Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εγκαίνια αίθουσας εκδηλώσεων "Ευαγόρας Παλληκαρίδης"


Την Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου Κω. Ή αίθουσα αφιερώθηκε στον ήρωα , ποιητή και εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη και η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε υπο την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Ιωσήφ και του Δήμου Κω.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η αδελφή του Ευαγόρα, κ.Γεωργία Παλληκαρίδη,  ο κ. Γιώργος Στενιώτης συναγωνιστής του ήρωα,  ο κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο κ.Μάριος Δημοσθένους , πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου.
Οι μαθητές του σχολείου, με την εποπτεία των φιλολόγων του σχολείου κ.Μαίρης Κορδάτου και κ.Χριστοφιλίνας Καματερού, συνομίλησαν με τον ήρωα,  ενώ η χορωδία του σχολείου με τη φροντίδα της μουσικού κ.Μαρίας Ζησοπούλου παρουσίασε μια εξαίρετη επιλογή τραγουδιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ.Δημήτρης Βλάχος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ.Θεοδόσης Νικηταράς, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαρία Πολίτου και ο σχολικός σύμβουλος κ.Στεργιούλης.  Η εκδήλωση  έκλεισε με το "πότε θα κάνει ξαστεριά" και τον "Εθνικό ύμνο" που τραγούδησαν όλοι οι παριστάμενοι μαζί με τη χορωδία.


Η κ. Γεωργία Παλληκαρίδη






Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ.Δημήτριος Βλάχος






 
Η μουσικός του Γυμνασίου κ.Μαρία Ζησοπούλου και η φιλόλογος κ.Μαίρη Κορδάτου





 

Η χορωδία του σχολείου
 
 
 
 
 
                                                 Οι μαθητές συνομιλούν με  τον Ευαγόρα






 
 
 


2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλορίζικη η αίθουσα! Να τη ζωντανεύετε με τις δημιουργίες σας!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευχαριστούμε Διονύση!Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση και ελπίζουμε πραγματικά να αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας!