Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Searching- Χαμένος στο διαδίκτυο

Σήμερα η ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς όλα ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα. Η ταινία μου κέντρισε το ενδιαφέρον λόγω του ότι παρουσίαζε την σχέση μεταξύ παιδιών και γονιών αλλά και το ζήτημα του διαδικτύου,  ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς σήμερα.
 Μέσα από την ταινία πήραμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα: πως ο,τι κι αν πάθεις ο μόνος που θα τρέξει είναι οι γονείς σου και κανένας άλλος. Επίσης ο σεναριογραφος κατάφερε να μας προβληματίσει με την καλή έννοια και να μας δείξει την διαφορά του είναι και του φαίνεσθαι( για παράδειγμα η κοπέλα στην ταινία πίστευε ότι είχε αποκτήσει έναν αληθινό φίλο που στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτό που φαινόταν, αλλά αυτός που της έκανε το μεγαλύτερο κακό όπως και η ντετέκτιβ στον πατέρα της κοπέλας που προσπαθούσε να καλύψει τον γιο της).
 Κατά την γνώμη μου η ταινία ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και περνούσε πολύ δυνατά μηνύματα.Θα την ξανά έβλεπα με την πρώτη ευκαιρία.

Λουκία Εξαρχοπούλου, Γ1



Στο έργο που είδαμε σήμερα υπήρξαν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πάνω στην πλοκή του, αλλά μου άρεσε πολύ και με ενδιέφερε το θέμα που είχε διαλέξει ο σεναριογράφος. Αν και κατά τη διάρκεια υπήρξαν πολλά ερωτηματικά στο μυαλό μου, στο τέλος κατάλαβα τι μήνυμα προσπαθούσε να μας περάσει. Την ιδέα του να τα προβάλει όλα μέσα από έναν υπολογιστή την βρίσκω πολύ έξυπνη και ενδιαφέρουσα,  γιατί όλο το νόημα της ταινίας περιπλέκεται γύρω από αυτό.
 Ωστόσο υπήρξαν πολλές στιγμές που ανακάτευε τα γεγονότα και στο μυαλό μου αποτυπώθηκε ως κάτι αρνητικό, για παράδειγμα εκεί που μας έλεγε ότι δεν ζούσε η ηρωίδα μας το γύρισε και μας έδειξε ότι τελικά ζει και εκτός από αυτό μας άφησε να προβληματιστούμε και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για το τι πραγματικά της συνέβη.
Επίσης πιστεύω πως ο σεναριογράφος και οι ηθοποιοί κατάφεραν να μας αποδώσουν τέλεια το συναίσθημα της αγωνίας για τις σκηνές που θα προβληθούν στην συνέχεια. Γενικά θα μπορούσε ο καθένας μας να χαρακτηρίσει ως πολύ καλή αυτή την ταινία άσχετα με τα "λάθη" που υπήρξαν ενδιάμεσα. Ο λόγος είναι ότι πέρασε  το μήνυμα που ήθελε και το οποίο ήταν να προσέχουμε τι γίνεται μέσα στον κόσμο του διαδικτύου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι εσύ ή κάποιος φίλος σου που θα αποπλανηθεί από τον κόσμο που το χειρίζεται. 
Τόνια Τσιμισίρη, Γ6



Μετά την προβολή της ταινίας ο δικηγόρος κ.Δρόσος, καλεσμένος των υπεύθυνων καθηγητριών της Λέσχης μίλησε στους μαθητές για θέματα που άπτονται της χρήσης του διαδικτύου καθώς και της  προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους.  Στη συζήτηση ήταν παρών και ο διευθυντής του 2ου Λυκείου  κ. Χλαπάνης , που συνέβαλε στη συζήτηση ως πληροφορικός και γνώστης του διαδικτύου. Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν και δύο συνάδελφοι από το 2ο Λύκειο Κω μαζί με περσινούς μαθητές του προγράμματος. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο από τη συνάντηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: