Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

"Για μένα δε θα γεράσεις ποτέ, ούτε θα ξεθωριάσεις, ούτε θα πεθάνεις.", Shakespeare in Love


Η ταινία μιλάει για τον έρωτα του Σαίξπηρ με τη Βιόλα, μια γυναίκα της αριστοκρατίας και μου άρεσε πολύ! Η γυναίκα αυτή αποτελεί τη μούσα του Σαίξπηρ , αφού τα λόγια του έργου του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», τα γράφει μέσα από τον έρωτα που ζει.
Δυστυχώς όμως ο έρωτας αυτός , παρόλο που πέρασε την απόλυτη ευτυχία, δεν θα εκπληρωθεί, καθώς η Βιόλα θα αναγκαστεί να πάει μαζί με τον άντρα που την υποχρεώνουν να παντρευτεί στην Αμερική. Ο Σαίξπηρ δεν πληγώθηκε από αυτό αλλά συνέχισε να γράφει έργα εμπνεόμενος από τις ωραίες στιγμές που πέρασε με τη Βιόλα.
Πέρα από αυτό η ταινία δείχνει και μια πτυχή της ανισότητας των ευκαιριών των γυναικών εκείνη την εποχή. Στην ταινία λοιπόν δείχνει πως στο θέατρο και τους αντρικούς και τους γυναικείους ρόλους τους έπαιζαν μόνο άντρες. Οι γυναίκες δεν είχαν καμιά θέση στο θέατρο την εποχή εκείνη- όπως και σε πολλούς άλλους τομείς. Το ότι η Βιόλα έπαιξε θέατρο θεωρήθηκε τόσο κακό ώστε το θέατρο παραλίγο να κλείσει. Οσον αφορά την εχθρότητα της εκκλησίας ενάντια στο θέατρο μπορεί να υπήρχε, αλλά ο ίδιος παπάς που το καταδίκαζε στο τέλος παρακολούθησε την παράσταση και την επικρότησε. Γενικά η ταινία ήταν πολύ ωραία και ακριβής πιστεύω ιστορικά όσον αφορά τα γεγονότα εκείνης της εποχής.
Παναγιώτης Δικταπανίδης, Γ1



Μια ταινία που μας γυρίζει πίσω στο χρόνο. Μια ταινία που μας βάζει και εμάς μέσα στα γεγονότα, .έτσι ώστε να αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της. Η ταινία μας πληροφορεί για τις συνήθειες , τις συνθήκες και τις αντιλήψεις που επικρατούν εκείνη την εποχή. Μας πληροφορεί για τη θέση της εκκλησίας απέναντι στο θέατρο και την απουσία των γυναικών Από το θίασο.
Παρόλο που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι αισθηματικές ταινίες, αυτή την ταινία την απόλαυσα με την ψυχή μου, καθώς η παραγωγή κατάφερε να συνδέσει με απόλυτη επιτυχία το κωμικό με το αισθηματικό στοιχείο.. Θα πρότεινα αυτή την ταινία σε όλους!
Μάριος Αυγουλλάς, Γ1




Δεν υπάρχουν σχόλια: