Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το γράμμα της Ερωφίλης

Αγαπημένε μου φίλε Γιώργο,

        Μετά το χθεσινό βράδυ και την έκθεσή μου που στέφθηκε με επιτυχία μέσα σε συνεχή χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, και Φωνές επευφημίας, ηρεμώ στο εργαστήρι μου έχοντας στολίσει τα Τριαντάφυλλα στο παράθυρο που μόλις Τώρα έλαβα εκ μέρους σου. Έτσι, Τ' αγνάντεμά μου στο βάθος του πελάγους συνοδεύεται από ευωδιές και φυσικά χρώματα.


        Τα λουλούδια σου θα προστεθούν στη συλλογή από Τα δώρα που μου έχεις προσφέρει ως τώρα. Εκτός από παιδικός φίλος, για μένα ήσουν πάντα Η χαρά, Η ψυχή του νησιού όπου μεγαλώσαμε, ο πιο αντικειμενικός κριτής  στη δουλειά μου. Εύχομαι να κανονίσεις ένα ταξίδι στο νησί να τα πούμε όταν και Όσο μπορείς.

        Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα παρακολουθήσω μια Ομιλία στην Στοκχόλμη με θέμα " Η τέχνη του αγιογράφου ". Ομιλητής είναι Ο ζωγράφος Ανρί-Μαξίμ Κοβαλέφσκι αλλά είναι περισσότερο γνωστός ως Ο Ρωσσαγγλογάλλος. Δεν θα ταξιδέψω μόνη μου. Θα μοιραστούμε αυτή την εμπειρία με την πρόσφατα φίλη και συνάδελφο ζωγράφο, Μόνικα Καμπανέλι. Η γνωριμία με τη Μόνικα διεύρυνε τους ορίζοντες μου, την φαντασία και τις προοπτικές μου.

        Να δώσεις τα χαιρετίσματά μου στον αξιότιμο πατέρα σου Ποσειδώνα.
                                                                               Σ' ευχαριστώ,

                                                                                    Ερωφίλη


Γιώργος Χατζηγιαννίδης, Γ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: