Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Moonrise kingdom (Έρωτας του Φεγγαριού)

Πότε:  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014. Τι: Moonrise kingdom (Έρωτας του Φεγγαριού) Ποιοί: Για άλλη μια φορά η ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης!




Η ιστορία έχει ως έξης: κάπου, σε ένα νησί της Νέας Αγγλίας, ένα νεαρό αγόρι έχει εξαφανιστεί από τους προσκόπους. Ο αρχηγός των προσκόπων ,μαζί με τη βοήθεια του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας , ξεκινούν την έρευνα για την ανεύρεση του. Αυτό που πολύ σύντομα αποκαλύπτεται είναι ότι το αγόρι το έχει σκάσει και μάλιστα όχι μόνο του, αλλά με τη συνομήλικη φίλη του, με την οποία και είχαν μεθοδεύσει την «εξαφάνισή» τους  μέσα από μια σειρά γραμμάτων που αντάλλασσαν τον τελευταίο χρόνο. Γεμάτα απογοήτευση  από τον κόσμο των ενηλίκων, αλλά και δίψα για την πολυπόθητη «ελευθερία» τους, τα δύο παιδιά ξεκινούν το ταξίδι τους στην περιπέτεια…
Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η πλειοψηφία των παιδιών φάνηκε να παρασύρεται στο ταξίδι της νεανικής αγάπης κόντρα στον ασαφή κόσμο των μεγάλων. Η καθαρότητα των χαρακτήρων, τόσο των δωδεκάχρονων πρωταγωνιστών, όσο και των υπόλοιπων προσκόπων φάνηκε να μην περνάει απαρατήρητη στα μάτια των παιδιών, που εντόπισαν από την πρώτη στιγμή της κουβέντας μας την αντίθεση ανάμεσα στον κόσμο των μικρών και εκείνον των μεγάλων. Χαρακτηριστικά, τα παιδιά είδαν μέσα στους μικρούς πρωταγωνιστές μεγαλύτερη αλήθεια, καθαρότερα συναισθήματα και ξεχώρισαν την έντονη επιθυμία τους να γίνουν κι εκείνοι μεγάλοι.
Εντόπισαν, επίσης, με μεγάλη ευκολία την κοινή αφετηρία των δύο πρωταγωνιστών που ξεκίνησαν την περιπέτειά τους έχοντας και οι δύο απογοητευθεί τόσο πολύ από τον κόσμο γύρω τους. Περιθωριοποίηση, μοναξιά, στεναχώρια ήταν μερικές από τις λέξεις που ξεχώρισαν κατά την περιγραφή των δωδεκάχρονων, ενώ η συναισθηματική αστάθεια των γονιών σχολιάστηκε ιδιαίτερα.
Το γεγονός ότι η ταινία κινήθηκε στην υπερβολή δεν έμεινε απαρατήρητο, ενώ μάλλον συνετέλεσε κι εκείνη, ως στοιχείο, στο να παρασυρθούν τα παιδιά στη καρδιά της ιστορίας.

Ευανθία Μπούσμπουλα, ΠΕ06





Μια σύντομη κριτική από τη μαθήτρια Θάλεια Αποστολοπούλου:

Πρωταρχικά, η ταινία μας μετέφερε επιτυχώς σε μια παλαιότερη εποχή. Εντύπωση μας έκανε η επιμονή των παιδιών στην αγάπη τους καθώς και το κοινό στοιχείο που τους έφερε κοντά: τα οικογενειακά τους προβλήματα. Επίσης η περιπέτεια εξελίχθηκε με χιουμοριστικό τρόπο. Αγαπημένη σκηνή η στιγμή που αποφάσισαν όλοι οι πρόσκοποι να βοηθήσουν τους δυο πρωταγωνιστές . Συνοψίζοντας η ταινία ήταν πάρα πολύ καλή και τη βαθμολογούμε με πέντε αστέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: