Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Video games


Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας (Ενότητα 5η, Δραστηριότητες παραγωγής λόγου) γράψαμε ένα κείμενο για τα βιντεοπαιχνίδια। Η σημερινή ανάρτηση είναι το κείμενο μιας συμμαθήτριας μας από το τμήμα Γ2


Πιστεύετε πως τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τη ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα;
Λοιπόν εγώ δεν το πιστεύω! Οι πιο πολλοί άνθρωποι εθίζονται τόσο πολύ σ’ αυτά και όχι μόνο δεν το καταλαβαίνουν , αλλά θεωρούν πως αυτά αποτελούν τη ζωή τους και χωρίς αυτά δεν θα τα καταφέρουν.
Σ αυτό τον κόσμο όλοι σας εκμεταλλεύονται. Εκείνοι που τα πουλάνε αυτά δε θα νοιαστούν , δεν πρόκειται ποτέ να σας πουν να μην αγοράσετε ένα τέτοιο βιντεοπαιχνίδι, γιατί είναι χάσιμο χρόνου.
Έχω να σας ρωτήσω κάτι. Στα αλήθεια σας κάνουν ευτυχισμένους; Έτσι νιώθετε ότι μπορεί να σας ανήκει ο κόσμος;
Μερικοί νομίζουν ότι με το να παίζουν τέτοια παιχνίδια ξεσπούν, αλλά στην ουσία χάνουν την επαφή με τον κόσμο. Έτσι δείχνουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και καταφεύγουν σε ένα είδος ψευδαισθήσεων.
Αναρωτηθείτε λίγο : γι’ αυτό ήρθατε στον κόσμο; Αυτός είναι ο σκοπός σας; Πως θα είστε δραστήριοι, αν έχετε συνηθίσει στο καθισιό;
Αυτός είναι ο λόγος που πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες γίνονται παχύσαρκοι. Γιατί δεν είναι δραστήριοι, δεν γυμνάζουν το σώμα τους παρά κάθονται όλη μέρα και παίζουν αυτά τα ανόητα παιχνίδια. Έτσι λοιπόν το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν βαρετή τη ζωή τους.
Πιστεύω πως άμα κάτσουν και σκεφτούν τι αγαπάνε και τι θέλουν να κάνουν, τι όντως τους γεμίζει και κάνει τη ζωή τους πιο ωραία, τότε θα είναι αληθινά ευτυχισμένοι και περήφανοι για τον εαυτό τους, εφόσον καταφέρουν να ακολουθήσουν την καρδιά τους!!


Ειρήνη Πακιρτζή, Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια: