Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το μίσος και η αγάπη χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή! 10 things I hate about you.

Μέσα από μια συνηθισμένη ιστορία νεανικής αγαπης,προβάλλονται οι χαρακτήρες των ηρώων που συχνά ταυτίζονται με αρκετούς εφήβους. Η ταινία,αρχικά, περιγράφει πολύ επιφανειακά τις ζωές των νέων στην εφηβεία και αργότερα παρουσιάζει περίτεχνα τις ιδιαιτερότητες τους. Συγκεκριμένα, έχουμε δύο νέους που φαίνονται να μην ανήκουν στη μάζα. Χαρακτηρίζονται από κακότροπη και απότομη συμπεριφορά. Και οι δύο αντικοινωνικοί λόγω αυτού,αλλά ταυτόχρονα πανεξυπνοι. Η γνωριμία τους ξεκίνησε με ένα απλό στοίχημα.
Κανείς από τους δύο δεν επιδίωκε μια σοβαρή σχέση. Για εκείνον ήταν ένα παιχνίδι. Για εκείνη ήταν ένας ενοχλητικός τύπος.Κι όμως,με τον καιρό η διαφορετικότητα τους ταίριαξε. Η αγάπη του καθενός για ενα καταφύγιο φαντασίας μέσα στον πραγματικό κόσμο,προβάλλοντας έναν αυστηρό και αντισυμβατικό χαρακτήρα, κέρδισε τον άλλον. Ο έρωτάς τους ξεπέρασε κάθε στοίχημα όταν ειδικά εκφράστηκε μέσω ενός ποιήματος του Σαίξπηρ. Το μίσος και η αγάπη, τελικά, χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή!
Αγγελική Γεροβασίλη, Γ1



 Η ταινία που παρακολουθήσαμε σήμερα στην κινηματογραφική λέσχη, είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ωραία ταινία που έχουμε δει μέχρι σήμερα και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι λάτρης των ρομαντική ταινιών! Είχε επίσης να περάσει στους θεατές κάποια ,αν και λίγα ,σημαντικά μηνύματα για τη ζωή! Όπως για παράδειγμα πως δεν πρέπει να χειραγωγούμαστε και να γινόμαστε θύματα προπαγάνδας. Αντί αυτού ,πρέπει να πράττουμε σύμφωνα με τα δικά μας "θέλω"και να μην ακολουθούμε το σύνολο, όπως υποστηρίζει η Κατ. Μου άρεσε πολύ το γεγονός πως παρόλο που όλο αυτό ανάμεσα στα δυο παιδιά ξεκίνησε με άλλο σκοπό, εξελίχθηκε όμως σε έναν μεγάλο έρωτα! Η αγαπημένη μου σκηνή, είναι αυτή στο τέλος που η Κατ διαβάζει το ποίημα της και μιλά για τα πράγματα που μισεί πιο πολύ πάνω στον φίλο της, αλλα στο τέλος αποκαλύπτει πως το πράγμα που μισεί περισσότερο από όλα ειναι πως δεν μπορεί να τον μισήσει ούτε λίγο,παρόλο τον άσχημο τρόπο που της φέρθηκε .
Φαίη Παπαχαραλάμπους, Γ4



Η ταινια "10 Things I Hate About You" ήταν μία από τις πιο αισθηματικές ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει στην Κινηματογραφική, διότι μας περιγράφει πως μπορεί μία αληθινή αγάπη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να μπορέσει κάποιος να είναι με αυτόν/ην που αγαπά.
Πιο συγκεκριμένα, στην ταινία οι αδερφές Κατ και Μπιάνκα Στράτφορντ δεν μοιάζουν σε τίποτα, αφού η Κατ είναι μία ειλικρινής και ανεξάρτητη φεμινίστρια, ενώ η Μπιάνκα είναι μία έφηβη που θέλει να γίνει δημοφιλής ακόμα αν και πρέπει να υποκύπτει σε κάποιες απαιτήσεις, όπως στον κανόνα του πατέρα τους. Δηλαδή θα πρέπει για να πηγαίνει σε πάρτι και να γνωρίζει κόσμο,  θα πρέπει να συνοδεύεται από την αδερφή της, πράγμα δύσκολο, εφόσον η Κατ για να βγει θα χρειαστεί ένα ολόκληρο σχέδιο. Όλα αυτά όμως δεν θα έχουν καμία σημασία μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά του Πάτρικ,  όπου τα πράγματα θα πάρουν άλλο δρόμο....

Χρυσοβαλάντω Αυγενάκη, Γ1




Δεν υπάρχουν σχόλια: