Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα είναι....(μέρος τέταρτο και τελευταίο)


Η Ελλάδα σήμερα προσπαθεί και δίνει καθημερινά ένα σκληρό αγώνα για να αντέξει απέναντι στον αμείλικτο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό. Από αυτό κρίνεται η ευημερία μας, αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ισχυρό αλλά ανεξάρτητο κράτος.

Η Ελλάδα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα. Απειλείται με χρεοκοπία. Κινδυνεύει  να υποθηκεύσει ακόμα και την ανεξαρτησία της .Δεν αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και δεν ενθαρρύνεται η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις με κίνητρα. Αντίθετα, υπάρχει ανεργία, απολύσεις, αβεβαιότητα για το μέλλον, απόγνωση. Επίσης υπάρχουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , σε επιδόματα, πάγωμα των προσλήψεων, ελλείψεις στην περίθαλψη και στην παιδεία. Ακόμα υπάρχουν έκτατες εισφορές και αυξήσεις φόρων, υπάρχει διαφθορά, ενώ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Υπάρχει ανισότητα, ανταγωνισμός και αναξιοκρατία.



Η Ελλάδα λόγω του υπερδανεισμού  και της κακοδιαχείρισης των οικονομικών της εδώ και δεκαετίες , αναγκάστηκε να προχωρήσει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα.

Η χώρα μας δεν προσπαθεί να διαφυλάξει το φυσικό της περιβάλλον αλλά και την πολιτιστική της κληρονομιά. Φαίνεται να ξεφεύγει από την παράδοση, τις ηθικές αξίες και την πνευματική και καλλιτεχνική της παράδοση. Ο Έλληνας έχει ελαττώματα αλλά διαθέτει και προτερήματα όπως φιλοπατρία, εξυπνάδα, γενναιότητα, αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τα εκδηλώνει εντονότερα όταν υπάρχει ανάγκη.

Σε μια τέτοια δοκιμασία βρίσκεται σήμερα ο Ελληνισμός κι αν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αυτά μας τα προτερήματα, τότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Σέβη Παρβέρη, Γ4

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Και μόνο ότι μπόρεσες να ορίσεις αυτό το κουβάρι που λέγεται Ελλάδα, Σέβη, σου αξίζοτν συγχαρητήρια!

...Προτερήματα; Α, ναι! Καλά που μας τα θυμίζεις! Μπορεί και να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας σχολια.Ας ελπισουμε οτι η Ελλαδα θα βγει γρηγορα απο αυτην την κριση.
Σέβη Παρβέρη