Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

"Nα μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει τα όνειρά σου" - Blinded by the light


Σήμερα στην κινηματογραφική η ταινία που είδαμε ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρχαν πολλά στοιχεία μέσα στην ταινία που έδειχναν το πως νιώθουμε σαν έφηβοι. Αρχικά στην ταινία ο ήρωας έκανε ότι του έλεγε ο πατέρας του. Ο πατέρας του ήρωα δεν τον άφηνε να ακολουθήσει τα όνειρα του ,να γίνει συγγραφέας, αλλά καθόριζε ο ίδιος ο πατέρας τι θα κάνει στην ζωή του ο γιος του. Υπήρχαν σημεία στην ταινία που ταυτίστηκα με τον ήρωα. Βέβαια δεν πιστεύω ότι ότι έγινε στην ταινία μπορεί να το δει κάποιος μόνο σε μια οικογένεια Πακιστανών,  αλλά μπορεί να το δει ο καθένας σε διάφορες οικογένειες. Ο πατέρας πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ευτυχισμένο τον γιο του με τον λάθος τρόπο και ποτέ δεν προσπαθούσε να ακούσει τον γιο του και το πως νιώθει. Το τέλος ήταν το αγαπημένο μου σημείο καθώς ο πατέρας υποχώρησε και ένιωσε περήφανος για τον γιο του και ο ήρωας ακολούθησε το όνειρο του, να γίνει συγγραφέας καθώς ο ήρωας είχε μεγάλο ταλέντο.
Λουκία Εξαρχοπούλου, Γ1




Μία από τις καλύτερες ταινίες που παρακολουθήσαμε το "blinded by the light".Η συγκεκριμένη ταινία μας παρουσιάζει ένα έφηβο αγόρι το οποίο έχει καταγωγή από το Πακιστάν. Ήταν εξαιρετική ταινία, αφού καυτηρίασε κάποια σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της δεκαετίας του 1980.Ακόμη με εξέπληξε το γεγονός ότι η μουσική κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια κάποια απωθημένα συναισθήματα που ο ίδιος ο πρωταγωνιστής έθαβε καιρό μέσα του. Είναι μία ταινία που με άγγιξε πολύ αφού περνούσε έντονα το αντιρατσιστικό μήνυμα. Επίσης η συγκεκριμένη ταινία ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους παρά τις δύσκολες συνθήκες που ίσως επικρατούν. Φανταστική ταινία,  την προτείνω σε όλους!!!
Μεχμέτ Σουμόν, Γ5




Ένας έφηβος Πακιστανός μεγαλώνει σε μια πόλη της Αγγλίας το Λούτον και θέλει να γίνει συγγραφέας. Ο πατέρας του όμως δεν τον αφήνει λόγω του ότι είναι Πακιστανός και νομίζει πως δε θα καταφέρει αυτό που θέλει να κάνει. Το αγόρι όμως δεν τα παρατάει και καταφέρνει να γίνει συγγραφέας με τη βοήθεια μιας δασκάλας του, που πίστευε σε αυτόν και της άρεσαν τα γραπτά του. Μετά από καιρό και αφού συνέβησαν διάφορα, οι γονείς του και κυρίως ο πατέρας του διάβασαν αυτά που έγραφε και έτσι κατάλαβαν πώς δεν έχει σημασία από ποια χώρα είσαι ή πώς είσαι , αρκεί αυτό που θες να κάνεις να σου αρέσει και να μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει τα όνειρά σου.
Μαρία Πίτση, Γ5





Δεν υπάρχουν σχόλια: