Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Pride: Νot put our ego first

 

Την περασμένη Κυριακή με τα μέλη της  Κινηματογραφικής Λέσχης παρακολουθήσαμε την ταινία Pride. Η ταινία αναφέρεται στην αλληλεγγύη που επέδειξε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα του Λονδίνου,  επειδή διέκρινε ομοιότητες της βιαιότητας αυτής απέναντι στους ανθρακωρύχους με τη βία που αντιμετώπιζαν καθημερινά και οι ίδιοι. Έτσι δημιούργησαν ομάδες υποστήριξης: «οι γκέι και οι λεσβίες υποστηρίζουν τους ανθρακωρύχους» και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 20000 λίρες για τις οικογένειες των απεργών, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους. Το κυρίαρχο σύνθημα των ανθρακωρύχων: «Ενωμένοι κρατάμε, γιατί η ένωση είναι δύναμη» είναι αυτό που θα κρατήσουμε από την ταινία, γιατί η κοινωνία προχωρά μόνο με την αλληλοβοήθεια, την αλληλοϋποστήριξη και την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας.







Η ιστορία της ταινίας αφορά τη σημερινή εποχή ή είναι εντελώς άσχετη;

την αφορα

Την αφορα

Εννοείται πως αφορά τη σημερινή εποχή ,και ειδικά την Ελλάδα η οποία μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να μην σημειώνει πρόοδο σε κανένα τέτοιο ζήτημα

Είναι πολλή σχετική με σήμερον εποχή

σαφώς αφορά την σημερινή εποχή

Exei polla koina characteristics

Αφορά την σημερινή εποχή

Ναι αφορά την σημερινή κοινωνία

Pistwuw pws afora thn shmerinh epoxh dioti polloi omofulofiloi akoma paleuoun gia ta dikaiwma ta tous

Αφορά και την σημερινή εποχή

Φυσικά και την αφορά. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα συγκεκριμένες κοινότητες δεν έχουν αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων τους,και γιαυτό πρέπει να παλέψουν.

Ασχετη

Και τα δύο

Παρολο που αυτη η ταινια αφορά ενα γεγονός που εγινε αρκετα χρονια πριν ειναι ακομα επίκαιρη

 

 

Αν δεν γνωρίζατε ότι η ιστορία είναι αληθινή, θα πιστεύατε ότι ήταν εφικτή η συνεργασία αυτών των ανθρώπων; 

Ναι

ναι

Θα το θεωρούσα αδύνατο ,με εξέπληξε το ότι εν τέλει συνεργάστηκαν όλοι τόσο όμορφα

Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια συνεργασία μεταξύ τους

ναι

oxi toso entonh pragma p me ekplisei

Ναι είναι εφικτή εφόσον οι άνθρωποι δεν είναι προκατειλημμένοι και έχουν ανοιχτά μυαλά

Nai

Πιστεύω πως θα ήταν

Η αλήθεια είναι πως με εντυπωσίασε το γεγονός ότι συνεργάστηκαν και είχαν (τους πήρε λίγο βέβαια) σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους. Έχω συνηθίσει μόνο αρνητικά γεγονότα να συμβαίνουν όσο αφορά τα δικαιώματα και τον σεβασμό των ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινωνίας...οπότε χάρηκα όταν είδα πως όντως υπάρχει αγάπη στον κόσμο.

Οχι

Όχι

Οχι. Γιατι αυτοι οι ανθρωποι που συνεργάστηκαν ειναι τελειως διαφορετικοί σε πολλα πραγματα(ηλικια,προσωπικότητα…) και πιστευω οτι ακομα και στην δικη μας εποχή δεν θα μπορουσε να γινει μια τετοια συνεργασία ποσο μαλλον τοσα χρονια πριν.

 


 

Ποια είναι η σκηνή της ταινίας που θα ξεχωρίζατε;

οταν το αγορι εφυγε απο το σπιτι

Το τελος

Σίγουρα το τέλος που συμμετείχαν όλοι στην πορεία και έδειχναν αλληλεγγύη και αγάπη

Στο τέλος που πήγαν για την παρέλαση και μαζεύτηκαν όλοι μαζί

όταν ο Τζο έφυγε από το σπίτι του κ αντιμετώπισε την οικογένεια του

Otan enas (de 8umamai onoma) phge meta apo 16 xronia na dei th mana tou. Xreiasthke polu 8arros gia na to kanei auto!!

Το τέλος

Την σκηνή που ένας από τους ήρωες χόρευε και τον θαύμαζαν όλες οι γυναίκες καθώς οι άνδρες στην Ουαλία δεν ήξεραν να χορεύουν

Thn skhnh pou htan sto oloi mazi sto gay club kai pernousa oloi (straight gay lesbians ) kala kai den eixan thema pou htan mazi.

Στο τέλος που μαζευτήκαν όλοι στην διαδήλωση

Η σκηνή που όλοι είχαν πάει στην Pride παρέλαση :)

Οταν ο παππους ειπε οτι ηταν γκει

Όταν η μητέρα του Τζο προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη

Την τελευταια σκηνη που ετοιμάζονται να κανουν πορεία και ξαφνικα εμφανίζονται οι ανθρακωρύχοι για να συμμετέχουν και εκεινοι.

 

 


Θωρειτε ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαώματα των άλλων ανθρώπων - όπως έκανε η γκει κοινότητα με την απεργία των ανθρακωρύχων- ή ότι αυτό είναι ένα θέμα που δε μας αφορά; Να δικαιολογήσετε την γνώμη σας.

ναι πρεπει γιατι ολοι οι ανθρωποι δικαιουντε να εχουν ισα δικαιωματα

Ναι πρεπει να υπερασπιζομαστε τα δικαιοματα ολων των ανθρωπων και ειναι ενα θεμα που τους αφορα ολους πιστευω

Θεωρώ πως είναι χρέος κάθε ανθρώπου να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του καθενός . Όλοι άνθρωποι είμαστε, όλοι τα ίδια δικαιώματα πρέπει να έχουμε . Οπότε όταν αυτά τα δικαιωματα καταπατούνται είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε ,και ας μην μας αφορούν προσωπικά

Ναι διότι δν μας αφορά τη κάνουν στην ζωή τους

θεωρώ πως θα έπρεπε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας όταν βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση. είναι σημαντικό να θυμούνται ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους υποστηρίζουν

I think everyone, even one time have needed help from somebody else, and that somebody better help him because we as a community, have to support each other in order to live peacefully and not put our ego first.

Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά των άλλων ανθρώπων γιατί παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον και για καλύτερες αντιλήψεις διότι οι κοινωνία μας πρέπει να αρχίζει να εξελίσσεται και να καταλάβει ότι όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και ότι η σεξουαλικότητα του άλλου δεν αφορά κανέναν.Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και να αγαπάει όποιον θέλει.

Θεωρω πώς πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά όλων των ανθρώπων καθως θα μπορούσαμε μια μερα να βρεθούμε και εμείς στη θέση τους

Pisteuw pws prepei na uperaspizomaste ta dikaiwmata twn allwn dioti paleuoun gia auta kai pisteuw prepei na ektimame autous tous antrwpous gt den zoun oso aneta oso eimeis giati pisteuoun polloi anthrwpoi pws einai diaforetikoi enw den usxei. Episeis prepei na tous dwsoume kai ena kinitro na sunexisoun na paleuoun gia auta me , me na tous upostirizoume

Πιστεύω πως πρεπει να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων γιατί όλοι πρέπει να έχουμε ίσα και ίδια δικαιώματα

Πρέπει να υπερασπιζομαστε τα δικαιώματα των άλλων. Είμαστε όλοι άνθρωποι,αλλά δυστυχώς έχουμε χωριστεί σε ομάδες,και πολλές φορές μια ομάδα αδυνατεί περισσότερο από τις υπόλοιπες,γιαυτό πρέπει να τους βοηθάμε,να έχουμε αγάπη και νοιαζόμαστε για αυτούς. Δεν έχει σημασία που δεν συμβαίνει σε εμάς,στην θέση του αλλουνού θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Ειναι ενα θεμα που ολους μας αφορα και θα επρεπε να τους υπερασπιζομαστε γιατι ειναι και αυτοι ανθρωποι

Ναι γιατί όλοι είμαστε μια ομάδα κατά βάθος

Πιστευω οτι καλα εκανε η γκει κοινότητα και ασχολήθηκε με τα δικαιώματα των ανθρακωρύχων καθώς ειναι δυο ομαδες που εκεινη την εποχή θεωρούνταν πολυ κατώτερες σε σχεση με ολες τις αλλες.Οποτε οταν συνεργάστηκαν βοήθησαν ο ενας τον άλλον και αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα και των δυο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: