Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ένας συγγραφέας , δυο Λέσχες Ανάγνωσης και ένα βιβλίο!

Την Παρασκευή 4 Απριλίου η Λέσχη Ανάγνωσης του 8ου Γυμνασίου Περιστερίου με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητριών τους της κ.Ππαπαδά και της κ.Μητσοπούλου επισκέφθηκε το νησί μας και το σχολείο μας . Αφορμή για τη συνάντηση των δυο λεσχών η συνάντηση και συζήτηση με το Βασίλη Παπαθεοδώρου για το βιβλίο του "Στη διαπασών". 22 μαθητές από την Αθήνα και 25 από το 1ο Γυμνάσιο Κω συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και συζήτησαν με το Βασίλη για το βιβλίο του.

Ο  κ.Παπαθεοδώρου επισκέφτηκε νωρίτερα το πρωί το σχολείο μας για να συναντήσει τους μαθητές του Γ4 που διάβασαν το βιβλίο του στην τάξη, χωρίστηκαν σε ομάδες,  διαπραγματεύτηκαν τα θέματα που θίγει και συζήτησαν για πολλά από αυτά.Το βιβλίο άρεσε πολύ στους μαθητές, τους κέρδισε ο πρωταγωνιστής και συγκινήθηκαν, θύμωσαν , γέλασαν και προβληματίστηκαν  με τις επιλογές του.





 Η συζήτηση με το συγγραφέα παρόντα περιστράφηκε γύρω από τη δουλειά του, το βιβλίο , αλλά και άλλα θέματα που τα παιδιά ήθελαν να συζητήσουν μαζί του. Τα παιδιά θέλησαν να μάθουν πώς ένας συγγραφέας εμπνέεται για να γράψει ένα βιβλίο, αν είναι σίγουρος για την επιτυχία του βιβλίου, ποιος είναι ο σκοπός του όταν γράφει, αν η συγγραφή είναι επάγγελμα, γιατί ένας συγγραφέας επιλέγει να ασχοληθεί με τόσο έντονα κοινωνικά προβλήματα στο βιβλίο του, πώς προέκυψε η τόσο τολμηρή γλώσσα του βιβλίου , αν ο συγγραφέας είχε αναστολές όταν αποφάσισε να γράψει σε εφηβική γλώσσα. Ο κ.Παπαθεοδώρου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και συζήτησε μαζί τους για σχεδόν δυο ώρες. Ο μαθητής του Γ4 Λεωνίδας Σεγραίδος ετοίμασε για τον κ.Παπαθεοδώρου ένα δώρο : οπτικοποίησε αποσπάσματα του βιβλίου σε ένα μικρό αλλά άρτιο βίντεο -  το οποίο μπορείτε να δείτε στη συνέχεια!






Το απόγευμα στις 4 οι δυο λέσχες συναντήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων Ευαγόρας Παλληκαρίδης του σχολείου και μίλησαν με το συγγραφέα για όλα . Ο κ. Παπαθεοδώρου μας είπε για το πώς έγραψε το βιβλίο του, ποια ήταν η αφορμή, για ποιους λόγους διάλεξε να θίξει τόσα πολλά και διαφορετικά θέματα μέσα στο βιβλίο του. Η συζήτηση μας κράτησε δυο ολόκληρες ώρες –που δεν καταλάβαμε πως πέρασαν!











Με τη λέσχη ανάγνωσης είδαμε μαζί και μια ταινία την Κυριακή 6 Απριλίου παρέα με την Κινηματογραφική μας Λέσχη. Είδαμε την ταινία Flipped που μας την πρότεινε η μαθήτρια και μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης,  Ηλέκτρα Κριτσωτάκη. Η ταινία μας συγκίνησε και άρεσε σε όλους μας!






Η επίσκεψη της λέσχης Ανάγνωσης του 8ου Γυμνασίου  Περιστερίου και η συνάντηση που κατορθώσαμε να στήσουμε οι υπεύθυνες καθηγήτριες μας απέδειξε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά και ωφέλιμα, να μας φέρουν σε επαφή με άτομα που μπορεί να ζουν μακριά μας αλλά έχουν κοινές αναζητήσεις! Ελπίζουμε του χρόνου να καταφέρουμε να τα ξαναπούμε από κοντά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: