Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης!

Απόγευμα Κυριακής και έξω από το σχολείο παιδιά μαζεμένα. Είναι η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας για φέτος! Και είμαστε πολύ χαρούμενες, γιατί φέτος θα λειτουργήσουν τρεις ομάδες. Η συμμετοχή των παιδιών είναι ικανοποιητική, μιας και περίπου 35 παιδιά όλων των τάξεων – Α΄ Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου αποτελούν τη φετινή Λέσχη!





Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική για τα παιδιά της Α Γυμνασίου, τα οποία ήρθαν για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση των παιδιών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου για το βιβλίο «Αγαπητέ Θεέ». Το βιβλίο το είχαμε διαβάσει και πέρσι με την Λέσχη Ανάγνωσης και επειδή είχε κερδίσει όλα τα παιδιά, θεωρήσαμε ότι ήταν προσιτό για εκείνους, που δεν έχουν αναγνωστική εμπειρία.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Γεωργακά, κ. Κρικέλη, και κ. Κεφαλά καλωσόρισαν τα παιδιά και μίλησαν για την λειτουργία και τους στόχους της ομάδας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα παιδιά και η Κοντέσα και η Αναστασία παρουσίασαν με λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου στα παιδιά της πρώτης, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την συζήτηση.Η πλειοψηφία των παιδιών συμφώνησε ότι το βιβλίο ήταν ενδιαφέρον και πρωτότυπο και κράτησε το ενδιαφέρον τους.



Η Μιρέλλα είπε πως της άρεσε ο τρόπος γραφής καθώς και το πώς χειρίστηκε ο συγγραφέας ένα τέτοιο απλό κατά τα άλλα θέμα. Η Κριστιάννα μίλησε για την αισιόδοξη πλευρά του βιβλίου, το ότι παρουσιάζεται ο ήρωας να αντιμετωπίζει με γενναιότητα την αρρώστια του. Η Νομική είπε ότι αν και ήταν θλιβερό, υπήρχε χιούμορ στο βιβλίο που κέρδιζε τον αναγνώστη. Ο ΄Εντι με τη σειρά του θα πρότεινε να το διαβάσουν κι άλλοι, γιατί το βρήκε τρυφερό και συγκινητικό. Στον Οδυσσέα άρεσαν πολλές από τις ατάκες του ήρωα και το γεγονός ότι ξεχνάει τον εαυτό του και αρχίζει να ζητάει από το Θεό χάρες για άλλους (τους γονείς του και τους φίλους του). Η Φωτεινή χάρηκε που ο ήρωας τα βρήκε τελικά με τους γονείς του, με τους οποίους αρχικά δεν είχε καμιά ψυχική επαφή. Η Μαρία βρήκε πολύ αισιόδοξο τον τρόπο που ο συγγραφέας παρουσιάζει το θέμα του καρκίνου, ενώ ο Λοριάν μίλησε και για την επιλογή των φίλων του ήρωα – ότι δηλ. οι φίλοι μας δεν είναι απαραίτητο να είναι όμορφοι, έξυπνοι αλλά καλοί άνθρωποι. Η Σαββίνα πάλι μας διάβασε το απόσπασμα που της άρεσε και αφορούσε το γράμμα της θείας Ρόουζ και συμφώνησε με την άποψη των παιδιών ότι το βιβλίο ήταν πολύ αισιόδοξο. Η μόνη που δεν βρήκε ενδιαφέρουσα την υπόθεση του βιβλίου ήταν η Δάφνη.
Τα αγόρια το βρήκαν συγκινητικό και δήλωσαν πως έκλαψαν , όπως και αρκετά από τα κορίτσια της παρέας. Η βαθμολογία που του έβαλαν οι αναγνώστες μας ήταν 9.


Για την επόμενη φορά η Α και η Β Γυμνασίου θα διαβάσουν το βιβλίο «Η τελευταία μαύρη γάτα του Ευγένιου Τριβιζά και η Γ Γυμνασίου το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», του Μάρκ Χάντον.

4 σχόλια:

LaZia είπε...

θέλω να συμμετέχω κι εγώ!! μπορώ να σας έρθω;;; θα διαβάσω και τα δυο βιβλία!!

καλή αρχή και καλή χρονιά να' χετε!! Μπράβο σας!!!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη Ιωσηφίνα!Και βέβαια σε θέλουμε στην ομάδα!Μπορείς να έρθεις όποτε θες!

gyristroula2 είπε...

Καλή αρχή,καλά διαβάσματα!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!Αναμένουμε και τα δικά σας νέα από τη Λέσχη Ανάγνωσης!