Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

About a boy

Κυριακή μεσημέρι και οι συνήθεις ύποπτοι μαζεύτηκαν στη φιλόξενη βιβλιοθήκη του σχολείου, για την κλασσική συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Γ Γυμνασίου. Αυτή τη φορά η συνάντηση περιλάμβανε και προβολή ταινίας, μιας και το βιβλίο που διαβάσαμε έχει γυριστεί ταινία.Φυσικά είχαμε φέρει και τα απαραίτητα ΅πολεμοφόδια΅΅, πατατάκια και λοιπά συνοδευτικά μιας κινηματογραφικής προβολής!
Η ταινία άρεσε σε όλους σε αντίθεση με το βιβλίο, αφού μόλις τέσσερα άτομα από τα εννέα που παρευρίσκονταν κατάφεραν να το διαβάσουν ολόκληρο. Στη συζήτηση που ακολούθησε της προβολής διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις.Η Μιρέλλα δεν διάβασε το βιβλίο, γιατί το βρήκε πολύ αγγλικό και φλύαρο. Η Μαρία πάλι, αν και το τελείωσε, το θεώρησε βαρετό και υποστήριξε ότι ήταν πολύ αναλυτικό. Το ίδιο υποστήριξαν και η Αλτέα με την Παρασκευή, που επίσης παράτησαν το βιβλίο κάπου στη μέση. Αντίθετα το βιβλίο άρεσε στη Νικολέτα και της άρεσαν και οι αναφορές στους Nirvana. Η Αναστασία Μαρία αν και δεν ενθουσιάστηκε με το σύνολο του βιβλίου εντόπισε όρισμένα σημεία με ενδιαφέρον όπως αυτό στη σελ. 113 (Ο Γουίλ επισκεπτόταν τη ζωή, δεν δεχόταν επισκέψεις). Η Ειρήνη με τη σειρά της διάβασε το βιβλίο ως ένα σημείο , αλλά το βρήκε αρκετά χυδαίο. Στη Δάφνη πάλι άρεσε η ταινία και όχι το βιβλίο.
Το τελικό αποτέλεσμα έγειρε υπέρ της ταινίας. Η οποία άρεσε σε όλους για το χιούμορ της, τους ηθοποιούς, τη μουσική και για την αξιοποίηση της ιστορίας.Όπως είπαν τα παιδιά η υπόθεση του βιβλίου ταίριαζε να γίνει ταινία και όχι βιβλίο!
Ωστόσο, η ανάρτηση θα κλείσει με μια σκέψη του Μάρκους από το βιβλίο :
.............Δυο άνθρωποι δεν ήταν αρκετοί, αυτό ήταν το πρόβλημα. Πίστευε πάντα ότι το δύο ήταν καλός άριθμός, ότι δε θα του άρεσε καθόλου να ζει σε μια οικογένεια με τρεις ή τέσσερις ή πέντε. Τώρα όμως μπορούσε να αντιληφθεί την ουσία : στις ποολυμελείς οικογένειες, όταν κάποιος έφτανε στα όρια του και έσκαγε, δεν έμενες ολομόναχος. Υπήρχαν οι υπόλοιποι. ..........


2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Λοιπόν...ταινία - βιβλίο = 1-0;

Θα περιμένουμε εναγωνίως τη ρεβάνς στην επόμενη συνάντηση της λέσχης σας.
( Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει)

Χαιρετισμούς στη φοβερή ομάδα σας.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Καλησπέρα Διονύση!
Έλπιζα ότι θα τους αρέσει το βιβλίο, μιας και έχω διαβάσει τα άπαντα του Χόρνμπυ και νομίζω ότι είναι από τα καλά του βιβλία, αλλά ατύχησα!Το αγγλικό χιούμορ τους φάνηκε βαρύ.
Η ταινία όμως άρεσε!Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου!
Θα τα ξαναπούμε σε καμια δεκαπενταριά μέρες με τα Τρία ανθρωπάκια, αφού η Συγχώρεση της Σ.Τριανταφύλλου που θέλαμε έχει εξαντληθεί.