Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας

Η πιο πρόσφατη ταινία που παρακολουθήσαμε, τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» ήταν μια πολύ σκληρή ταινία, η οποία μας παρουσίασε μία άλλη πλευρά της ζωής, που δεν τυχαίνει να συναντάμε στη χώρα μας: τον σκληρό και απάνθρωπο ρατσισμό που υπάρχει στην Αμερική και που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των λευκών και των αλλοδαπών. Στην συγκεκριμένη ταινία παρουσιάζεται το απόλυτο χάος και το μίσος, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται.Η ταινία ομολογώ πως μου προκάλεσε δέος και τρομερό άγχος. Για εμένα το μήνυμα αυτής της ταινίας ήταν ξεκαθαρα αντιρατσιστικό και ότι το μίσος μόνο μίσος γεννά!! Αγάπη λοιπόν ώστε να εισπράττουμε αγάπη!! Ευχαριστώ τις καθηγήτριες για την εξαιρετική τους επιλογή!! Την προτείνω σε όλους όσους θέλουν να προβληματιστούν και να ανοίξουν τα μάτια τους!!
Μεχμέτ Σουμόν, Γ5

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Λος Άντζελες που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός κάνει τρία χρόνια στη φυλακή για ανθρωποκτονία, αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι. Αυτή η ταινία κατάφερε να αποτυπώσει με ρεαλισμό και ακρίβεια το κλίμα ανάμεσα στις συμμορίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων που είναι μέλη της. Μέσω της ταινίας αυτής μπορεί κανείς να καταλάβει τις ιδεολογίες που υπήρχαν το 1998. Οι νεοναζιστες νομίζουν ότι μπορούν να διατηρήσουν τις ισορροπίες , πέφτουν θύματα στις ίδιες τους ιδεολογίες καταστρέφοντας, όχι μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά κι αυτών που αγαπάνε περισσότερο και ήθελαν να προστατεύσουν. Τέλος, όταν ο μεγάλος αδερφός περιέγραφε στον μικρό του αδερφό τι έχει περάσει στην φυλακή τόνισε μια ερώτηση που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να θέτουμε για να καταλάβουμε εάν πετυχαίνουμε  τελικά τους στόχους μας. " Ο,τι έχεις κάνει καλυτέρεψε καθόλου η ζωή σου; " αυτή ήταν η ερώτηση που πρέπει να θέτουμε.
Αργυρώ Πλαγγέτη, Γ5Η ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» μου φάνηκε πολύ καλή καθώς περνούσε αρκετά μηνύματα κατά του ρατσισμού, αλλά αυτό που μου έμεινε ήταν η σκηνή που λέει πως το μίσος είναι  βάρος.
Νικόλας Διώτης, Γ1

"Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας" ήταν ο τίτλος της τελευταίας προβολής στην κινηματογραφική μας λέσχη. Πολλοί όπως και οι εκπαιδευτικοί μας συμφώνησαν πως η ταινία ήταν αρκετά σκληρή. Εγώ θεωρώ πως δεν ήταν η ταινία σκληρή, αλλά η αλήθεια που κρυβόταν από πίσω. Η αλήθεια είναι αυτή που όλοι δεν μπορούν να αντέξουν γιατί πονάει. Πονάει η πραγματικότητα του κόσμου μας, η μηδαμινή ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας. Εκνευρισμός και φόβος κυρίαρχα συναισθήματα κατά την διάρκεια παρακολούθησης της ταινίας αυτής. Ο φόβος μου όχι για το τι θα γίνει στο τέλος αλλά για το ότι η ταινία είναι τρομακτικά επίκαιρη προκαλώντας διάφορες σκέψεις για το παγκόσμιο πρόβλημα της διάκρισης και του ρατσισμού.
Αργυρώ Γεωργίου, Γ1Η ταινία που παρακολουθήσαμε σήμερα ήταν πολύ σκληρή αλλά ταυτόχρονα μας περνάει και θετικά μηνύματα. Οι σκηνές ήταν πολύ δυσάρεστες και βίαιες. Το μήνυμα που λάβαμε όλοι ήταν πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να υπάρχει μίσος και πως ότι κακό κάνεις αυτό γυρνάει πίσω σε εσένα και τιμωρείσαι ..
Αλκμήνη Χατζηνικολάου, Γ6


Για να είμαι ειλικρινής η ταινία δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, ούτε με άγγιξε πολύ. Ναι μεν θίγει ένα θέμα το οποίο είναι αρκετά σημαντικό και σήμερα, αλλά δεν μου άφησε πολλά. Μπορεί κάποια άλλη στιγμή εάν την ξαναδώ μετά από κάποια χρόνια να μου αφήσει περισσότερα, αλλά προς το παρόν το μόνο που μου έμεινε είναι οι σκηνές στην φυλακή, δηλ.το πως ο Ντέρεκ κατάλαβε τι γίνεται στην συμμορία του και το τι έκανε και έπαθε ώστε να απαλλαχτεί από εκείνους, πόσο ακριβά πλήρωσε τα λάθη του και ας τα είχε μετανιώσει.
Ιωάννα Αρκούδη, Γ1Δεν υπάρχουν σχόλια: