Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Κω

Ο μητροπολίτης Κω και Νισύρου Ναθαναήλ προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα στην Πνευματική Εστία της Μητρόπολης. Στην πρόσκληση του ανταποκρίθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 11:3ο στην Πνευματική Εστία για να συνεορτάσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών από τον κ. Μιχαήλ Ανδρέου και την ομιλία του θεολόγου του 2ου Γυμνασίου Κω, κ. Σωτήρη Μπάρδα, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το κοινωνικό, θεολογικό και εκπαιδευτικό έργο των Ιεραρχών. Η γιορτή συνεχίστηκε με μουσική από το Κέντρο Μουσικών Σπουδών του κ. Καματερού. Οι συμμετέχοντες απο το Κέντρο Μουσικών Σπουδών ήταν :
Τσαμπίκος Καματερός (πιάνο)
Δημήτρης Καματερός (κλαρινέτο)
Θανάσης Πουλιού (σαξόφωνο)
Αλέξης Παντελίδης (τραγούδι)
Μαρία Ζησοπούλου (τραγούδι)

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια ωραία επιλογή τραγουδιών. Το Caro mio ben (Giussepe Giordani), το οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αλέξης Παντελίδης



και το Die forelle (Franz Schubert), το οποίο τραγούδησε υπέροχα η Μαρία Ζησοπούλου.
Ακολούθησε η μουσική από το χαμόγελο της Τζοκόντα του Μ. Χατζιδάκι



και το πρόγραμμα έκλεισε με την μπαλάντα του Ούρι, από τον Α. Παντελίδη και την Περιμπανού από την Μ. Ζησοπούλου.


Ο μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, που προσήλθαν στη γιορτή και συγκινημένος αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελούν. Τέλος πρόσφερε συμβολικά σε όλους τους παρευρισκόμενους το βιβλίο του Φ. Ντοστογιέβσκι "Το όνειρο ενός γελοίου".
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ιερά Μητρόπολη και τον μητροπολίτη για την λιτή και συγκινητική γιορτή και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: