Κυριακή 20 Μαΐου 2012

¨"Παραμύθι χωρίς όνομα", θεατρική παράσταση

Την Πέμπτη 17 Μαιου το 1ο Γυμνάσιο Κω παρουσίασε το θεατρικό έργο Παραμύθι χωρίς όνομα στον κινηματογράφο Ορφέα. Το πρωί παρακολούθησαν την παράσταση οι μαθητές του Γυμνασίου και το απόγευμα έγινε δεύτερη παράσταση ελεύθερη για το κοινό.Την παράσταση ετοίμασαν οι καθηγήτριες κ .Κρικέλη και κ.Γεωργακά και συμμετείχαν παιδιά από τη Β και Γ Γυμνασίου.
Η υπόθεση: Σε μια ανώνυμη χώρα τα πάντα έχουν παραλύσει εξαιτίας της ανικανότητας και ηλιθιότητας των αρχόντων και της αδιαφορίας του λαού. Όταν έφτασαν στο έσχατο όριο της φτώχειας, ζήτησαν από συγγενικό κράτος ένα νέο δάνειο. Ο ηγεμόνας, αντί για δάνειο, τους έστειλε… μια γαϊδουροκεφαλή. Αυτή η προσβολή κινητοποίησε το φιλότιμο του λαού κι έτσι εκστράτευσαν ενάντια στον εχθρό. Ο πόλεμος, αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να αναδείξει τα προβλήματα που αυτός προκαλεί, να ειρωνευτεί, να σαρκάσει.
Η παράσταση κατά κοινή ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της!










Δεν υπάρχουν σχόλια: