Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Είσαι μονάχος, κι όταν είσαι μονάχος, τίποτα δεν είσαι..Και φέτος γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/3) όπως τις αρμόζει, φέρνοντας δηλαδή τον κόσμο πιο κοντά στο σανίδι, με μια σειρά δωρεάν παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα - και εδώ στην Κω.
Σύμφωνα με την βραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιό, Τζούντι Ντεντς: «Σ' όλο τον κόσμο παίζεται θέατρο και όχι πάντα σε παραδοσιακό θεατρικό περιβάλλον. Παραστάσεις μπορούν να προκύψουν σε ένα μικρό χωριό στην Αφρική, κοντά σε ένα βουνό στην Αρμενία, σε ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας χώρος και ένα κοινό. Το θέατρο έχει τη δυνατότητα να μας κάνει να χαμογελάμε, να μας κάνει να κλαίμε, αλλά πρέπει επίσης να μας κάνει να σκεφτόμαστε και να εκφραζόμαστε.
Το θέατρο προκύπτει μέσα από την ομαδικότητα. Οι ηθοποιοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο προσκήνιο, όμως υπάρχει επίσης ένας υπέροχος κόσμος ανθρώπων που βρίσκεται στο παρασκήνιο. Είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι ηθοποιοί και τα διαφορετικής φύσης εξειδικευμένα ταλέντα τους καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση μιας παράστασης. Έχουν κι αυτοί μερίδιο σε όποιο θρίαμβο και επιτυχία προκύψει».


Χτες το βράδυ, λοιπόν, στο κινηματοθέατρο "Ορφέας", η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου παρουσίασε το έργο του Γιάννη Ρίτσου "Οι Γερόντισσες και η θάλασσα" σε σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Έρη Ρίτσου και ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος που διάβασε και το μήνυμα της ημέρας.Η χτεσινή βραδιά ήταν πολύ όμορφη και μας έφερε κοντά στο λόγο του ποιητή της Ρωμιοσύνης. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές και η μουσική που συνόδευε τον ποιητικό λόγο απόλυτα ταιριαστή. Ας κλείσουμε με τα τελευταία λόγια της παράστασης :
Είσαι μονάχος, κι όταν είσαι μονάχος, τίποτα δεν είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: