Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Bang bang you're dead


Η ταινία που είδαμε στην Κινηματογραφική Λέσχη ονομάζεται «Bang bang youre dead». Είναι εξαιρετική ταινία κατά τη γνώμη μου. Μας παρουσιάζει ένα αγόρι τον Τρέβορ , ο οποίος είναι περιθωριοποιημένος και του ασκείται καθημερινά λεκτική και σωματική βία από τους συμμαθητές του. Μας παρουσιάζει τη θέση του και τα συναισθήματα του. Αμέτρητα συναισθήματα μου μεταδόθηκαν από την ταινία , μα κυρίως ένιωσα αυτό που ένιωθε, μπήκα για λίγο στη θέση του, ένιωσα το δικαολογημένο του μίσος προς τους υπόλοιπους , τη μοναξιά του.
Η ταινία αυτή με άγγιξε πραγματικά και πέτυχε τον σκοπό της, γιατί όλοι μας πιστεύω βγήκαμε από την αίθουσα λίγο διαφορετικοί, λίγο καλύτεροι,  λίγο πιο άνθρωποι. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι κάποια από τα βασικά μηνύματα της ταινίας είναι ότι πάντα πρέπει να δείχνουμε λίγη αγάπη και κατανόηση στους συνανθρώπους μας. Το να μην αποδεχόμαστε τις ταμπέλες που έχουν βάλει κάποιοι σε άλλους , αλλά πάντα να θέλουμε να σχηματίζουμε δική μας άποψη γνωρίζοντας κάποιον. Αλλά κυρίως να καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όρια τους και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά και να τα καταπατάμε, διότι θα υπάρχουν συνέπειες -  και όχι θετικές.
Προσωπικά έγω βρήκα αυτή την ταινία καθηλωτική και εξαιρετική και παρόλο που δεν έκλαψα σε κάποιο σημείο της , μπορώ να πω ότι με άγγιξε αρκετά. Είναι δύσκολο να περιγράψεις αυτή την ταινία με λέξεις , γιατί τα συναισθήματα που νιώθεις και οι εικόνες που βλέπεις που στη διάρκεια της δεν είναι εύκολο να τα αντικαταστήσει το μελάνι. Πραγματικά αξίζει να δείτε αυτή την ταινία.Εγώ θα την ξαναδώ , αυτό είναι το σίγουρο!Εξαιρετική, τίποτε άλλο!

Εύα Αλευροφά, Γ1


Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η συμπεριφορά που είχαν οι συμμαθητές του Τρεβορ προς εκείνον..Η ταινία ήταν πολύ συγκινητική αν και στην αρχή δεν μου άρεσε πολύ . Όμως στη συνέχεια άρχισε να γίνεται πιο ωραία και είχα αγωνία για το τι θα γίνει. Επίσης ο Τρεβορ ήταν ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας για να αντέξει όλα αυτά που περνούσε καθημερινά στο σχολείο αλλά και στο σπίτι του. Πολύ συγκινητική η στιγμή  ήταν το θέατρο γιατί περίγραφε την ζωή του Τρεβορ μέσα από ένα θέατρο ..Ακόμη αν δεν υπήρχε η κάμερα κανένας δεν θα ήξερε και δεν θα καταλάβαινε το τι περνούσε ο Τρεβορ. Η ταινία με εντυπωσίασε και μου άρεσε  πολύ. Μου άφησε πισω πολλα συναισθήματα..Ήταν υπέροχη!

Δήμητρα Κώστογλου, Γ3




Δεν υπάρχουν σχόλια: