Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παίζοντας με τα ρήματα....και τα βιβλία!




Το μάθημα μπορεί να γίνει παιχνίδι - όπως και η σχέση μας με τα βιβλία! Η κ. Κρικέλη με τους μαθητές του Β1 και Β2 έπαιξαν με τα ρήματα και κατέγραψαν τη σχέση τους με τα βιβλία! Αγαπάμε, μισούμε, ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, σκίζουμε, ζωγραφίζουμε.......τα βιβλία!Απολαύστε τα κείμενα τους!Είναι πολύ εμπνευσμένα!




Διαλέγω ένα ρήμα και περιγράφω τη σχέση μου με το βιβλίο
(Γλώσσα Α Γυμνασίου, ενότητα 9 )


Διαβάζω βιβλία για να ταξιδέψω στο μαγικό, φανταστικό, τρομακτικό, ρεαλιστικό κόσμο. Ξεχνάω ό,τι βρίσκεται γύρω μου, τα προβλήματα μου και την ώρα. Βάζω τη φαντασία μου να δημιουργήσει εικόνες, να με κάνει ήρωα, να πολεμάω τέρατα, να βρίσκω θησαυρούς, να συναντώ ποιητές…κάτι που δεν μπορώ να ζήσω έξω από το βιβλίο.
Εντμίρ Β2

Αγαπώ το βιβλίο, γιατί είναι η συντροφιά μου στις μοναχικές στιγμές. Αγαπώ το βιβλίο, γιατί μου προκαλεί χαρά, συγκίνηση, αγωνία, τρόμο. Αγαπώ το βιβλίο, γιατί ταξιδεύω στο δικό μου κόσμο.
Αντώνης Β2

Καταστρέφω ένα βιβλίο, διότι τμήματα του περιεχομένου του περιείχαν άσεμνες εκφράσεις και γιατί θεώρησα ότι δεν πρέπει να διαβάζεται από παιδιά της ηλικίας μου. Στην ενέργεια μου αυτή προέβην για να μην έρθει σε επαφή και κάποιο άλλο παιδί.
Στέργος Β2

Διαλέγω βιβλία ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του προσωπικότητα. Διαλέγοντας βιβλία είναι σαν να διαλέγουμε φίλους. Το κάθε βιβλίο είναι διαφορετικό και επίσης είναι καλός φίλος για πολύ καιρό, ίσως και για πάντα!
Αρχοντία Β2

Διαβάζω βιβλία, γιατί το έχω ανάγκη! Έχω ανάγκη να ξεφύγω από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής μου, να βρεθώ, έστω και για μια στιγμή σε ένα φανταστικό μέρος που όλα μπορούν να συμβούν.Εκεί μπορώ να αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη χωρίς να σκέφτομαι αν κάτι είναι σωστό ή όχι. Αλλά διαβάζω βιβλία και για να αποκτήσω γνώσεις, για να μάθω τι σκέφτονται και τι πιστεύουν άλλοι άνθρωποι. Άρα διαβάζω, γιατί το έχω ανάγκη!
Φωτεινή Β2



Ονειρεύομαι βιβλία με πολλή φαντασία. Ονειρεύομαι ότι είμαι μέσα στο βιβλίο με τους ήρωες και ξεπερνάω τα εμπόδια που μας βάζουν οι κακοί. Επίσης ονειρεύομαι πώς θα ήταν η ζωή μου μέσα σε ένα φανταστικό βιβλίο.
Ρούντι Β2

Εγώ μισώ τα βιβλία, γιατί αντί να είμαι στον υπολογιστή ή να βγαίνω με τους φίλους μου έξω, πρέπει να είμαι κλεισμένος μέσα και να διαβάζω…
Γιάννης Β1


Δανείζω βιβλία, γιατί δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουμε συνεχώς όσα βιβλία θέλουμε και ο δανεισμός είναι η καλύτερη λύση. Χαρίζω βιβλία, γιατί θέλω να μοιράζομαι με όσους αγαπώ μαγικούς τόπους, όπου ταξιδεύει η ψυχή μου.
Νουρντάν Β1


Μετανιώνω που δε διαβάζω βιβλία. Προσπαθώ να βρω χρόνο για να διαβάσω, αλλά συνήθως μου απομένει ελάχιστος. Προτιμώ να βγαίνω έξω ή να παρακολουθώ τηλεόραση. Πολλές φορές δεν βρίσκω ποια βιβλία με ενδιαφέρουν.
Μαρία Ζ. Β1

Ενδιαφέρομαι για τα βιβλία. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω και κάθε σελίδα που τελειώνω με κάνει πιο περίεργη να δω τι θα συμβεί στο τέλος. Ενδιαφέρομαι, γιατί κάθε βιβλίο έχει τη δική του φινέτσα ,τη δική του μαγική πινελιά…
Κοντέσα Β1

Βαριέμαι να διαβάζω βιβλία, διότι, όταν έχω ελεύθερο χρόνο κάνω σκέιτ ή πάω με τους φίλους μου internet café ή βόλτα. Επίσης δε μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, επειδή καθημερινά διαβάζω τα βιβλία του σχολείου και του φροντιστηρίου μου.
Χουσεΐν Β1



Ταξιδεύω με τα βιβλία που διαβάζω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία με θέμα τους πλανήτες και γενικότερα το σύμπαν και καθώς τα διαβάζω αναρωτιέμαι αν υπάρχει ζωή αλλού, πώς είναι ο κάθε πλανήτης και αν θα καταφέρουμε να πάμε κάποτε σ’ αυτόν. Κάθε βιβλίο είναι και ένα ταξίδι.
Πάνος Β1

3 σχόλια:

LaZia είπε...

αυτό σημαίνει να διδάσκει κανείς! μπράβο μπράβο μπράβο!!! έτσι πρέπει να είναι το σχολείο, με φαντασία και αγάπη!!! μακάρι να το καταλάβουν και άλλοι!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ωραιότατο το γλωσσικό σας παιχνίδι, ωραία και τα κείμενα-διαφήμιση για το βιβλίο. ( Ε, εντάξει: Και του Γιάννη, του Β1, ειλικρινές κι αυθόρμητο και εκ τούτου θαυμάσιο:-) )
Χαιρετισμούς στο πανέμορφο νησί σας. Μπράβο σας για τις δουλειές σας.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Διονύση ευχαριστούμε για τις επισκέψεις σου και τα εύστοχα - όπως πάντα - σχόλια!Καλή συνέχεια σε όλα τα ωραία που κάνεις (και ειδικά στο ιστολόγιο της Λογοτεχνίας, του οποίου είμαι η απόλυτη φαν , αν και έχω χρόνια να διδάξω το εν λόγω μάθημα).