Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Βγαίνοντας από τους τοίχους!

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Απριλίου
Τόπος: Αθήνα, Καλλιθέα, 6ο Λύκειο.
Πρωταγωνιστές: οι μαθητές της λέσχης ανάγνωσης!

Κι όμως τα καταφέραμε, υπερπηδήσαμε τα εμπόδια και συναντηθήκαμε με τους διαδικτυακούς μας φίλους στην Αθήνα, στο Λύκειο τους!Οι "άγνωστοι" φίλοι μας μας ετοίμασαν πριγκιπική υποδοχή και μας συγκίνησαν απίστευτα! Συστηθήκαμε, ξεναγηθήκαμε στο όμορφο σχολείο τους και .....τραγουδήσαμε (όσοι μπορούσαμε κι όσοι δεν μπορούσαμε!).Το αφιέρωμα περιλάμβανε αγαπημένα ποιήματα των Γκάτσου και Ελύτη , οπότε το ταξίδι μας στους ήχους(σε κλέβω Διονύση) ήταν αναπόφευκτο!.
Το οπτικοακουστικό υλικό μιλάει από μόνο του!


Ιδού και η αναφορά στην κοινή ανάγνωση!


Το καλωσόρισμα από τη ΒΑΒΕΛ!


Οι συμμετέχοντες σε απαρτία!Απουσιάζουν οι φωτογράφοι!




Παρακολουθήσαμε την ωραία πρόβα τους και αποκαλύπτουμε τι θα τραγουδήσουν στο αφιέρωμα τους στα τραγούδια των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Σικελίας!




Και ξανατραγουδήσαμε! Όλοι μαζί , συνοδεύοντας τη Σταυρούλα!








Και πήγαμε και στο θέατρο μαζί για να παρακολουθήσουμε μια δυνατή παράσταση στο θέατρο του Νέου Κόσμου, το DNA.
Αγαπημένοι μας φίλοι θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη φιλοξενία και να επαναλάβουμε δημοσίως την πρόσκληση μας να μας επισκεφτείτε στην Κω! 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σας μαλώσω!!!Δεν είμασταν σε απαρτία.Λείπαμε στην Ισπανία κάποιοι.Μην ανησυχετε όμως,όταν κάνουμε και εμείς απόβαση στην Κω θα μας γνωρίσετε όλους!!!!!!!!!!Και όλο και κάποια έκπληξη θα σας έχουμε!!!!!!!Επίσης δεν πειράζει να κλεψετε και τον κ. Μάνεση ή όπως λέγεται αλλιώς κ. Ένοχο.Σας δίνει την ευλογία της η Η.Α.!!!!!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη Νίκο!Όντως δεν ήσασταν σε απαρτία!Αλλά περιμένουμε την απόβαση στην Κω!Τον κ.Μάνεση πολύ ευχαρίστως να σας τον κλέψουμε, αλλά νομίζω ότι δεν θα θέλει ο ίδιος να σας εγκαταλείψει και να μας ακολουθήσει!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Παιδιά, Γιώτα, απ' όταν φύγατε, κάθε φορά που πάω να αναφερθώ στη συνάντησή μας λόγια συγκίνησης αναβλύζουν. Αυτή η αίσθηση που ήδη έχουμε πει, ότι γνωριζόμασταν καιρό και ξανασυναντηθήκαμε σαν να την είχαμε απωθημένη καιρό αυτή τη συνάντηση. ("Πώς αλλιώς,αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι", ακούω τον Ελύτη να μου φωνάζει, και αλήθεια, φαίνεται πως οι ανοιχτές καρδιές είναι ο καλύτερος οδηγός..)

Ακόμα πίνουμε την κανελάδα σας, διαβάζουμε τα βιβλία για το γλυκό νησί σας, ακούμε την Παρασκευή να παίζει τα κρουστά της στη φιλαρμονική, ακόμα μένουμε με την επιθυμία να συζητήσουμε το έργο που είδαμε, να ήταν μεγαλύτερη η μέρα και να βλεπόμασταν μέχρι την ώρα της πτήσης σας, να..να.

Κρατάω την αισιοδοξία του Νίκου και την πίστη που εσείς μας μεταφέρατε, αφού το πετύχατε: θα τα καταφέρουμε να ξανασυναντηθούμε "με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς.

Παιδιά απίστευτα, οι δεκαπέντε μέρες για να χαρείτε την άνοιξη ( του 2011-η μοναδική στον αιώνα..) ξεκίνησαν μόλις σήμερα!
Πολλά φιλιά:-)))

Ανώνυμος είπε...

Όντως δεν θέλει!!Κατά τη διάρκεια της απόβασης όμως σας προειδοποιώ ότι μπορεί να υπάρξουν εκατόμβες θυμάτων από ακατάσχετο γέλωτα!!!Να προσέχετε!!!

Μιρέλλα Κ. είπε...

Πρώτον, ελπίζω να ακολουθήσει και δεύτερη ανάρτηση διότι δεν είπα την γνώμη μου!!!!
Δεύτερον, Νίκο τώρα είναι σειρά μας για εκπλήξεις!!
Τρίτον, ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Μάνεση και παιδιά για την ευκαιρία που μας δώσατε να γνωριστούμε!!
ΥΓ: (Είναι η τελευταία φορά που σας ευχαριστώ. Το ξέρω πως καταντάω κουραστική!!)

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Διονύση, άμα θες κάτι συνομωτεί το συμπαν να το υλοποιήσεις(κάπως έτσι δεν τα έλεγε ο Κοέλιο;;και δεν συμφωνούσα κιόλας μαζί του!).
Νομίζω πως το να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε είναι απλό επακόλουθο της ωραίας συνάντησης.Και θα επιμείνω σε αυτό που νιώθω:ότι μας ανοίξάτε ένα παράθυρο , ότι μας δείξατε πως δεν είμαστε μονάδες που ξεχωρίζουμε μέσα στην λοιπή ομοιομορφία, ότι αποδείχτηκε πως οι άνθρωποι που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα είναι πολλοί - και αυτό είναι αισιόδοξο!
Καλό Πάσχα να έχετε όλοι και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδια που δίνουν Πανελλαδικές!

Ανώνυμος είπε...

Σειρά σας έ?Ε καλά πάρτε την και άντε να δούμε τι μας περιμένει.

Ευχαριστούμε,θα την έχουμε την επιτυχία στις εξετάσεις.

Μιρέλλα Κ. είπε...

OΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ DVD ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΛΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το θέλω αν και το είδα!!!Πώς το πέρνω?χα χα χα χα χα χα χα

Θετική vs Θεωρητική είπε...

Άργησα λίγο,αλλά τα κατάφερα να περάσω και από εδώ...
Και τώρα που ήρθα έχω ξεμείνει από λέξεις!Δεν περιγράφεται η αίσθηση που μου άφησε το πιο ξεχωριστο Σάββατο του χρόνου!

Το "ευχαριστώ" είναι λίγο,το "τα ξαναλέμε" ελπιδοφόρο και το "χάρηκα για τη γνωριμία" πέρα για πέρα αληθινό!:)

(Θεωρητική)

Μιρέλλα Κ. είπε...

Όταν έρθεις Κω θα σου χαρίσω το δικό μου μιας και δεν το χρειάζομαι πλέον! χαχα