Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ο ήλιος ανατέλλει (ή μήπως Here comes the sun);


Το διαβάσαμε εδώ http://annboukou.blogspot.com/2010/04/money-for-nothing.htmlκαι εδώ http://arxaiognosia.blogspot.com/2009/12/money-for-nothing.html και το αναπαράγουμε : Η Georgia L. Irby-Massie, σε άρθρο της με τίτλο "That Ain't Workin; That's the Way You Do it". Teaching Greek through Popular Music, στο νέο ηλεκτρονικό περιοδικό για τη διδασκαλία των κλασικών TCL, κάνει την τολμηρή πρόταση να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά μέσω της ροκ μουσικής! Για να δούμε λοιπόν σε ποιο τραγούδι αντιστοιχούν οι παρακάτω αρχαιοελληνικοί στίχοι :





Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε με την τολμηρότητα του εγχειρήματος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και την πρωτοτυπία του.

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα,
Πάντα ενδιαφέροντα τα θέματά σας!
Ας μη δαιμονοποιούμε τίποτα. Το να "περάσεις" μέσα από τη ροκ ή οποιοδήποτε άλλο είδος τα αρχαία, είναι ένα ακόμα προσφερόμενο εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους χρήση, μπορεί από κάποιους και να απορριφθεί. Σημασία για μένα έχει ότι αποτελεί μια ( ευφάνταστη) δυνατότητα.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Συμφωνώ Διονύση!Νομίζω πως το σημαντικό είναι η αγάπη για τη γνώση. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις. Αν αυτό μπορεί να γίνει με τη ροκ, ακόμα καλύτερα!