Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνάντηση εφήβων συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού στην Αθήνα: «Με τη συµµετοχή µας, απαντάµε στη βία, τη σιωπή και την ανασφάλεια!»,

Στις 10 και 11 Μαϊου, στην Αθήνα, έγινε μια συνάντηση με το Συνήγορο του Παιδιού και 23 έφηβους από διάφορα μέρη της Νότιας Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Κω, Ρόδο, Κρήτη). Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν "Συμμετέχω; Ακούγομαι;" και κινήθηκε στα πλαίσια της οικογένειας, του σχολείου, της παρέας και των υπηρεσιών.
Από την Κω και το 1ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθητές ;Θεοδοσία Διακογιάννη, Αριστοτέλης Επαμεινώνδας Δράκος και Γιάννης Μαστρομηνάς και οι τρεις μαθητές της Γ Γυμνασίου.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη συνάντηση και όπως είπαν ήταν ένα δημιουργικό διήμερο , στο οποίο μπόρεσαν να εκφραστούν ελεύθερα, να συνομιλήσουν με συμμαθητές τους και να ακούσουν διαφορετικές απόψεις.Η Θεοδοσία μας έγραψε σχετικά με τη συνάντηση:
Η συνάντηση ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και σίγουρα κερδίσαμε πολλα!!! Συζητήσαμε , προβληματίστηκαμε, μάθαμε καινούργια πράγματα και κάναμε πολλές γνωριμίες .... Κάναμε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και χαρη στον κ. Γιωργο, την κ.Ματουλα, την κ.Αλεξάνδρα και την κ.Μαρία ,επικρατούσε μια πολυ φιλική και ήρεμη ατμόσφαιρα!! Μέσα απο παιχνίδια ήρθαμε πιο κοντά με καινούργια πρόσωπα και καταφέραμε να δώσουμε λύση σε διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν το κάθε παιδί!! Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να το επαναλάβουμε!!
Θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Συνήγορο του Παιδιού που έδωσε αυτή την ευκαιρία στους μαθητές μας και άνοιξε ένα καινούριο παράθυρο γνώσης και εμπειρίας!
Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση.


2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γόνιμα πράγματα, απ' αυτά που όλο και λιγότερο συμβαίνουν με αφορμή ( ή πρόφαση) την κρίση. Θα μπορούσαμε, ίσως, και στα σχολεία μας, καλώντας ειδικούς, να προχωρούσαμε στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Χαιρετισμούς σε όλους, μικρούς μεγάλους.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Την καλημέρα μαςΔιονύση!Όντως γόνιμες συναντήσεις με ουσιώδες περιεχόμενο.Συμφωνώ πως η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων θα έχει αποτέλεσμα.Το πρόβλημα με τις ακριτικές περιοχές είναι η κάλυψη των εξόδων.....