Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Έφηβοι: Η μουσική είναι η ζωή μου- (7η ενότητα Νεοελληνικής Γλώσσας Γ Γυμνασίου)

 Η 7η ενότητα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ Γυμνασίου αναφέρεται στην Τέχνη - ανεξάντλητο θέμα- και αποφασίσαμε να περιοριστούμε στην τέχνη του Γκράφιτι και στη Μουσική – δύο θεματικές πιο κοντά στους έφηβους μαθητές μας. Πριν τα Χριστούγεννα ασχοληθήκαμε με το Γκράφιτι και μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων με τη Μουσική και την επίδρασή της στη ζωή των νέων ανθρώπων. Τη διδασκαλία αυτή την εφαρμόσαμε με τη συνάδελφο κ.Γεωργακά.

 

Για τη διδασκαλία χρησιμοποιήσαμε το poll, κάνοντας μια δημοσκόπηση με απλές ερωτήσεις ( τι μουσική ακούνε οι μαθητές, αν παίζουν οι ίδιοι μουσική, πόσες ώρες αφιερώνουν στην ακρόαση μουσικής καθημερινά κτλ). Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τα breakout rooms και μοιράσαμε τα φύλλα εργασίας που επισυνάπτονται στη συνέχεια. Έπειτα οι μαθητές έγιναν presenters και μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Η ατομική εργασία έγινε στο σπίτι και τα παιδιά είτε την έγραψαν στο τετράδιο τους είτε στον υπολογιστή.  Ήταν ένα δίωρο που τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, όπως είπαν, και τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν συζητώντας με τους συμμαθητές τους.

 

Όπως θα παρατηρήσετε, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε , καθώς οι μαθητές μας - στη μεγάλη τους πλειοψηφία -  μπαίνουν από κινητό τηλέφωνο και χρησιμοποιούν δεδομένα. Σκοπός μας ήταν να συμμετέχουν όλοι μέσω webex και να μη χρειαστεί να μεταβούν σε άλλους συνδέσμους εκτός. Οι εργασίες τους θα δημοσιευτούν σε επόμενη ανάρτηση.




ΟΜΑΔΑ Α by giota

ΟΜΑΔΑ Β by giota

ΟΜΑΔΑ Γ by giota

ΟΜΑΔΑ Δ by giota

ΟΜΑΔΑ Ε by giota

2 σχόλια:

maria michali είπε...

Πολύ ωραία φύλλα εργασίας

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσαν, Μαρία!