Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης!

Διανύουμε το τέταρτο έτος λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης και φέτος φιλοξενούμε μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου καθώς η Α και Β θα έχει τη δική της λέσχη με την εποπτεία της κ.Κρικέλη.Η σημερινή συνάντηση ήταν συνάντηση γνωριμίας καθώς -πλην της Σέιας- οι υπόλοιποι μαθητές πρώτη φορά έρχονται στη Λέσχη.


Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Γ Γυμνασίου ανταποκρίθηκαν στην ανακοίνωση για τη λειτουργία της Λέσχης και μας περίμεναν στις 5, τυπικότατοι στο ραντεβού τους!Στην πρώτη αυτή συνάντηση μιλήσαμε για τον τρόπο λειτουργίας της Λέσχης, τα βιβλία που διαβάζουμε, τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση και καταλήξαμε στο πρώτο βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτή τη χρονιά.Το βιβλίο επιλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες(ψηφίσαμε και από τις τρεις προτάσεις επικράτησε αυτό!) και είναι το βιβλίο "Κόλιν Φίσερ" των Ζακ Στέντζ και Έντουαρντ Μίλερ.
 
Ο Άσλεϊ Έντουαρντ Μίλερ και ο Ζακ Στεντζ γνωρίστηκαν στο Internet, χάρη στην αγάπη που μοιράζονται για οτιδήποτε έχει σχέση με το "Star Trek". Μαζί έχουν ασχοληθεί με τη συγγραφή κειμένων και την παραγωγή υλικού για τηλεοπτικά προγράμματα - μεταξύ των οποίων για τις γνωστές σειρές επιστημονικής φαντασίας "Fringe και Terminator: The Sarah Connor Chronicles". Πιο πρόσφατα, έγραψαν το σενάριο για τις ταινίες "X-Men: First Class" και "Thor". Ζουν στο Λος Άντζελες.

Έχει ενδιαφέρον το τι λέει ο ένας από τους δύο συγγραφείς για την αγαπή του για τη φιολαναγνωσία:Ο Ζακ Στεντζ, σε μια συνέντευξή του εξηγώντας με ποιο τρόπο καλλιεργήθηκε η φιλαναγνωσία του υποστηρίζει πως «η αγάπη μου για το διάβασμα χτίστηκε στις βιβλιοθήκες όπου υπάρχουν διαθέσιμα τόσο πολλά πράγματα για να διαβάσει κανείς πάνω σε τόσο πολλά θέματα για τα οποία ενδιαφερόμουν, και όχι επιφανειακά όπως στο διαδίκτυο.» Σχολιάζοντας δε τις μεγάλες περικοπές που γίνονται σε πολλές πόλεις της Αμερικής στα κονδύλια για βιβλιοθήκες, υποστηρίζει πως θεωρεί τις βιβλιοθήκες «δημόσια υπηρεσία ισάξια με το οδικό δίκτυο, την αστυνομία ή την πυροσβεστική.


Η επόμενη μας συνάντηση θα είναι σε ένα μήνα για να συζητήσουμε το εν λόγω βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: