Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Κινηματογραφική Λέσχη 2ου ΓΕΛ Κω 2022-2023 : Κυριακές με νόημα! (Αξιολόγηση του προγράμματος από τους μαθητές/τριες μας.)

Με ένα ερωτηματολόγιο – αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης του 2ου ΓΕΛ Κω ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά. Οι μαθητές μας απάντησαν ανώνυμα στις ερωτήσεις και μας έδωσαν πολύ καλή ανατροφοδότηση.

Η Κινηματογραφική μας Λέσχη σκοπό είχε τη γνωριμία των μαθητ@ν με διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες , ταινίες που δεν θα επέλεγαν οι ίδιοι να δουν και ίσως κάποιες από αυτές ήταν και λίγο πιο «δύσκολες» - είτε από απόψεως υπόθεσης νοήματος (π.χ. Παράσιτα) είτε τεχνικά (π.χ. τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την παντελή έλλειψη ήχου στην ταινία των αδερφών Κοέν «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους»). Παράλληλα, η κινηματογραφική μας σκοπό είχε την καλύτερη γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους, την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που έθιγαν οι ταινίες και τη δημιουργική αξιοποίηση των απογευμάτων της Κυριακής.

 Οι ταινίες που είδαμε (15 σύνολο) ήταν ποικίλες- κοινωνικές, νεανικές, πολιτικές/δυστοπικές, θρίλερ, αστυνομικές.  Το πρόγραμμα μας έκλεισε με μια εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Αθήνα και οι συμμετέχοντ@ς την έκριναν ως άριστη! Οι υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες του προγράμματος κ.Βενιζέλου, κ.Στάθης, κ.Φεραδούρου και εγώ ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και ελπίζουμε να έχουν – πραγματικά!- μόνο καλές αναμνήσεις από το πρόγραμμα!

 

Ποια ήταν η εμπειρία σας από το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης φέτος;








Οι ταινίες που είδατε στη Λέσχη ήταν ταινίες που θα είχατε επιλέξει να δείτε μόνοι σας;













Ποια ταινία θα θυμάστε από το φετινό πρόγραμμα και γιατί;

·       Δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλά αυτήν με τον τυπά που δεν έκλεινε τα μάτια τον δολοφόνο

·       No Country for old men , δεν ξέρω γιατί αλλά μου άρεσε η δραστικότητα και οι σκηνές που σου προκαλούσαν φόβο .

·       Little miss Sunshine (νταξει υπέροχη αστεία, συγκινητική, καταλαβαίνεις πολλά για τον θεσμό της οικογένειας)

·       Η τελευταια (Παράσιτα)

·       SING STREET είχε τέλεια μουσική και ένα πολύ ωραίο τέλος

·       Η τελευταια (Παράσιτα)

·       (Δεν θυμάμαι όνομα) αυτή με το Μπάτλερ και τον πλούσιο ο οποίος ήταν ανάπηρος (Άθικτοι)

·       Lady bird, η αλήθεια είναι πως θα θυμάμαι όλες τις ταινίες αλλά αυτή λίγο περισσότερο, διότι μου άρεσε ιδιαίτερα η ιστορία του κεντρικού χαρακτήρα αλλά και όλης της ταινίας.

·       Ακριβώς το όνομα δεν το θυμάμαι αλλά ήταν η ταινία με την μαύρη γυναίκα η οποία ήταν έγκυος σε μια εποχή όπου για μια δεκαετία αν δεν κάνω λάθος δεν είχε γεννηθεί κανένα παιδί (Τα παιδιά των ανθρώπων)

·       Δεν συγκρατώ τίτλους

·       Θα έλεγα Ladybird διότι ήταν ενδιαφέρον και έδειχνε την πραγματικότητα της ηλικίας μας ,ωστοσο το no country for old men ήταν επίσης ωραίο και το σκέφτομαι συχνα

·       Θα θυμάμαι την ταινία "The Intouchables" διότι ήταν αρκετά αστεία αλλά και περνούσε κάποια σημαντικά μηνύματα.

