Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ημερολόγιο ενός γαιδάρου(4)


Ημέρα πρώτη
 

Τρώω λίγο χορταράκι σε ένα λιβάδι, ώσπου το αφεντικό μου, ο μπάρμπα Μιχάλης, με δίνει σε σύο άντρες που δεν τους είχα ξαναδεί στο χωριό. Λέγανε πως θα με ξαναφέρουν πίσω κι ότι αν με δώσει σε αυτούς θα κάνει την πατρίδα περήφανη με αυτή τη δωρεά. Λέω και εγώ τίποτα αγριόχορτα θα θέλουν να φάω σε κανενός επίσημου το σπίτι.

 

Ημέρα δεύτερη

Έπειτα από πολλή προσπάθεια φτάνουμε σε ένα λιβάδι καταπράσινο. Ήταν σαν τον παράδεισο. Όμως το βράδυ πίσω από το βουνό φαινόντουσαν λάμψεις και ακούγονταν δυνατοί ήχοι. Νόμιζα πως ήταν μια παράξενη κακοκαιρία και έτσι κοιμήθηκα ανέμελος.

 

Ημέρα Τρίτη

Πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ την παράξενη καταιγίδα και τα μπουμπουνητά δυνάμωσαν και ακουγόντουσαν φωνές ανθρώπων. Φοβήθηκα αλλά λέω δεν μπορεί σε λίγο θα αντικρύσω ένα ακόμα όμορφο καταπράσινο λιβάδι . Μόνο αυτό δεν είδα . Με φόρτωσαν με διάφορα ξύλινα και σιδερένια αντικείμενα και αρχίσαμε να τρέχουμε μέσα σε ένα λάκκο, όταν ξαφνικά με χτυπάει μια αδέσποτη στο δόξα πατρί. Θα θελα να ξέρω αν με τιμήσανε όπως και το αφεντικό μου που μ έδωσε για θυσία, που εμένα δεν με αφορούσε.

 

Γιώργος Μαυρολέων, Γ3

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ουφ! Αφού διάβασα και το 4ο ημερολόγιο, ησύχασα κάπως. Είχα αρχίσει την ανάγνωση με το φόβο ότι κάπου στα ημερολόγια θα δω να περιγράφεται και η αφεντιά μου, αλλά, πάλι καλά, μάλλον είμαι διακριτικός γάιδαρος και η παρουσία μου περνάει απαρατήρητη.

Τώρα, κυρία, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα ... ___________ [συμπλρώστε το κενό με ουσιαστικό] σας γράφουν πολύ καλά:-) Ελπίζω οι μαθητές σας να τα ξεπεράσουν μια μέρα! Και εύχομαι, για να το δούμε αυτό, να μη χρειαστεί να κάνουμε ... _____________υπομονή:-) [συμπληρώστε το κενό με επίθετο]

Πολλά φιλιά σε όλους.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Τα γαιδ....εε, τα παιδάκια μου φέτος γράφουν ωραία, έξυπνα και με πολύ κέφι!Μα΄λλον ο σταβ....ε, το σχολείο ήθελα να πω , τους φαίνεται ευχάριστο μέρος !!!!!
Καλό βράδυ Διονύση!!!!!!!!!!