Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Η εκδρομή της Κινηματογραφικής Λέσχης στην Αθήνα μέσα από τα μάτια των μαθητών μας!


Για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης του 1ου Γυμνασίου Κω ολοκληρώθηκε με μια εκδρομή στην Αθήνα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και μέχρι τις 14 Απριλίου 2019, οπότε και ολοκληρώθηκε, παρακολουθήσαμε μαζί με τους μαθητές μας 20 ταινίες. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 40 μαθητές και οι 30 από αυτούς συμμετείχαν και στην εκπαιδευτική εκδρομή.

Η εκδρομή μας περιλάμβανε πολλές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα,  και φυσικά διασκέδαση! Παρακολουθήσαμε δύο θέατρα, την Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Νέου Κόσμου και το "Τσάντα γιαμαξιλάρι" στο Θέατρο 104, γνωρίσαμε την ιστορία του Α Παγκοσμίου Πολέμου με το πρόγραμμα  "ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΗΛΗΣ ΚΑΙ Ε. Μ. ΡΕΜΑΡΚ: Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος:  λογοτεχνία και κινηματογράφος" στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, παίξαμε το πρόγραμμα Γεωγραφίας στο Magma Team και ζήσαμε την εικονική πραγματικότητα στο VRProject , επισκεφτήκαμε την έκθεση For ever more images? στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , μάθαμε "Τι είδε ο Γαλιλαίος" στο Μουσείο Ηρακλειδών και τέλος πήγαμε στην έναρξη του Φεστιβάλ Κόμικς στο AthensComicdom.  Φυσικά δεν έλειψαν οι βραδινές έξοδοι- για φαγητό στο πολύ ζεστό Μπαραλλού, για φαγητό και χορό στο Ταρατατράμ και για να ακούσουμε ροκ  μουσική στη Μουσική Σκηνή HolyWood. Πολύ γεμάτες μέρες, πολλές οι δράσεις μας, αρκετά τα απρόοπτα, αλλά η καλή διάθεση των μαθητών μας , η θετική τους ενέργεια, το χαμόγελο τους, η απουσία γκρίνιας, η ζωηράδα της εφηβείας βοήθησαν να μη χάσουμε στιγμή το κέφι μας και να ζήσουμε στο έπακρο κάθε στιγμή της εκδρομής μας!
Οι τρεις συνοδοί της εκδρομής, η κυρία Τερζή, η κυρία Τριανταφύλλου και γω ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή και τους ευχόμαστε αυτό να είναι το πρώτο από μια σειρά πολλών ταξιδιών με ουσία στη ζωή τους! Θα μας μείνει αξέχαστη και η εκδρομή και οι μαθητές μας!



Την εκδρομή αυτή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Με γέμισε αναμνήσεις υπέροχες που θα κουβαλάω για όλη μου την ζωή και στο μέλλον θα τΙς λέω στα παιδιά μου, οι σχέσεις μου με τα παιδιά που ήμασταν μαζί έσφιξαν και καταλάβαμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά μεταξύ μας. Θα ήθελα αυτές οι μέρες να κρατήσουν για πάντα και μια αιωνιότητα μαζί να ήμασταν και πάλι. Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κεφαλά, την κυρία Τερζή και την κυρία Τριανταφύλλου που μου χάρισαν αυτές τις αναμνήσεις με το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει, αλλά και φυσικά τις πλάκες που κάναμε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Σας ευχαριστώ λοιπόν που ήσασταν δίπλα μας αυτές τις μέρες και που είστε δίπλα μας και εκτός σχολείου χωρίς να έχετε το μυαλό σας κολλημένο σε άλλες εποχές. Σας αγαπώ.
Γαβριέλα Δούσμανη


Απο την αρχή του ταξιδιού ήμουν σίγουρος πως επρόκειτο να περάσουμε υπέροχα. Από τις στιγμές στο αεροδρόμιο, στα λεωφορεία - τα πολλά αυτά λεωφορεία που μας μετέφεραν - στο ξενοδοχείο και σε όλες τις δραστηριότητες και εξόδους έχω κρατήσει μόνο θετικές εντυπώσεις. Σίγουρα δεν μου άρεσαν όλα τα προγράμματα, αλλά και εκείνα μου προσέφεραν κάτι διαφορετικό, ακόμη και εάν δεν το εκτίμησα τόσο. Χωρίς τις συγκεκριμένες  καθηγήτριες και την προθυμία τους αλλά και την όρεξη για γέλιο και πλάκες, η εκδρομή δεν θα ήταν αυτή που όλοι μας ευχαριστηθήκαμε• αυτό φαίνεται μόνο από το βράδυ στο καράβι, όταν μας έβγαλαν από τις καμπίνες για "να πούμε καμιά βλακεία να περάσει η ώρα" και τελικά μας έκαναν παρατήρηση άλλοι επιβάτες για τα γέλια και τις φωνές. Εάν έπρεπε να διακρίνω τα πιο αξιοσημείωτα μέρη της εκδρομής, θα διάλεγα το πρόγραμμα για τον Α παγκόσμιο πόλεμο, το πρόγραμμα στο Μουσείο Ηρακλειδών και τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, η οποίες ήταν γεμάτες με γέλιο και χαρά. Εκλαμβάνω λοιπόν την εκδρομή στην Αθήνα, ως μια από τΙς τελευταίες μου αναμνήσεις από το γυμνάσιο, ως την αποχαιρετιστήρια. Ήταν ένα ξεχωριστό και όμορφο  τετραήμερο και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συμμαθητές και τις τρεις υπεύθυνες καθηγήτριες.
Διονύσης Καραβίτης

Ήταν μια φανταστική εκδρομή ( άλλωστε δεν θα μπορούσατε να είχατε κάνει κάτι λιγότερο )... Ήταν όλα υπέροχα-  απλά σε κάθε έναν άρεσε κάτι άλλο, λόγω διαφορετικού γούστου .....Μου άρεσε πάρα πολύ το VR project ,η Ελένη, το escape room και το πρόγραμμα στο ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη..... Σας ευχαριστούμε για όλα ...... Ήταν, πραγματικά, κάτι απίστευτο που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια.
Αναστασία Καλούδη

Σίγουρα είναι μια εκδρομή που δεν θα ξεχάσω για τρεις λόγους: πρώτος λόγος ήσασταν εσείς, διότι ξέραμε όλοι ότι θα περνάγαμε καλά! Παρόλο που παραπονιόμασταν συνέχεια, ξέραμε κατά βάθος ότι θα περνάγαμε τέλεια!!!! Δεύτερος λόγος: όλα τα μέρη που πήγαμε δεν νομίζω ότι θα έχουμε άλλη ευκαιρία να τα ξαναδούμε! Όλα ήταν αξέχαστα !!!!!!!!!!!!!!! Τρίτος λόγος και κυριότερος η κ.Τερζή (G.T) που ήταν ακριβώς στο απέναντι δωμάτιο και άκουγε το τι λέγαμε...
Αλεξάνδρα Καζαντζή

Η εκδρομή ήταν υπέροχη! Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η επίσκεψη μας στο κτήριο που παίξαμε με τα vr και μεταφερθήκαμε σε μια άλλη «πραγματικότητα» και διασκεδάσαμε πολύ! Αυτό που μου άρεσε λιγότερο ήταν η έκθεση για τον Γαλιλαίο γιατί την θεώρησα λίγο βαρετή. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες ήταν εξίσου διασκεδαστικές.
Ολυμπία Σπαγουλίδου


Η εκδρομή στην Αθήνα ξεπέρασε όλες μου τις προσδοκίες! Περίμενα μια απλή εκδρομή όπου θα επισκεπτόμασταν κάποια ορόσημα της πόλης και θα περνούσαμε τον χρόνο μας κάνοντας συνηθισμένα πράγματα. Προς μεγάλη μου έκπληξη όλα τα παραπάνω αποδείχτηκαν λανθασμένα! Στην πραγματικότητα γνώρισα μια Αθήνα παντελώς άγνωστη σε εμένα, παρόλο που την επισκέπτομαι χρόνια! Πήγαμε σε μέρη που δεν είχα  ξαναπάει και κάναμε διάφορες δραστηριότητες που μου ήταν άγνωστες. Έπειτα, η κάθε νύχτα ήταν αξέχαστη. Περάσαμε υπέροχα σε μαγαζιά και νυχτερινά κέντρα, μαζεύοντας αναμνήσεις και κάνοντας φιλίες! Γενικότερα, αυτή η εκδρομή θα μείνει χαραγμένη μέσα μου για πάντα για τα πράγματα που κάναμε και περισσότερο για τις αξέχαστες αναμνήσεις και στιγμές που είχα με τους φίλους μου. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της εκδρομής και πιο πολύ τις συνόδους μας Κα Κεφαλά, Κα Τερζή και Κα Τριανταφύλλου που χωρίς αυτές δεν θα ήταν ίδια η εκδρομή-και μάλλον δεν θα γινόταν.
Δημήτρης Πλατανίστας



Πέρασα υπέροχα... Ειδικά με τα λεωφορεία😂.. Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ το  κλαμπ που πήγαμε με την μπάντα Meridian Blank...και γενικά ήταν πολύ αξέχαστη εκδρομή.. Πιστεύω ότι θα είναι από τις καλύτερες.
Αναστασία Ζελεζνιάκ

Μπορώ να πω πως πραγματικά αυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη. Παρά τις αναποδιές που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε να κάνουμε αυτή την εκδρομή μια εκδρομή που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να ξαναζήσουμε. Γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας και δημιουργήσαμε νέες φιλίες που σίγουρα θα ήθελα να κρατήσω. Μια εκδρομή με γέλια, χορό, τραγούδι και γενικά μια εκδρομή την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και τις συνόδους που έκαναν αυτή την εκδρομή πιο όμορφη από ότι είχα φανταστεί.
Αντριάνα Παπούλα

Στην εκδρομή πέρασα πολύ ωραία! Περισσότερο μου άρεσε το θέατρο με την Ελένη, το ταξίδι με το αεροπλάνο, το Mall, η εικονική πραγματικότητα και οι τρεις βραδιές που ήμασταν έξω και το θέατρο «Τσάντα για μαξιλάρι».  Λιγότερο μου άρεσε ο Γαλιλαίος και η Ιστορία διότι δεν είναι του γούστου μου. Είχαμε και τις τρεις καλύτερες καθηγήτριες πρέπει να μας ζηλεύετε όλοι!!
Πρεσλάβα Πέτροβα

Η εκδρομή της λέσχης μας στην Αθήνα είναι σίγουρα αξέχαστη. Από όλες τις δραστηριότητες, η αγαπημένη μου ήταν αναμφίβολα το "Τι είδε ο Γαλιλαίος". Αν και δεν περιείχε καθόλου δράση, η ευφράδεια και η μεταδοτικότητα του κυρίου Πετάκου ήταν καταπληκτικές, και αρκετές για να κρατήσουν σε πολλά άτομα το ενδιαφέρον. Σχεδόν εξίσου διασκεδαστική ήταν η επίσκεψη μας στο escape room του Magma Team, και συγκεκριμένα στο game show. Μου άρεσε πολύ το κλίμα ανταγωνισμού που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των ομάδων. Από τις βραδινές εξόδους, η καλύτερη για μένα είναι αναμφίβολα αυτή της Πέμπτης. Η μπάντα έπαιξε πολύ ωραία τραγούδια, και μετά ήταν ακόμη πιο ωραία. Για να είμαι ειλικρινής, οι άλλες δυο έξοδοι δεν μου άρεσαν και πολύ. Τα έργα που είδαμε στα θέατρα μου άρεσαν αρκετά, και ακομα περισσότερο το θεατρικό παιχνίδι που μας έκαναν μετά. Σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσουμε μερικά προβλήματα που πρόεκυψαν όσον αφορά την μεταφορά, ήταν μια πάρα πολύ ωραία και "γεμάτη" εκδρομή.
Σωτήρης Καβαδάκης


Η εκδρομή ήταν απίστευτη! Μπορεί να παραπονιόμασταν για την κούραση, την αϋπνία ή για κάποιο πρόγραμμα που δεν μας άρεσε, αλλά όπου και να πηγαίναμε περνάγαμε απίστευτα. Ο,τι και αν κάναμε μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά λίγο περισσότερο μου άρεσαν οι βραδινές έξοδοι.  Πιστεύω αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη, όχι μόνο επειδή περάσαμε ωραία αλλά και επειδή μερικοί από εμάς γνωριστήκαμε καλύτερα ο ένας με τον άλλον! Αγάπησα ο,τι και να κάναμε στην εκδρομή και οτι ανάμνηση μου έμεινε από αυτή.
Αλτιόνα Ντούκα

Αυτη η εκδρομή ήταν η καλύτερη που έχω πάει εδω και χρόνια. Γνώρισα πράγματα που δεν ήξερα πριν, ήρθα πιο κοντά με ανθρώπους που πριν δεν ήξερα τίποτα γι αυτούς παρά μόνο το όνομα τους, και ήρθα ακόμα πιο κοντά με ανθρώπους που τους θεωρούσα ήδη φίλους. Είχαμε πολλές αναποδιές, αν και μάλλον αυτό ήταν για το καλύτερο,  και πολλά τραγούδια και χορούς ...σε καρέκλες!
Αντρέας Καντάς


Η εκδρομή ήταν η καλύτερη που έχω πάει μακράν. Πέρα από κάποιες αναπόφευκτες αναποδιές όλα τα υπόλοιπα ήταν τέλεια προγραμματισμένα και τα μέρη τα οποία επισκεφτήκαμε φανταστικά. Αυτό που ξεχώρισε για μενα ήταν το πρόγραμμα "Τι είδε ο Γαλιλαίος" το οποίο περιέγραφε με διασκεδαστικό και απλοϊκό τρόπο την αρχή της Φυσικής. Ήταν πραγματικά υπέροχα!!!
Μαρία Χατζημιχαήλ



Η τελευταία εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα ήταν όταν ήμουν έκτη. Και μπορώ να πω πως αυτή η εκδρομή (της κινηματογραφικής), παρόλο που συνέβησαν αρκετές ατυχίες, ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικά (ειδικά στο λεωφορείο), καθόλου βαρετά. εκτός από μερικά μέρη, αλλά κατά τα άλλα ήταν πολύ ωραία! Και σίγουρα είναι μια από τις εκδρομές που θα θυμάμαι! Ειδικά όταν ακούω την ερώτηση: «Που πάμε μετά;»
Δημήτρης Κανέλλης



Δοκίμασα καινούρια πράγματα, που χωρίς την επιβολή να βρίσκομαι σε έναν τέτοιο χώρο δεν θα τα δοκίμαζα ποτέ. Δεν μπορώ πως κάτι δεν μου άρεσε. Έχω πλέον μια καινούρια γωνίτσα με αντικείμενα από αγαπημένες μου σειρές (#φεστιβαλκομικ) και έχω φωτογραφίες με εναν "αληθινό" ήρωα από το αγαπημένο μου κόμικ.
Αναστασία Ζήβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: