Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

15+1 εφηβικά βιβλία για το 2021!

 

Η απόδραση του Σέρλοκ Χόλμς – Περιπέτεια στο Υδραγωγείο του Λονδίνου

Συγγραφέας: Ormond Sacker

Εκδότης: Οξύ

Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2020

Αριθμός σελίδων: 128

Μετάφραση : Νίκος Στρατηγάκης


Η Περιπέτεια στο Υδραγωγείο του Λονδίνου είναι ένα escape book με τον Σέρλοκ Χολμς. Ο αναγνώστης παίρνει τον ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ και με τη βοήθεια του Γουάτσον προσπαθεί να αποδράσει από την παγίδα του σατανικού καθηγητή Μοριάρτι για να αποτρέψει ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα.

Το βιβλίο είναι γεμάτο γρίφους και κωδικοποιημένα μηνύματα και μόνο η λύση τους θα μπορέσει να βοηθήσει τον θρυλικό ντετέκτιβ να δραπετεύσει από το υδραγωγείο όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος.

Προσοχή όμως! Η πορεία της ιστορίας εξαρτάται από τις επιλογές και από τις ικανότητες του αναγνώστη. Αν αφήσεις να σε παραπλανήσουν τα πρόσωπα κι οι καταστάσεις, τότε κινδυνεύεις να μείνεις παγιδευμένος στις σελίδες του βιβλίου και να γνωρίσεις μια αποτυχία που δεν ταιριάζει στον Σέρλοκ Χολμς… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ

Συγγραφέας: Γιώργος Χατζόπουλος

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις : Πατάκη


Η Ανδώ είναι η κόρη του Διγενή Ακρίτα και ζει σε μια πόλη στην άκρη της αυτοκρατορίας, με τη μητέρα της. Είναι αγοροκόριτσο, πολύ ικανή στα όπλα, και μια μέρα κλέβει το θρυλικό σπαθί του πατέρα της που έχει απομείνει μισό, με σκοπό να ψάξει να βρει το άλλο του μισό. Όπως έχει μάθει, αν ενωθεί το σπαθί, τότε η δύναμή του θα είναι ανυπέρβλητη. Παράλληλα, ψάχνει να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της -αν ζει ή αν πέθανε και πώς- γιατί πολλά ακούγονται αλλά σε τίποτα δεν μπορεί να πιστέψει.
Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι για τα μέρη του Ευφράτη ποταμού με τον καλύτερο φίλο της, ένα συνομήλικό της αγόρι που αντιμετωπίζει την περιπέτεια που ζουν, ανάλαφρα και με χιούμορ.
Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα εποχής, που θα ενθουσιάσει μεγάλους και μικρούς εξαιτίας του θέματός του αλλά και λόγω της χαρισματικής ηρωίδας και των απίστευτων περιπετειών της.

 

 

 

Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα: Πράσινο

Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2019

 

Γιατί όμως το Βυζάντιο;

Η Μαρία Αγγελίδου εξηγεί:

«Το Βυζάντιο είναι ένας κόσμος γεμάτος φασαρία, κίνηση, θαύματα, μυστήρια, τραγούδια, γιορτές, πλούτη, μάχες, ιστορίες. Ένας κόσμος γεμάτος χρώματα. Κόκκινος, όπως η πορφύρα των αυτοκρατόρων του. Χρυσός, όπως τα φόντα των ψηφιδωτών στις εκκλησίες του. Μαύρος, όπως τα ράσα των καλογέρων του. Άσπρος σαν τις χώρες τις άγνωστες έξω από τα σύνορά του. Γαλάζιος σαν τη θάλασσά του και σαν τα φουστάνια των αρχοντισσών του. Πράσινος σαν τα σπαρτά στους απέραντους ανοιξιάτικους κάμπους του. Αλλά όχι μόνο. Το Βυζάντιο ΔΕΝ έχει μόνο έξι χρώματα».

Οι τόμοι της σειράς οργανώνονται σε χρώματα, ξεκινώντας από το Κόκκινο, το Χρυσό, το Μαύρο, το Άσπρο και το Πράσινο. Θα ακολουθήσει το 2020 το Γαλάζιο που θα ολοκληρώσει τη σειρά.

 

 

ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΛΑΡΩΝ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ) BEROUL

Εκδότης: Πατάκης

Χρονολογία Έκδοσης: Οκτώβριος 2019

Αριθμός σελίδων: 168

Ο Τριστάνος και Ιζόλδη (γερμ. Tristan und Isolde) αποτελεί έναν από τους ποιητικούς θρύλους του Μεσαίωνα. Από το θρύλο αυτό ο Ρίχαρντ Βάγκνερ εμπνεύσθηκε το ομώνυμο λυρικό δράμα του. Ο μύθος του Τριστάνου και της Ιζόλδης είναι μάλλον κέλτικης προέλευσης και υπήρξε προϊόν επεξεργασίας των τροβαδούρων του 12ου και 13ου αιώνα Μπερούλ και Τομάς. Πάνω στην εκδοχή του Τομάς, όπως επισημαίνει ο κ.Κοντολέων, βασίστηκε μεταγενέστερα ο Γερμανός ποιητής Γκότφριντ φον Στράσμπουργκ (Gottfried von Straßburg), ενώ ανασύνθεση του έπους αυτού επιχείρησε και ο Ιωσήφ Μπετιέ το 1900. Ο Βάγκνερ στηρίχθηκε στην εκδοχή του Στράσμπουργκ για να συνθέσει το λιμπρέτο της όπεράς του.

Ο Μάνος Κοντολέων προσπάθησε με τη διασκευή του να διερευνήσει τον τρόπο σκέψης και δράσης όλων των ηρώων του έργου με τη ματιά ενός συγγραφέα του σήμερα. Έτσι παίρνει το αρχικό υλικό της ιστορίας και το μετασχηματίζει δίνοντας το ρόλο του αφηγητή σε ένα γλάρο. Ο γλάρος αυτός, ένας από τους πολλούς της Κορνουάλης, ένας ανώνυμος γλάρος, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ιστορία μιας μεγάλης αγάπης Μιας αγάπης την εποχή που βασιλιάς της Κορνουάλης ήταν ο Μάρκος.

 

 

 

Τα παιδιά στις στέγες

Συγγραφέας: Rundell Katherine

Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη

Μετάφραση:  Αργυρώ Πιπίνη

 

Όλοι πιστεύουν ότι η Σόφι είναι ορφανή. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταγραφεί η σωτηρία κάποιας γυναίκας σ’ εκείνο το ναυάγιο που άφησε τη Σόφι, μωρό ακόμα, να επιπλέει στη Μάγχη μέσα σε μια θήκη τσέλου. Η Σόφι όμως θυμάται τη μητέρα της να κουνάει τα χέρια της ζητώντας βοήθεια. Ο κηδεμόνας της της λέει πως είναι σχεδόν αδύνατον να ζει η μητέρα της, αλλά το «σχεδόν αδύνατον» σημαίνει πως είναι ακόμα δυνατόν. Και ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε τις πιθανότητες.

Οπότε, όταν η Πρόνοια στέλνει μια επιστολή στον κηδεμόνα της Σόφι, απειλώντας να τη στείλει στο ορφανοτροφείο, εκείνη παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και το σκάει για το Παρίσι, με σκοπό να αναζητήσει τη μητέρα της. Το μοναδικό στοιχείο που έχει στα χέρια της είναι η διεύθυνση του κατασκευαστή του τσέλου.

Καταφέρνοντας να ξεφύγει από τις γαλλικές αρχές, η Σόφι γνωρίζει τον Ματτέο και τα παιδιά που ζουν στις στέγες – τα ορφανά χαμίνια που ζουν στον ουρανό. Όλοι μαζί ψάχνουν στην πόλη για να βρουν τη μητέρα της, προτού οι Γάλλοι συλλάβουν τη Σόφι και τη στείλουν πίσω στο Λονδίνο και, το σημαντικότερο, προτού χάσει τις ελπίδες της.

 

 

 

 

Κάπου Λάμπει Ακόμα Ο Ήλιος, Ένα παιδί που επέζησε αφηγείται

Συγγραφέας: Gruenbaum Michael, Hasak-Lowy Todd

Εκδότης: Παπαδόπουλος

Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2020

Αριθμός σελίδων: 328

Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

 

Ο Μίχαελ «Μίσα» Γκρούενμπαουμ ζούσε μια ανέμελη παιδική ηλικία, με παιχνίδια και βόλτες στην Πράγα μαζί με τον αγαπημένο του πατέρα. Όλα άλλαξαν όμως όταν οι Ναζί κατέλαβαν την Πράγα και η οικογένεια Γκρούενμπαουμ υποχρεώθηκε να μετακομίσει στο εβραϊκό γκέτο της πόλης. Αργότερα, μετά τη συντριπτική απώλεια του πατέρα του, ο Μίσα, η μητέρα του και η αδελφή του εκτοπίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν. Στο Τερεζίν, ο Μίσα έμενε στον ίδιο θάλαμο με σαράντα ακόμα αγόρια, που έγιναν σαν αδέλφια του. Η ζωή στο Τερεζίν είχε μια παράξενη, σουρεαλιστική ισορροπία – υπήρχαν μέρες γεμάτες συντροφικότητα και αγώνες ποδοσφαίρου, και άλλες γεμάτες απίστευτο τρόμο. Ήταν οι μέρες που τα αγόρια περίμεναν να ακούσουν το όνομά τους σε κάθε νέο κατάλογο όσων θα μεταφέρονταν με τα τρένα «προς τα Ανατολικά».

Εκείνα τα τρένα πήγαιναν στο Άουσβιτς. Τη μέρα που το όνομα της οικογένειας Γκρούενμπαουμ εμφανίστηκε στον κατάλογο των υπό μεταφορά αιχμαλώτων, χρειάστηκε ένα θαύμα για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.

Σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία ελπίδας και αθωότητας, ο Μάικλ Γκρούενμπαουμ ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του με εκπληκτική αμεσότητα. Η ιστορία του Μάικλ, καθώς και τα πρωτότυπα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αποτελούν μια ουσιαστική συνεισφορά στη λογοτεχνία του Ολοκαυτώματος.

 

 

 

Το σκυλί των Μπάσκερβιλ

Συγγραφέας: Ντόιλ Άρθουρ Κόναν

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μετάφραση:  Ανδρέας Μιχαηλίδης

Σελίδες: 320

 

Οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολµς αποτελούν ορόσηµα στο είδος του αστυνοµικού µυθιστορήµατος, και το Σκυλί των Μπάσκερβιλ, εµπνευσµένο από έναν θρύλο του 17ου αιώνα για ένα διαβολικό κυνηγόσκυλο που έβγαζε φλόγες από το στόµα του, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική ιστορία του «σερλοκικού» µύθου, απαραίτητο ανάγνωσµα για κάθε λάτρη του δαιµόνιου ντετέκτιβ.

Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ είναι το τρίτο από τα τέσσερα αστυνοµικά µυθιστορήµατα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ µε ήρωα τον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολµς. Αρχικά δηµοσιεύτηκε σε συνέχειες από τον Αύγουστο του 1901 έως τον Απρίλιο του 1902 στο περιοδικό Strand. Σε βιβλίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από τον εκδοτικό οίκο George Newnes, µε εικόνες του Σίντνεϊ Πέιτζετ.

Ο Δρ Τζέιµς Μόρτιµερ ζητάει τη βοήθεια του Σέρλοκ Χολµς µετά τον θάνατο του φίλου του Σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ. Ο Σερ Τσαρλς βρέθηκε νεκρός στα κτήµατά του στο Ντέβονσερ, και αν και ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, ο Μόρτιµερ υποψιάζεται εγκληµατική πράξη, λόγω της έκφρασης φρίκης στο πρόσωπο του νεκρού και των αποτυπωµάτων ενός γιγάντιου σκύλου σε µικρή απόσταση από το σηµείο που βρέθηκε.

 

 

 

Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ 2, Η τελευταία πράξη στο θέατρο της όπερας

Συγγραφείς: Baccalario, Pierdomenico , Gatti, Alessandro

Εκδόσεις: Μίνωας

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Σελίδες: 216

Ημερομηνία Έκδοσης: 24/5/2018

 

Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ και ο Λουπέν έχουν δώσει ραντεβού στο Λονδίνο. Ο Λουπέν, όμως, δεν εμφανίζεται. Ο πατέρας του συλλαμβάνεται, κατηγορούμενος για ληστεία και για τη δολοφονία του Αλφρέντο Σάντι, γραμματέα του διάσημου συνθέτη Τζουζέπε Μπαρτσίνι. Τα παιδιά ξεκινούν μια έρευνα για να απαλλάξουν τον πατέρα του Λουπέν από την κατηγορία. Η διάσωση της σπουδαίας σοπράνο Οφηλίας Μέριντιου στην κακόφημη συνοικία του Μπέθναλ Γκριν είναι μόνο η αρχή μιας σειράς γεγονότων που θα οδηγήσουν τον Σέρλοκ και τους φίλους του στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου.

 

 

 

Συγγραφέας: Del Toro, Guillermo

Ο Λαβύρινθος Του Πάνα

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελίδες: 320

Μετάφραση: Άννα Κοντολέων

Ημερομηνία Έκδοσης: 24/10/2019

 

Δεν έπρεπε να έρθεις εδώ μέσα. Θα μπορούσες να χαθείς. Έχει ξανασυμβεί. Θα σου πω μια μέρα την ιστορία αν θέλεις να την ακούσεις.

Στα παραμύθια υπάρχουν άνθρωποι και λύκοι, θηρία και νεκροί γονείς, κορίτσια και δάση. Η Οφέλια τα ξέρει όλα αυτά, όπως κάθε κορίτσι που έχει ακούσει ένα σωρό ιστορίες. Και καταλαβαίνει αμέσως τι είναι ο χαμογελαστός Καπιτάν, με την άψογη στολή του, τις μπότες και τα γάντια του: λύκος.
Τίποτε όμως δεν μπορεί να την προετοιμάσει για τη φοβερή πραγματικότητα του μυστηριώδους σπιτιού του Καπιτάν, στη μέση ενός πυκνού δάσους που κρύβει πολλά: μισολησμονημένες ιστορίες για χαμένα μωρά, λιποτάκτες πολεμιστές της αντίστασης που κρύβονται από τον στρατό, έναν λαβύρινθο, θηρία και νεράιδες.
Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει την Οφέλια ασφαλή καθώς ο λαβύρινθος την καλεί στη δική της ιστορία όπου το τερατώδες και το ανθρώπινο είναι στενά δεμένα μεταξύ τους, όπου οι μύθοι ζουν με αίμα…

 

 

 

Η Μύτη - Η Ιστορία Όπως Την Αφηγήθηκε Ο Αντρέα Καμμιλέρι

Συγγραφέας: Γκόγκολ, Νικολάι

Εκδόσεις: Πατάκης

Σελίδες: 112

Ημερομηνία Έκδοσης: 28/7/2015

 

Το πρωί της 25ης Μαρτίου 1832 στην Πετρούπολη, ο κουρέας Ιβάν Γιακόβλεβιτς βρίσκει μέσα στο φρέσκο ψωμάκι του πρωινού του… μια μύτη! Καλοσχηματισμένη, σαρκώδη και ανθρώπινη. Την αναγνώρισε. Ανήκε στον επιθεωρητή Κοβαλιόφ που ξύριζε κάθε Τετάρτη και Κυριακή στο κουρείο του. Τύλιξε τη μύτη σε ένα ύφασμα κι αποφάσισε να την ξεφορτωθεί με την πρώτη ευκαιρία. Μαντέψτε: δεν τα κατάφερε έτσι εύκολα. Καθώς πλησίασε τη γέφυρα του ποταμού, αντιλήφθηκε έναν αστυνομικό να τον φωνάζει.

Την ίδια στιγμή, ο επιθεωρητής Κοβαλιόφ ξυπνάει και διαπιστώνει ότι του λείπει η μύτη του. Χαστουκίζεται, τσιμπιέται, τίποτα! Η μύτη λείπει! Κατευθύνεται προς την αστυνομία. Μα στο δρόμο βλέπει έναν άνδρα να πετάγεται βιαστικά από μια άμαξα και… ήταν η μύτη του! Εκείνος ο άντρας ήταν η μύτη του!

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά μια απίστευτη ιστορία. Η μύτη αποκτά μια δική της, ξεχωριστή ζωή κι ο Κοβαλιόφ βρίσκεται στο κατόπι της. Τι συνέβη; Ίσως είναι το λιγότερο που θα σας απασχολήσει διαβάζοντας την απολαυστική Μύτη.

 

 

 

Η Πιο Τρομακτική Ιστορία Όλων Των Εποχών

Συγγραφέας: Κερ, Φίλιπ

Εκδόσεις: Κέδρος

Σελίδες: 400

Επιμελητής: Σπανάκη, Μαρία, Πλακονούρη, Αλέκα

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/1/2019

 

Μετά το τροχαίο ατύχημά του, ο Μπίλι Σίβερς περνάει πολύ χρόνο διαβάζοντας μόνος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χίτσκοκ. Ώσπου ανακαλύπτει ένα παράξενο βιβλιοπωλείο, Το Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων. Εκεί γνωρίζει τον μυστηριώδη και ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη του και μαθαίνει για τον διαγωνισμό που προσκαλεί τους αναγνώστες να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο βιβλιοπωλείο, ακούγοντας μια ιστορία τόσο φοβερή, τόσο αποτρόπαια, τόσο φρικιαστική, που αλλάζει για πάντα τη ζωή όποιου την ακούει. Γιατί είναι, ίσως, η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών.

Θα τολμήσει ο Μπίλι να τη μάθει;

Εσύ τολμάς;

 

 

 

Όλα Τα Φωτεινά Μέρη

Συγγραφέας: Νίβεν, Τζέννιφερ

Εκδόσεις:  Πατάκης

Σελίδες: 440

Επιμελητής: Πήχος, Δημήτρης

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/11/2016

 

Ο Θίοντορ Φιντς έχει εμμονή με τον θάνατο. Κάθε μέρα σκέφτεται πώς θα μπορούσε να πεθάνει, αλλά κάθε μέρα ψάχνει –και καταφέρνει να βρει– και κάτι να τον κρατήσει εδώ, ζωντανό και ξύπνιο.

Η Βάιολετ Μάρκυ ζει για το μέλλον, μετρώντας τις μέρες μέχρι να αποφοιτήσει από το σχολείο, όταν θα μπορέσει επιτέλους να ξεφύγει από τη μικρή πόλης της Ιντιάνα όπου ζει, αλλά και να ξεπεράσει τη μεγάλη θλίψη που της προκαλεί ο θάνατος της αδερφής της.

Όταν ο Φιντς και η Βάιολετ συναντιούνται στο καμπαναριό του σχολείου, έξι ορόφους πάνω από το έδαφος, κανείς δεν είναι σίγουρος ποιος έσωσε ποιον. Και όταν αυτό το απροσδόκητο δίδυμο αναλαμβάνει μια σχολική εργασία για τα σημαντικά μέρη της Ιντιάνα, οι δυο τους πηγαίνουν, όπως λέει ο Φιντς, όπου τους βγάλει ο δρόμος: στα μεγάλα, στα μικρά, στα περίεργα, στα όμορφα, στα άσχημα, στα μοναδικά – ακριβώς όπως η ζωή.

Πολύ σύντομα ο Φιντς μπορεί να είναι ο εαυτός του μόνο κοντά στη Βάιολετ – ένας αστείος τύπος, με αυτοπεποίθηση, που ξεχειλίζει από ζωή. Καθόλου φρικιό τελικά. Και μόνο με τον Φιντς μπορεί η Βάιολετ να σταματήσει να μετράει τις μέρες που περνούν και να αρχίσει να τις ζει. Αλλά όσο μεγαλώνει ο κόσμος της Βάιολετ, τόσο μικραίνει ο κόσμος του Φιντς.

Το βιβλίο είναι μια συγκινητική, ειλικρινής ιστορία μιας αγάπης, μιας ζωής γεμάτης και δύο εφήβων που συναντιούνται στο χείλος του γκρεμού.

 

 

 

 

Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη (βιβλίο 1)

Συγγραφέας: Χαν Τζέννυ

Εκδόσεις: Πατάκη

Μετάφραση:  Μυρτώ Καλοφωλιά

Σελίδες: 248

 

Ένα κορίτσι, δύο αγόρια, το καλοκαίρι που όλα αλλάζουν.Η Μπέλυ μετράει τη ζωή της με καλοκαίρια. Οτιδήποτε όμορφο, οτιδήποτε μαγικό συμβαίνει στη ζωή της γίνεται το καλοκαίρι. Τους χειμώνες απλώς μετράει τον χρόνο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Κάθε χρόνο περνά τις διακοπές της με την οικογένειά της, στο εξοχικό σπίτι στην παραλία της Σουζάνας, της καλύτερης φίλης της μητέρας της, παρέα με τους δυο γιους της, τον Κόνραντ και τον Τζεραμάια. Η Μπέλυ ήταν από πάντα ερωτευμένη με τον Κόνραντ, τον μεγαλύτερο από τους δυο, όμως εκείνος την έβλεπε πάντα σαν την ενοχλητική μικρή αδερφή του. Αντίθετα, ο Τζερεμάια ήταν πάντα φιλικός μαζί της. Ίσως ο μόνος που της έδινε σημασία. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, όλα αλλάζουν. Η Μπέλυ συνειδητοποιεί ότι μεταμορφώνεται από κορίτσι σε μια γοητευτική κοπέλα η οποία ασκεί ολοένα και μεγαλύτερη έλξη στα αγόρια που την περιστοιχίζουν. Ο ήρεμος και πράος Τζερεμάια πέφτει γρήγορα στη γοητεία της, όπως και ο Καμ, το «καλό» παιδί που θα μπορούσε εύκολα να ερωτευτεί η Μπέλυ, αλλά δεν το κάνει. Μόνο ο απόμακρος Κόνραντ δείχνει αδιάφορος στη γοητεία της. Παράλληλα, η μητέρα των αγοριών αντιμετωπίζει προβλήματα που η Μπέλυ δυσκολεύεται να κατανοήσει.

 Το μυθιστόρημα συνδυάζει έξοχα το ερωτικό ειδύλλιο και το οικογενειακό δράμα με μια δυνατή ιστορία ενηλικίωσης. Και παρόλο που η ιστορία ενηλικίωσης αποτελεί την πιο ουσιαστική πλευρά του, δεν παύει να ικανοποιεί και όσους επιζητούν να διαβάσουν μια ανάλαφρη, ερωτική καλοκαιρινή ιστορία. Οι αναγνώστες θα γοητευτούν από τη δεκαπεντάχρονη Μπέλυ, η οποία ανακαλύπτει ότι δεν μπορείς πάντα να διαλέγεις αυτόν που θα αγαπήσεις, καθώς και από τον μαγικό κόσμο των καλοκαιρινών διακοπών που αριστοτεχνικά ζωντανεύει η συγγραφέας. Έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν...

 Το Καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει αποσπάσει παντού ενθουσιώδεις κριτικές.

 

 

1800

ΠΑΤΕΡΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Εκδότης: JEMMA PRESS

Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2018

Αριθμός σελίδων: 48

 

Ο Δήμος Καραμάνος είναι ένας οικογενειάρχης και ζει ήσυχα, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε τους παιδιά σε ένα χωριουδάκι της Ελασσόνας.

Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του, καλά-καλά ούτε οι ίδιοι του οι γιοι.

Όταν όμως ένας αγγελιοφόρος του φέρνει μήνυμα από έναν καπετάνιο που τον καλεί ξανά στη δράση, ο Καραμάνος θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά η ζωή που θέλει είναι αυτή του ραγιά ή του κλέφτη! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

 

 

 

Οι όμηροι του Γκαίρλιτς

Συγγραφέας:  Θανάσης Πέτρου

Σελίδες: 104

Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ

Χρονολογία Έκδοσης        Απρίλιος 2020

 

Το 1916, στη διάρκεια του τρίτου χρόνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει στάση ουδετερότητας. Όταν η Βουλγαρία εισβάλλει στην Ανατολική Μακεδονία, το Δ΄ Σώμα Στρατού, που εδρεύει εκεί, βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Οι Έλληνες στρατιώτες είναι αποκλεισμένοι, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να αντισταθούν στους Βουλγάρους. Η πρόταση του επικεφαλής του Σώματος μοιάζει εξωπραγματική!

Αναμειγνύοντας την υψηλή αισθητική και την τεκμηριωμένη έρευνα, ο Θανάσης Πέτρου παρουσιάζει με απίστευτη ζωντάνια τη διαδρομή των Ελλήνων στρατιωτών του Δ΄ Σώματος Στρατού μέχρι το Γκαίρλιτς και την επώδυνη-πολυπόθητη επιστροφή στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1919.

 

 

 

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Συγγραφέας: KAFKA FRANZ

Εκδότης: ΟΞΥ

Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2010

Αριθμός σελίδων:66

Διαστάσεις: 23x21

Μετάφραση: Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη

 

 

"Όταν ένα πρωί ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε από ταραγμένο ύπνο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε τεράστιο ζωύφιο. Ήταν ξαπλωμένος ανάσκελα, η πλάτη του ήταν σκληρή σαν πανοπλία, και όταν σήκωσε λιγάκι το κεφάλι του, είδε την τουρλωτή καφετιά κοιλιά του να είναι χωρισμένη σε φέτες, ενώ πάνω της ήταν αδύνατο να σταθούν τα σκεπάσματα είχε μείνει σχεδόν ξεσκέπαστος. Τα αμέτρητα ποδαράκια του, αξιοθρήνητα λεπτά σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα του, κουνιόντουσαν αβοήθητα μπροστά στα ίδια του τα μάτια".

Έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο σημαντικά διηγήματα του 20ου αιώνα. Θεμελιώδες κομμάτι του έργου του Κάφκα, η "Μεταμόρφωση" είναι ένας τεράστιος ζωντανός εφιάλτης που κρύβει όλη την ένταση και το μεγαλείο της φαντασίας του Τσέχου συγγραφέα.

Η εικονογράφηση του σπουδαίου Αργεντίνου καλλιτέχνη Luis Scafati ζωντανεύει αξιοθαύμαστα την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της ιστορίας, προσκαλώντας τον αναγνώστη σε μια αξέχαστη περιπέτεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)