·       μ άρεσε η τελευταία ταινία που παρακολουθήσαμε διότι είχε ένα βαρύ μήνυμα (Παράσιτα)

·       Little miss sunshine γιατί ήταν μια ταινία που παρουσίαζε όλα αυτά τα προβλήματα που ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει στην ζωή του με όμως έναν πολύ θετικό τρόπο και κατάφερε να μας αφήσει μόνο θετικά συναισθήματα παρόλα τα άσχημα που συνέβησαν

·       η τελευταία πιστεύω ήταν αυτή που μας στιγμάτισε όλους και μας άφησε άφωνους! (Παράσιτα)

·       Fight club

·       Jojo rabbit

·       Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους κάτι έξω από τα γούστα μου

·       τα παρασιτα, πολυ ξεχωριστη ταινια και μου αρεσε πολυ

·       Parasites Γιατί μου άρεσε πολύ το νόημα που είχε η ταινία

Προσωπικά θελω να θυμάμαι τις περισσότερες. Βέβαια, αν έπρεπε να επιλέξω, θα έλεγα αυτή που πρότεινα, το Little Miss Sunshine. Επειδή μοιραζόμουν κάτι τόσο αγαπητό σε εμένα μαζί με τους συμμαθητές μου, ένιωθα ένα ορισμένο άγχος, το οποίο, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις της λέσχης και με τη διάθεση που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της προβολής και μετά, θα μου μείνει αξέχαστο.





Πιστεύετε ότι η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είχε κάποιο όφελος για εσάς σε προσωπικό επίπεδο; Εξηγήστε το γιατί.

  Πιστεύω πως είχε καθώς είδα ταινίες που δεν θα καθόμουν να τις δω μόνος μου και και σημαντικότερο από όλα ότι γνώρισα νέα άτομα και δεν περίμενα να κάνω παρέα μαζί τους .

·       Ναι είχε γιατί μπόρεσα με τις συζητήσεις που κάναμε να αναθεωρήσω κάποια πράγματα

·       Ναι ειχε διοτι παρακολουθησα ταινιες με νοημα που μου περασαν πολλα μηνυματα

·       Γνωριστήκαμε πιο καλά με ορισμένα άτομα

·       Ναι, επειδή άκουσα άλλες γνώμες αυτό με βοήθησε να βλέπω κάποια πράγματα απο πολλές οπτικές

·       Πιστεύω πως οι ταινίες που προβλήθηκαν (που δεν εχουν το σκηνικο/την ιστορια μιας «τυπικής» ταινιας, αλλα την πραγματικοτητα στον κοσμο) μου εχουν καπως «ανοιξει» τα ματια. Το οφελος που μου εχει δημιουργήσει σε προσωπικο επιπεδο ειναι πως ο κοσμος παντα θα εχει μια ασχημη πλευρα, απλα εγω θα προσπαθησω να μην καταληξω σε αυτην, αλλα θα βοηθησω και τους γυρω μου να μην κανουν το εξης.

·       Βεβαίως και είχε κάποιο όφελος. Οι περισσότερες ταινίες είχαν να σου μεταφέρουν πολλά αισθήματα και να σε βάλουν συην διαδικασία να σκεφτείς πιο μακριά απλά ότι συνήθως . Επίσης ταυτιστηκα σε αρκετές σκηνές με αποτέλεσμα να συγκινηθώ και πολλές φορές να κλαψω διοτι μέσα από αυτά έβλεπα εμένα

·       Ναι φυσικά, με πολλούς τρόπους

·       Πιστευω πως ειχα οφελος σε προσωπικο επιπεδο καθως ενιωθα πως ειχα την ευκαιρια να εκφραστω ελευθερα και να αξιοποιησω δημιουργικά τις Κυριακες

·       Ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ, μόνο καλά λόγια έχω να πω!

·       Επειδή παρακολούθησα ταινίες τις οποιες δεν θα είχα διαλέξει από δικιά μου βούληση μαθαίνοντας πράγματα μέσω της προβολής τους

·       ναι, διότι εβδομαδιαία έβλεπα ταινίες που δεν μπορούσα καν να φανταστώ πως υπάρχουν και το γεγονός ότι τις είδα όλες με τους συμμαθητές μ έπαιξε σημαντικό ρόλο

·       Μας έδωσε ακόμα περισσότερα μαθήματα για τη ζωή

·       .Ναι έμαθα να παρατηρώ περισσότερα πράγματα σε σκηνές

·       Ναι οι κυριακες μου ειχαν νοημα και ενδιαφερων

·       Ναι γιατί είδαμε ταινίες με νόημα κάτι που δεν θα το ξαναβλέπαμε μόνοι μας

·       Ναι γιατί ήταν μια ωραία εμπειρία

Αγαπώ το σινεμά και ήταν πραγματικά όμορφο που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω αυτήν την αγάπη σε ένα τέτοιο πλαίσιο


Θα συστήνατε στους συμμαθητές σας τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα;










Βαθμολογήστε την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με άριστα το 20 (αν θέλετε εξηγήστε και το βαθμό σας)


























Δεν υπάρχουν σχόλια: