Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"Και να αποτύχεις μερικές φορές, δεν πρέπει να το βάζεις κάτω", Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ


Μέσα στον βαθύ μου ύπνο ακούω κάποιον να λέει : Ξύπνα-ξύπνα .. Τι έγινε λέω εγώ ;; Ξημέρωσε μου λέει η μαμά μου ! Τι ωραία,επιτέλους έφτασε η μέρα που θα ταξιδέψω πίσω στον χρόνο για να πάρω συνέντευξη στον Αλεξάντερ Μπελ.Ντύνομαι κάπως κατάλληλα για την εποχή και βγαίνω έξω.Πηγαίνω στο γαρίφαλο (μηχανή του χρόνου) και κοιτάω προσεκτικά τα πέταλα του  για να βρω την χρονολογία και τη χώρα που ζει ο κ.Μπελ.Τι ωραία, Σκωτία σου έρχομαι ! Τράβηξα το γαριφαλένιο πέταλο και στη στιγμή έφτασα στη Σκωτία,ακριβώς έξω απο το σπίτι του κ.Μπελ.

                Χτυπάω την πόρτα , μου ανοίγει ένας ψηλός κύριος με άσπρα μαλλιά και μούσι.

          -Γειά σας,ψάχνω να βρω τον κ.Μπελ

          -Ο ίδιος, τι θα θέλατε ;;

          -Έχω έρθει απο το μέλλον και η κυρία μας, μας έβαλε μια εργασία που πρέπει να σας πάρω μια συνέντευξη.Μπορώ να περάσω ;;

           -Απο το μέλλον ;; Ενδιαφέρον,μπορεί να βάλω και  εγώ στους μαθητές μου να πάρουν μια συνέντευξη απο κάποιον.Πέρασε !

           -Ευχαριστώ ...

           -Για πες μου κορίτσι μου, τι θες να μάθεις για εμένα ;;

           -Λοιπόν κ.Μπελ εκτός από δάσκαλος, είστε και ο εφευρέτης του τηλεφώνου σωστά ;; Για πείτε μου ήταν δύσκολη η διαδικασία για να οδηγηθείτε στο σωστό αποτέλεσμα ;;

          -Ναι ... Δεν είναι τίποτα δύσκολο όταν έχεις την διάθεση να κάνεις κάτι. Όταν σου αρέσει πραγματικά να ασχολείσαι με εφευρέσεις ή με κάτι άλλο και να αποτύχεις μερικές φορές δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Μέχρι λοιπόν να βρω τον σωστό τρόπο για το πως θα μπορούμε να επικοινωνούμε, έκανα πολλά λάθη, αλλά όπως βλέπεις συνέχισα τις προσπάθειες και το πέτυχα !

       -Βλέπω ότι σας αρέσει πολύ να βρίσκεται καινούργια πράγματα.

       -Ναι μου αρέσει, αλλά ο πατέρας μου με είχε εκπαιδεύσει για τη βελτίωση της παιδείας των κωφαλάλων. Όμως εγώ  στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου δίδασκα στη σχολή Σκίνερς ,ασκώντας τους μαθητές μου στη μουσική και στην σωστή έκφραση στο λόγο .Βέβαια στη συνέχεια δούλευα δίπλα στον πατέρα μου στο Λονδίνο έχοντας καθήκοντα επιμελητή στο πανεπιστήμιο.

      -Ενδιαφέρον μου ακούγονται όλα αυτά. Μετά την εφεύρεση σας για το τηλέφωνο, συνεχίσατε να ασχολείστε με τις εφευρέσεις ;;

      -Βεβαίως, οι έρευνες και οι ανακαλύψεις μου δεν σταμάτησαν στο τηλέφωνο. Συνέχισα τα πειράματά μου σχετικά με τη μετάδοση του ήχου και έφτασα στην ανακάλυψη ενός ήχου που παράγεται με τη χρήση μίας φωτεινής δέσμης. Την εφεύρεση αυτή την ονόμασα φωτόφωνο.

       -Είστε ένας σπουδαίος εφευρέτης, χωρίς εσάς μπορεί να μην υπήρχαν τηλέφωνα!

Χτύπησε το κινητό μου και μας διέκοψε τη συζήτηση. Ήταν η μαμά μου ! Της το έκλεισα και ο κ.Μπελ κοιτούσε καλά-καλά το κινητό μου.

       -Τι είναι αυτό ;;

       -Ένα μοντέρνο μελλοντικό κινητό, του απάντησα και μου χαμογέλασε.

       -Είναι ώρα να φύγω, με ψάχνει η μαμά μου. Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε.

       -Καλοσύνη μου! Ίσως τα ξαναπούμε .

Βγήκα έξω ανακουφισμένη που είχα τελειώσει την εργασία μου ! Να δω τώρα που θα βρω κανένα γαρίφαλο για να γυρίσω σπίτι ..!

Αγγέλα Πολίτη, Γ4

Δεν υπάρχουν σχόλια: