Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δημιουργική γραφή-Γράμματα από τα παιδικά χωριά ΣΟΣ

Οι μαθητές της Β Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με την παρότρυνση της καθηγήτριας τους κ.Γιοκνώρη, έγραψαν επιστολές ως παιδιά που ζουν στα παιδικά χωριά ΣΟΣ.Ευχαριστούμε τους μαθητές και την καθηγήτρια τους για την παραχώρηση των επιστολών!

Βάρη 9 Ιανουαρίου 2013
Αγαπημένη μου φίλη,
        
              Σου γράφω από το χωριό SOS όπου μένω μαζί με τα άλλα παιδιά που αποτελούν την οικογένεια μου μαζί με την
εθελόντρια μητέρα μας.
Φέτος τα Χριστούγεννα διοργανώσαμε ένα παζάρι με σκοπό να μαζέψουμε χρήματα για τις ανάγκες του χωριού που μενούμε.
              Το παζάρι είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και συγκεντρώσαμε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.  Επίσης την
παραμονή, μας επέτρεψαν να βγούμε έξω από το χωριό και να πούμε τα κάλαντα.  Το απόγευμα της ίδιας μέρας μας επισκέφτηκαν
άνθρωποι ντυμενοι ΄Αγιοι Βασίληδες, που μας προσέφεραν δώρα και μας έκαναν να διασκεδάσουμε.
              Την επόμενη μέρα μαζευτήκαμε όλοι γύρω από το γιορτινό τραπέζι δίνοντας ευχές ο ένας στον άλλο.  Τέλος η εθελόντρια
μητέρα μας, έκανε να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια που προσφέρει αγάπη , αλληλεγγύη και ασφάλεια
              Φαντάζομαι ότι και εσύ θα έχεις περάσει όμορφα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένεια σου.
               Περιμένω νέα σου.
                                                                                                              Με αγάπη
                                                                                             Η φίλη σου Μαρία
  

ΜΑΡΙΑ ΜΕΓΡΕΜΗ
ΤΑΞΗ Β4 15 Ιανουαρίου 2013

 Αγαπητέ Νίκο,
              Χάρηκα πολύ με το τελευταίο γράμμα σου. Φαίνεται να περνάς πολύ καλά στην Αθήνα.

     Εδώ τα πράγματα είναι, όπως τα ξέρεις. Το μόνο που άλλαξε απ'τα περσινά Χριστούγεννα είναι το χιόνι, μια απρόσμενη έκπλυξη, που μας γέμισε όλους με χαρά. Τις τελευταίες μέρες περνάμαι τον περισσότεο μας χρόνο στο να παίζουμε χιονοπόλεμο, να φτιάχνουμε χιονάνθρωπους και να κάνουμε αγγελάκια στο χιόνι. Μετά το μεσημεριανό κλεινόμαστε εγω και τα έξι παιδιά, που συγκατοικούμε στο σπίτι και η μητέρα μάς βοηθάει να τελειώσουμε τις εργασίες για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
     Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήμασταν ελεύθεροι να βγούμε απ'το χωριό και να πάμε να πούμε τα κάλαντα. Μάζεψα κάποια χρήματα και έχω σκοπό να αγοράσω καινούρια παπούτσια. Επίσης ζήτησα και απ'τον Άγιο Βασίλη μια κιθάρα. Εύχομαι να μου τη φέρει, αν και χέχω κάνει κάποιες αταξίες.
     Μέχρι που ήρθε το πρωί των Χριστουγέννων, όπου γύρω απο το το δέντρο του σπιτιού υπήρχαν πολλά δώρα. Όλοι είχαν πάρει αυτό που ήθελαν...
     Εσύ; Πώς πέρασες τα Χριστούγεννα; Τι δώρο σου έφερε ο Άγιος Βασίλης; Στείλε μου ένα γράμμα με τα νέα σου

          Με αγάπη,
             ο φίλος σου Γιώργος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΜΗΜΑ Β1

Παιδικά χωριά SOS,
                                                  Τρίτη 8-1-2013


     Αγαπητέ Γιώργο,

   Τα Χριστούγεννα που πέρασαν ήταν τα καλύτερα για μένα.
  Στις 30 Νοεμβρίου στολίσαμε στο σαλόνι το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Μαζί με τα αδέρφια μου βάλαμε διάφορα στολίδια πάνω σ'αυτό, όπως αγγελάκια, γλόμπους και αστεράκια. Η καλύτερη στιγμή ήταν, όταν ανάψαμε τα φωτάκια.
   Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ήρθαν κάποια παιδιά από κοντινές περιοχές και μας είπαν τα Κάλαντα. Τους δώσαμε γλυκίσματα και μικρά δωράκια.
   Ανήμερα τα Χριστούγεννα, βγήκαμε στην αυλή και αρχίσαμε να παίζουμε χιονοπόλεμο. Το παιχνίδι σταμάτησε την ώρα που μας φώναξε η μητέρα μας για φαγητό. Μόλις καθίσαμε στην τραπεζαρία, είδαμε μια καλοψημένη γαλοπούλα, τόσο υπέροχη, που μας έτρεξαν τα σάλια.Όταν τελείωσε το γεύμα, μαζευτήκαμε όλοι γύρω από το τζάκι και παίξαμε επιτράπεζια παιχνίδια.
  Με το ξεκίνημα της επόμενης μέρας άρχισε η γκρίνια των παιδιών, γιατί ανυπομονούσαν να έρθει η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Με χίλια βάσανα, λοιπόν, ήρθε αυτή η μέρα. Όλοι μαζί, πάλι φτιάξαμε τη βασιλόπιτα. Όμως το φλουρί ανέλαβαν να το βάλουν οι μεγάλοι. Το βράδυ, αφού τελειώσαμε το δείπνο μας, συγκεντρωθήκαμε γύρω από το τζάκι και συζητήσαμε για διάφορα θέματα, περιμένοντας το ρολόι να δείξει 12 η ώρα. Καθώς μπήκε ο καινούριος χρόνος, ανταλλάξαμε ευχές και φιλιά.
 Την Πρωτοχρονιά, πηγαίνοντας να πάρουμε το πρωινό μας, αντικρίσαμε μονομιάς τα δώρα που υπήρχαν κάτω απ'το δένδρο. Με το που τα ανοίξαμε, μείναμε όλοι εκστασιασμένοι. Τότε η μαμά μας, αφού μας ευχήθηκε για άλλη μια φορά, μας είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο να παίρνεις, αλλά και να δίνεις και ότι η δική της ευχαρίστηση, και των υπόλοιπων μεγάλων του σπίτιου, θα ήταν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
  Κρατούσαμε όμως κι εμείς μια έκπληξη για αυτούς. Πήγαμε στα δωμάτιά μας και τους φέραμε τα δικά τους δώρα. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη, αλλά και η δική μας, που κάναμε ευτυχισμένους τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν προσφέρει τόσα πολλά σε μας.
  Αγαπημένε μου φίλε, ελπίζω να πέρασες αυτές τις γιορτινές μέρες, τόσο καλά, όσο εγώ. Σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Σε προσκαλώ από τώρα για τα επόμενα
Χριστούγεννα, να μοιραστείς μαζί μας αυτές τις ευχάριστες στιγμές.                                                            Με πολλά αγάπη
                                                                  Ο φίλος σου,
                                                           
                                                               Παναγιώτης


 Παναγιώτης Μουζάκης, B4
         

     
         
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: