Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Η ζωή είναι μια και αξίζει να την απολαύσουμε, The Fundamentals of Caring


Η συγκεκριμένη ταινία ως τελευταία του 2018, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πιο αισιόδοξη από της άλλες. Παρ'όλα αυτά, αυτό δεν της στάθηκε εμπόδιο στο να μας περάσει αξιοσημείωτα μηνύματα όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει.
Η ταινία αυτή, παρουσιάζοντας μας τις δυσκολίες της ζωής συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων, μας πέρασε ότι στην τελική είμαστε όλοι ίδιοι, με τα ίδια απαράλλαχτα δικαιώματα και ότι κάνεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τρόπο "εκτός του φυσιολογικού". Αυτό κατά κύριο λόγο μας το έδωσε να καταλάβουμε η κοπέλα που υποδυόταν η Selena Gomez, η οποία εξαρχής συμπεριφέρθηκε στον πρωταγωνιστή όπως θα συμπεριφερόταν σε κάθε άνθρωπο που θα συναντούσε στη ζωή της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αναπηρία του καθώς αυτή δεν τον καθορίζει ως έναν αφύσικο άνθρωπο. Του συμπεριφέρθηκε με ευθύτητα και ειλικρίνεια , πράγμα που στο τέλος τον έκανε να νιώσει και αυτός "πραγματικός άνθρωπος" και ότι μπορεί πράγματι να ενταχθεί σε αυτή την κοινωνία. Όσον αφορά τον πρωταγωνιστή, μας έδειξε ότι ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, πρέπει να ζούμε τη ζωή μας στο μέγιστο και να μην τα παρατάμε ποτέ καθώς η ζωή είναι μια και αξίζει να την απολαύσουμε. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια εξαιρετική επιλογή εκ μέρους των καθηγητών μας για την λήξη της "κινηματογραφικής μας χρόνιας".
Μαρία Χατζημιχαήλ, Γ6





Το The Fundamentals of  Caring ήταν μια ταινία με πολύ συναίσθημα που άγγιζε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή εποχή. Αρχικά θα ήθελα να τονίσω την αντίδραση της ηθοποιού ( Selena Gomez), που   αντέδρασε στον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα σαν να είναι ένας κανονικός άνθρωπος, αφού δεν έχει καμία διαφορά από τους άλλους αλλά μόνο ότι έχει κάποιες αδυναμίες. Επίσης πιστεύω πως κανένας άλλος δεν θα είχε την ίδια αντίδραση  και την ίδια αντιμετώπιση όπως η (selena gomez)  όπου αυτό φαίνεται στο σημείο, που φιλάει τον Trevor. Τέλος θα ήθελα να παραδεχτώ πώς το αγαπημένο μου σημείο στην ταινία είναι εκεί που  η κοπέλα γεννά και ο Μπεν ταυτόχρονα κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν για τον γιό του , που έχασε σε ένα ατύχημα. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή σε όλη την ταινία και δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Ντανιέλα Μπάνα, Γ3




Δεν υπάρχουν σχόλια: