Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ονειρεύομαι ένα σχολείο χωρίς ρατσισμό......



Ονειρεύομαι ένα σχολείο στο οποίο θα ρέει άφθονα η χαρά, η αγάπη και η ευτυχία και όχι το μίσος, η εχθρότητα και ο ρατισμός.Θα ήθελα όλοι οι μαθητές να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.Θα πρέπει να είμαστε ίσοι ο ένας απέναντι στον άλλο, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις.Θα πρέπει να μην μας νοιάζει τι φοράει ο άλλος, πως είναι εμφανισιακά, αλλά θα πρέπει να νοιαζόμαστε για τον εσωτερικό χαρακτήρα του ατόμου.Να μην κοροιδεύουμε τους συμμαθητές μας αλλά να νοιαζόμαστε γι αυτούς. Να μην ξεχωρίζουμε τα άτομα εξαιτίας της θρησκείας ή της εθνικότητας αλλά να εργαστούμε όλοι σκληρά για να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή κοινωνία, χωρίς προβλήματα και κοινωνικές διακρίσεις.
Σεραφείμ Βογιατζόγλου, Γ1


Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα είναι ανοιχτό στον καθένα, ένα σχολείο χωρίς ρατσιστικά σχόλια, χωρίς ακκία και απέχθεια.Ένα σχολείο χωρίς βία, κοροιδία και μίσος.Ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά δεν θα είναι στόχος μόνο και μόνο επειδή έχουν απραπανίσια κιλά, λίγο ύψος, άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία και διαφορετική εμφάνιση.Ένα σχολείο στο οποίο δεν θα χωρίζονται σε ομάδες. Ενα σχολείο στο οποίο θα είναι όλοι καλοδεχούμενοι, ένα σχολείο στο οποίο θα συνεργάζονται και θα βοηθιούνται όλα τα παιδιά.Ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχει αγάπη, συμπάθεια, κατανόηση , ελπιδα και θετική ενέργεια.Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε όλοι ίσοι!



Χρύσα Παπαβασιλείου, Γ3



Ονειρεύομαι ένα σχολείο με ακαθαρές σκέψεις απέναντι στο διαφορετικό, με ουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα στα παιδιά , χωρίς να έχει σημασία αν ο άλλος είναι μαύρος, άσπρος, κίτρινος, ονειρεύομαι ένα σχολείο με ευαισθησία απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες.Ένα τέτιοι σχολείο θέλω, όπου θα μπορώ να μιλώ και να κάνω παρέα με άτομα διαφορετικά από μένα, χωρίς να ντρέπομαι, χωρίς να φοβάμαι μήπως με κρίνουν οι άλλοι και να μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου αν νομίζω ότι κάποιος συμμαθητής μου αδικήθηκε. Να υπάρχει ισότητα και ίση μεταχείριση για όλους.
Άννα Γεωργαντή, Γ1




Ένα σχολείο χωρίς ρατσισμό
είναι αυτό που εγώ ποθώ.
Να μαστε όλοι ίσοι
και να περνούμε καλά.
Να είμαστε ενωμένοι
σαν μια σφιχτή γροθιά.
Να μην υπάρχουν διακρίσεις
για έθνη και φυλές,
να μην κοροιδεύουμε τους άλλους
και να φοράμε στολές.
Θα κάνουμε μια παρέα
με όλα τα παιδιά
και δεν θα μας ενδιαφέρει η διαφορετικότητα.
Θεολόγος Βρεττός, Γ1




Δεν υπάρχουν σχόλια: