Σάββατο 28 Μαΐου 2011

η ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον και πρέπει να αγωνιστείς για να την αποκτήσεις….

Κι έτσι όλα ξεκίνησαν.. Από μια πλάκα. Μια πλάκα που ίσωςκαι να ξυπνήσει αρκετούς πολίτες της Κω. Ένα αστείο, ένα φιλικό αστείο. Και μίαμικρή ζήλεια. Ίσως να νιώσαμε άσχημα που θα γίνονταν συγκεντρώσεις πανελλαδικάστις πλατείες και εμείς θα καθόμασταν στους καναπέδες μας και θα τους βλέπαμεαπό τις τηλεοράσεις. Κάτι τέτοιο θα με έκανε έξαλλη με τον εαυτό μου. Ένιωθα πως θα έχανα την αξιοπρέπειά μου.
 Μίλησα στα παιδιά. «Μέσα.», μου είπαν. Έτσικάπως ξεκίνησε όλη η ιστορία… Συνεχίζουμε δίχως να ξέρουμε που θα φτάσουμε.Εξάλλου όπως λέει και το φιλαράκι μου ο Καβάφης, σημασία δεν έχει ο προορισμός,αλλά το ταξίδι. Ναι, σωστά πάμε εκεί με έναν σκοπό. Θέλουμε να αγωνιστούμε καιθέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως, για να σκεφτούμε λίγο πόσο ωραία περνάμε σε αυτές τις διαμαρτυρίες που δε χρειάζεται να φοβόμαστε για τις ζωέςμας, που τα ΜΑΤ δε μας τρομάζουν, που μπορούμε να συζητάμε με τον άλλον και όχινα ουρλιάζουμε σαν ξεψυχισμένοι.
 Εκεί, λοιπόν, μπορείς να πας να γνωρίσειςκαινούριους ανθρώπους, να συνομιλήσεις μαζί τους, να τους πεις τι σεπροβληματίζει, να σου πουν τι τους προβληματίζει, να συμφωνήσετε, αλλά και ναδιαφωνήσετε. Ναι, να διαφωνήσετε. Δε λέω, να έχουμε περίπου κοινή άποψη, όμωςδε θα ήταν λιγάκι βαρετό αν όλοι συμφωνούσαμε; Δε θα ήταν λίγο βαρετό να μην υπήρχαν πόλεμοι; Να μην υπήρχαν πολιτικοί; Να μην υπήρχαν κλέφτες; Θα σας άρεσε να τα είχατε όλα στη ζωή σας τόσο τέλεια; Εμένα πάλι καθόλου.. Πιστεύω πως μιαζωή δίχως αγώνα, δίχως λίγο φόβο, τρόμο και κυρίως δίχως πόνο, είναι μία εντελώς βαρετή ζωή.




 Γι’ αυτό εγώ πήγα σήμερα στην πλατεία. Γι’ αυτό το ευχαριστήθηκα πολύ όταν ερχόντουσαν άγνωστοι σε εμένα άνθρωποι και με ρωτούσα ναν είμαι η Μιρέλλα. Γι’ αυτό νευρίασα που τα πανό δεν μπορούσαν να στερεωθούν στον τοίχο. Γι’ αυτό γελούσα κάθε φορά που με ρώταγαν οι τουρίστες το τ ικάνουμε εδώ πέρα. Γι’ αυτό πήγα και πήρα coca cola την οποία τελικά ήπιε ο Μανώλης.Γιατί η ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον και πρέπει να αγωνιστείς για να την αποκτήσεις….

Μιρέλλα

19 σχόλια:

Νίκος είπε...

Καταρχάς ποτέ δεν κοιμηθήκαμε οι περισσότεροι τουλάχιστον!!Απλά ξαποσταίναμε και τώρα ξανά προς τη δόξα τραβάμε!!!Μετά ο Καβάφης είναι κυρίως ΔΙΚΟΣ μου φίλος!!!Χα χα χα χα χα!!!Κατάλαβες Μιρέλλα?Και όσο για το τελευταίο θα τα πούμε κάποια στιγμη!!!!!Για την coca cola λέω!!!

Μιρέλλα Κ. είπε...

Όχι που δε θα σχολίαζες εσύ!!!!!!!!!!! Κι εσείς κυρία ήταν απαραίτητο να γράψετε και το ονοματάκι μου;

Ανθή είπε...

Λίγα τα λόγια σας για τον Καβάφη! Είναι θρησκεία! Και Μιρέλλα, πες τα!!!!!!!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Μιρέλλα, γράφεις μόνη σου το όνομα σου στο κείμενο!

Νίκος είπε...

Πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου!!!

Μιρέλλα Κ. είπε...

Ωχ, το ξέχασα!!! Χαχαχα... Συγγνώμη, κυρία!
Ανθή θα συμφωνήσω :)

Emily Lyroni είπε...

Λοιπόν Μιρέλλα πρέπει να σε γνωρίσω.Τέρμα και τελείωσε.Χαίρομαι που έχεις αυτές τις ανησυχίες και σκέψεις και πολύ θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις,κάποια στιγμή.Ένα μόνο θέλω να πω, αν σταματήσουν οι πόλεμοι... νομίζω ότι ο κόσμος μας θα είναι καλύτερος.

Μιρέλλα Κ. είπε...

Χαχαχα.. Μα θα γνωριστούμε τον Οκτώβρη! Μου τα είπε όλα η κυρία Κεφαλά! Θα συμφωνήσω μαζί σας. Σίγουρα εάν σταματούσαν οι πόλεμοι, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Με αυτό που λέω στο κείμενο, εννοώ πως πρέπει να αγωνιστούμε για να καταπολεμήσουμε τους πολέμους -αστείο. πρέπει να πολεμήσεις για να εξαφανιστεί ο πόλεμος! Θα ήταν βαρετό, όπως λέω κι εκεί πάνω, με το που ερχόμασταν στη ζωή να ήταν όλα ΤΕΛΕΙΑ..

Διονύσης Μάνεσης είπε...

( Τι γίνεται με τα μπλογκ σας, βρε παιδιά; Ούτε σ' αυτό ούτε στης Μιρέλλας τα κατάφερα να αφήσω σχόλιο. Τώρα που το σκέφτομαι...Λες να μην αρέσω στο Μεγάλο Αδελφό;)

Μιρέλλα, πάλι πλατειάζεις;! (ΟΚ, ΟΚ. Θα το βελτιώσω - το χ..χιούμορ, λέω..)

Πολλά φιλιά στα δυναμικά παιδιά της πλατείας και του Γυμνασίου:-)

Νίκος είπε...

Κ. Μάνεση συνεχίστε έτσι!!Με βοηθάτε!!!Χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!

Νίκος είπε...

Κ. Μάνεση συνεχίστε έτσι!!Με βοηθάτε!!!Χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!

Μιρέλλα Κ. είπε...

Κι άλλοι μου έχουν πει πως δεν μπορούν να σχολιάσουν στο μπλογκ μου, άρα κ. Μάνεση δε φταίτε εσείς! Χαχαχα.. Έχετε χαιρετήσματα από όλους μας!!!!

Σε τι ακριβώς σε βοηθάει Νίκο;;;;;;

Νίκος είπε...

Κάτι δικά μου!!Χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!

SΤrAnGEr είπε...

Η γνωριμία μας νομίζω πως είναι ένα "must"! Τον Οκτώβρη θα είμαι και εγώ στη συνάντηση! Κανένας δε θα γλιτώσει από την αφεντιά μου! Ούτε καθηγητές, ούτε μέλη καμίας Λέσχης Ανάγνωσης! Το κείμενό σου είναι καταπληκτικό! Περιμένω με αγωνία τη συνάντησή μας! :)

Μιρέλλα Κ. είπε...

Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε μπλουζάκια που να λένε "Ήμουν κι εγώ στη συνάντηση τον Οκτώβρη!" χαχαχα..
Κι εγώ ανυπομονώ, Κωνσταντίνα (να φανταστώ?), αν και η κυρία Κεφαλά δε μας έχει ενημερώσει πλήρως!!!!!!!!!!!!

Νίκος είπε...

Και ούτε πρόκειται!!!!!!!!!Αντί για λέσχη ανάγνωσης θα έρθετε στη λέσχη του Βλαντ για πάρτι!!!Θα είστε η επίσημη ατρακτιόν!!!!!!Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααα!!!!!!!!!!!(Δεν υπάρχει από μέρους μου ουδεμία αστική ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς και θανάτους προσκεκλημένων!!Όλοι έρχονται με δική τους ευθύνη και είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία!!Αποζημιώσεις δεν δίδονται!!Δεν υπάρχει ουδεμία ασφάλιση!!)

SΤrAnGEr είπε...

Ναι...Κωνσταντίνα εδώ και πολύ καλά φαντάστηκες! Μόνο μπλουζάκια θα φτιάξουμε; Και μπλουζάκια και καπελάκια και κονκάρδες και από όλα! Μόλις κανονιστούν τα πάντα, η αγωνία θα βαρέσει κόκκινο, θα τρέχουμε όλοι, δε θα προλαβαίνουμε και στο τέλος θα καλοπεράσουμε! Όσοι δεν έρθουν θα χάσουν!

ΥΓ: Η φωτογραφία του Kurt που έχεις βάλει για προφίλ είναι τέλεια! :) Αγαπημένος!

Μιρέλλα Κ. είπε...

Νίκο δε χρειάζεται να δείχνεις τόοοοσο πολύ πως ζηλεύεις αφάνταστα που στη συνάντησή μας με τη λέσχη σας έλειπες και που θα συναντήσουμε και άλλη λέσχη!!!! Ουπςς...

Κων, το ότι θα καλοπεράσουμε είναι σίγουρο!!! :)
Τον λατρεύω τον Kurt και τους Nirvana!!

Ανώνυμος είπε...

Που θα μου πάει δεν θα σε δω από κοντά!!!!Αποχαιρέτα τον μάταιο τούτο κόσμο!!!!!Ο χρόνος δεν θα έχει πια νόημα παραπέρα(Να τι κάνουνε οι πανελλαδικές και η εισαγωγή του Βιζυηνού)χα χα χα χα χα χα χα χα!!!