Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα είναι.......


Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούνε την λέξη Ελλάδα, σκέφτονται παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακό φαγητό, νησιά και χώρους διασκέδασης. Μακάρι να μπορούσα να σκεφτώ και εγώ μόνο αυτά. Αλλά δυστυχώς μαζί με αυτά έρχονται στο μυαλό μου και άλλα πράγματα, που μου είναι πολύ δυσάρεστα, όμως αντιπροσωπεύουν την σημερινή Ελλάδα.



Ελλάδα είναι οι βρώμικες παραλίες γεμάτες από σκουπίδια, που οι ίδιοι πετάμε, αρχαιολογικοί χώροι που ούτε εμείς οι ντόπιοι δεν τους προστατεύουμε και δεν κάνουμε κάτι να διατηρηθούν, παραδοσιακό φαγητό που κοντεύει να αντικατασταθεί από τα ταχυφαγεία και νησιά γεμάτα τουρισμό σε προγράμματα all inclusive σε πεντάστερα ξενοδοχεία.



Ελλάδα είναι η κατεστραμμένη οικονομία και η έλλειψη παιδείας στα σχολεία, η αδιαφορία του κράτους αλλά και του ίδιου του λαού και η ανεργία που χτυπάει κόκκινο.

Ελλάδα είναι τα κέντρα διασκέδασης, τα καυσαέρια από τα αυτοκίνητα και οι γκρίζες πολυκατοικίες.
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πιστεύω πως είναι στο χέρι όλων μας να την αλλάξουμε, αρκεί εμείς οι αυριανοί πολίτες να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.  
Σαββίνα Ξυπολητά, Γ3

1 σχόλιο:

Μιρέλλα Κ. είπε...

Μου αρέσει, γιατί είναι απλά μια άποψη ενός παιδιού. Δε χρησιμοποιεί όρους οικονομικούς ή πολιτικούς, δεν αναλύει τα πάντα. Βλέπει τι γίνεται και το περιγράφει και πιστεύω πως αυτό το λιττό κείμενο είναι αρκετές φορές καλύτερο από αυτά που δημοσιεύονται στα Μ.Μ.Ε.

(η άποψή μου πάντα!)