Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τη ζωή σου (Freedom Writers)

Η ταινία πιστεύω ότι κίνησε το ενδιαφέρον στα περισσότερα παιδιά που ήταν στην αίθουσα , διότι δεν είναι απλά μια ταινία. Είναι μια αληθινή ιστορία, που μας δείχνει πώς αν υπάρχει θέληση μπορείς να καταφέρεις κάτι που σου φαίνεται αδύνατο και να αλλάξεις τον κόσμο με αυτό. Ο χαρακτήρας της δασκάλας μου θύμισε μια καθηγήτρια μου.
Αναστασία Παρβαντώνη, Γ4




Μέσω της συμμετοχής μας στην Κινηματογραφική Λέσχη είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ταινία Freedom Writers. Μια ωραία ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία που έκανε πολλά παιδιά να λυγίσουν και ίσως να αλλάξουν τις σκέψεις τους και τα στερεότυπα που έχουν στο μυαλό τους.
Όλα αυτά χάρη στην καθηγήτρια Έριν Γκρούελ, που διορίστηκε σε μια τάξη με παιδιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος , με διαφορετικές κουλτούρες και βιώματα. Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και η βία αποτελούν καθημερινότητα, σε ένα σχολείο που το εκπαιδευτικό σύστημα αδιαφορεί παντελώς γι αυτά.
Εκείνη όμως βλέποντας στα μάτια των μαθητών της τη θέληση για μάθηση αλλά και τη θέληση να αλλάξουν τη ζωή τους και να απαλλαγούν από τις συμμορίες , τα όπλα, και τη βία που καθημερινά αντιμετωπίζουν, εφάρμοσε ένα νέο σύστημα προκειμένου να μετατρέψει την τάξη σε μια οικογένεια, με κατανόηση και αλληλοσεβασμό. Οι έφηβοι αυτοί λοιπόν ανακάλυψαν και ξαναέχτισαν από την αρχή τις δικές τους κατεστραμμένες ζωές.
Δυστυχώς όμως η Έριν αν και βελτίωσε τις ζωές των εφήβων μαθητών της , κατέστρεψε τη δική της προσωπική ζωή.
Ειρήνη Κώστογλου, Γ2


Πιστεύω ότι η ταινία που παρακολουθήσαμε , το Freedom Writers , είναι μια πολύ ωραία ταινία και αξίζει να τη δει κανείς. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα αφηγείται την ιστορία μιας καθηγήτριας που αναλαμβάνει να διδάξει σε ένα σχολείο,  όπου τα περιστατικά βίας και η ρατσιστική αντιμετώπιση των αλλόφυλων είναι καθημερινή. Εκείνη, όμως, αποφασίζει να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση αυτή μέσα από τα μαθήματα της, κάνοντας τους μαθητές της να καταλάβουν πώς η αλλαγή της ιστορίας τους είναι εφικτή, αρκεί πρώτα να το πιστέψουν οι ίδιοι.
Γιασεμή Κ. , Γ2


Δεν υπάρχουν σχόλια: