Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Λέσχη ανάγνωσης




Μέχρι τώρα διαβάζε ο καθένας μόνος του....Επειδή όμως έχοντας παρέα όλα γίνονται πιο όμορφα... είπαμε να συνδυάσουμε την ατομική ανάγνωση και την ομαδική συζήτηση.

Αποφασίσαμε ,λοιπον, φέτος να σχηματίσουμε μια ομάδα ανάγνωσης και παρέα με δύο καθηγήτριες του σχολείου - που "έριξαν" την ιδέα - να δοκιμάσουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας παρέα με τους συμμαθητές μας.

Έτσι λοιπόν εμείς οι <<βιβλιοφάγοι>> των τμημάτων Γ2-Γ4 έχουμε την πρώτη μας συνάντηση στη βιβλιοθήκη του 1ου γυμνασίου το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Το πρώτο βιβλίο που θα διαβάσουμε ειναι το << Αγαπητέ θεέ>> του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ. Για να ρίξουμε μια ματιά στο οπισθόφυλλο :

«Αγαπητέ Θεέ, Με λένε Όσκαρ, είμαι δέκα χρονών, έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχω ψήσει και τα χρυσόψαρα), κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, γιατί μέχρι σήμερα, λόγω του σχολείου, δεν είχα χρόνο. Σου το λέω ευθύς εξαρχής: σιχαίνομαι να γράφω. Για να γράψω, πρέπει πραγματικά να είμαι αναγκασμένος να το κάνω· γιατί το γράψιμο είναι γιρλάντα και στολίδι και μεταξωτή κορδέλα. Τι άλλο είναι το γράψιμο από ένα ωραιοποιημένο ψέμα; Το γράψιμο είναι για τους μεγάλους.»


Υ.Γ. Συντονίστριες της συνάντησης θα είναι οι κυρίες Ελένη Κρικέλη και Γιώτα Κεφαλά. Σας περιμένουμε !
(Η αρχική εικόνα είναι έργο του Ερρίκου Φραντζισκάκη , Νεκρή Φύση με λύρα και βιβλίο, ελαιογραφία, 50x61,5, Εθνική Πινακοθήκη, αρ. ευρ. 4935 . Την κατεβάσαμε από εδώ http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=553 )

1 σχόλιο:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Θα περάσετε πολύ ωραία, σίγουρα! Περιμένουμε τις γνώμες σας για το βιβλίο. Είναι θαυμαστό το πώς καταφέρνει, μιλώντας για ένα τόσο θλιβερό θέμα να είναι γεμάτο αισιοδοξία και ζωή.
...Αλλά καλύτερα να τα πείτε εσείς πρώτοι:-)
Γιώτα, σας χαιρόμαστε - και χαιρόμαστε - πολύ.