


Μου άρεσε αυτή ταινία γιατί  μας έδειξε τη φιλία ανάμεσα σε δύο άτομα και  επειδή μου έδωσε να καταλάβω πως είμαι βαρετή και έχω μια βαρετή ζωή.
Ιωάννα Καλινιούκ, Γ2


Η ταινία δεν μου άρεσε και τόσο διότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αν και δικαιολογημένα . Πάντως ήταν ευχάριστη επειδή σε έκανε να γελάς σε πολλά σημεία.
Ολυμπία Σπαγουλίδου, Γ5


Η ιστορία που προβάλει η ταινία είναι παρατραβηγμένη και περνάει λάθος μηνύματα . Κάποιος θα μπορούσε να πει  πως αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες των νέων να ξεφύγουν από τη καθημερινότητα τους και να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή τους. Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο έδειξε αυτό η ταινία θεωρώ πως ήταν λάθος και πως επευφημούσε την παραβατική συμπεριφορά. Το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν μια αντικομφορμιστική συμπεριφορά και τελικά βγαίνουν εκτός νόμου, προβάλλοντας το σαν κάτι το περιπετειώδες, σαν ένα μέσο για να νιώσουν ενθουσιασμένα και χαρούμενα, είναι ριψοκίνδυνο, ανούσιο και παντελώς ανόητο.
Δημήτρης Πλατανίστας, Γ4


Πιστεύω πώς το έργο είχε ένα πολύ σημαντικό θέμα να περάσει στους θεατές. Κατά την γνώμη μου, δεν υπήρχε το κάτι που θα έκανε κλίκ έτσι ώστε να ελκύσει τον θεατή...Πραγματικά μια φανταστική ιδέα, αλλά κάτι έλειπε για μένα.
Αναστασία Καλούδη, Γ2




Η ταινία μου άρεσε πολύ γιατί είχε χιούμορ σε κάποια σημεία και επειδή είχε περιπέτεια.

Άννι Ιστρέφι, Γ2




Αν και το κονσεπτ ήταν πολύ ωραίο και όντως το μυαλό του συγγραφέα λειτουργούσε  σαν ενός εφήβου, προσωπικά, μου έλειπε πολύ η λεπτομέρεια. Κάποιοι ίσως να το παραβλέπουν, αλλά επαναλαμβάνω, είναι κάτι προσωπικό.

Αναστασία Ζήβα, Γ2

Η ταινία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική διότι είχε σχέση με 2 άτομα τα οποία  ήταν τόσο διαφορετικά σε  χαρακτήρα και καταγωγή αλλά καταβάθος τόσο ίδιοι.
Τζέσι Κοτσιάι, Γ2




Λοιπόν, στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη αν θα μου άρεσε η συγκεκριμένη ταινία γιατί δεν είναι τόσο του γούστου μου τέτοιου είδους ταινίες,  αλλά μου κέρδισε την προσοχή στα πρώτα λεπτά καθώς κατάλαβα ότι θα αναπτυσσόταν μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε αυτά τα εντελώς διαφορετικά αγόρια που δεν είχαν καμία σχέση ο ένας με τον άλλον. Ήταν τόσο εντυπωσιακή αυτή η ταινία γιατί εγώ παρατήρησα ότι όσο ανώριμα φαινόντουσαν αυτά τα δυο αγόρια τόσο πιο ώριμα ήταν στο μυαλό,  αλλά και στην άποψη που είχαν για διάφορα πράγματα καθώς ο καθένας τους είχε περάσει διάφορες καταστάσεις που δεν ταίριαζαν για την ηλικία που είχαν. Επίσης μου άρεσε που είχαν αυτή την ειλικρίνεια μεταξύ τους και δεν τους ένοιαζε αν αυτό που θα πουν θα πείραζε τον άλλον, καθώς αυτό είναι η φιλία, να μιλάς ελεύθερα στον άλλον. Η περιπέτεια τους ήταν απρόβλεπτη και δεν ήξερες που αλλού θα μπλέκανε, γεμάτη συναισθήματα όπως φιλία, αγάπη, τρόμος, άγχος αλλά και χαρά και ζήλεια καθώς τους έβλεπες να περνάνε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους βρίσκοντας πάντα τρόπο να το κάνουν και πιο διασκεδαστικό.

Αλτιόνα Ντούκα, Γ3



Η ταινία είχε προσεγμένη σκηνοθεσία και η υπόθεση εξελισσόταν γρήγορα. Ενώ θα μπορούσε να ήταν κουραστική, κράτησε το ενδιαφέρον μου, χωρίς να εστιάζει σε βαθυστόχαστα νοήματα. Απολαύσαμε την περιπέτεια δύο εφήβων, που ο καθένας είχε την δική του ιστορία να διηγηθεί. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη προβολή ηταν από τις καλές.

Δονύσης Καραβίτης, Γ2


Δεν υπάρχουν σχόλια: