Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Καληνύχτα Ελλάδα..


..Ανάβω την τηλεόραση και πέφτω σε ειδήσεις. Πανικόβλητη ψάχνω το τηλεκοντρόλ για να αλλάξω κανάλι. Ωχ μωρέ! ΔΝΤ και ΔΝΤ και οι δυο βάρβαροι να φωνάζουν στα απέναντι παράθυρα. Αλλάζω το κανάλι και τσούπ! Πετάγεται κι η Τζούλια στην οθόνη. Ο σοβαρός κύριος με το κουστούμι, τη γραβάτα και την πλάγια χωρίστρα παρουσιάζει την εντελώς τυχαία συνάντηση της με την κάμερα του καναλιού. Πφ, μπουχτίσαμε . Καθώς πατάω το επόμενο κανάλι σκέφτομαι πως είναι Τρίτη και, ω, μα φυσικά! BIG BROTHER!! Μα και να μην το δω απόψε , θα το δω αύριο αναλυμένο κομμάτι κομμάτι στο Κους Κους» Στο επόμενο πάτημα του κουμπιού «Μένουμε Ελλάδα». Για το τίτλο και μ
όνο και επειδή δεν έχω λεφτά για διακοπές αναγκάζομαι να επιλέξω ανάμεσα σε TOP και Master chef. Chef όμως δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι κι εμένα το ψυγείο μου είναι άδειο κι επειδή έχει περάσει κι η ώρα μου σε ανοησίες , σβήνω την τηλεόραση και συλλογίζομαι.


«Μα πως κατάντησε έτσι η Ελλάδα! Δε γίνεται , κάποιο λάθος έχει γίνει. Απ’ τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, τον Παρθενώνα και την Αφροδίτη της Μήλου, φτάσαμε στις σαπουνόπερες και τις ξενόφερτες φτηνοπαραγωγές.». Κι αποφασίζω να δω τα πράγματα με άλλο μάτι. Στους Έλληνες αρέσουν οι τσακωμοί. Έτσι αν αυτοί οι δυο κύριοι φωνάζουν, επικεντρωνόμαστε στις φωνές κι όχι στο θέμα της διαμάχης. Έπειτα και πόσοι γλύπτες δεν θα εμπνευστούν από την Τζούλια. Μετά τον Κολοσσό της Ρόδου ο Κολοσσός της Τζούλιας! Τα νησιά μας είναι υπέροχα, όμως πάνε οι εποχές που τα βλέπαμε από κοντά. Τώρα μόνο μέσα από το γυαλί, είναι το σλόγκαν της εκπομπής. Και τέλος οι εκπομπές μαγειρικής επιδιώκουν το μπούχτισμα. Έτσι όταν δε θα ‘χουμε να φάμε, έτσι κι αλλιώς θα έχουμε μπουχτίσει να βλέπουμε.

Τα παρατάω όλα προς το παρόν και προτιμώ να διαβάσω ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Η έμπνευση και οι ιδέες ποτέ δε πάψουν να υπάρχουν και πιστεύω πως είναι καλύτερα να ζεις σε έναν φανταστικό κόσμο παρά στον κόσμο που σου προβάλλουν.



(Η εικόνα βρίσκεται εδώ: 21 Painting Modern Gallery. Modern Galleries of Contemporary Art Painting.)






2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Άντε, βρε παιδιά, με τα κείμενά σας! Μας διακόπτετε από την τηλεόραση!
(Μα καθόλου τακτ αυτά τα παιδιά σήμερα!!)

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Το χειρότερο δεν είναι ότι μας διακόπτουν, αλλά το ότι έχουν και άποψη!(τα σκασμένα!!)