Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αθήνα Κως με Ντακότα - για έναν έρωτα!


Ο παππούς μου κατάγεται από την Αθήνα ,και συγκεκριμένα από την Πλάκα στη οποία είχε και το γραφείο τελετών του. Ήταν ένας πραγματικός businessman για εκείνη την εποχή. Η γιαγιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κω. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Αθήνα και καθώς δεν μπορούσε να αποχωριστεί την οικογένεια της γύρισε στο νησί για να δουλέψει εκεί. Σε αυτό το νησί είναι που ερωτεύονται ο παππούς και η γιαγιά μου…
 Όλα άρχισαν μια ανοιξιάτικη μέρα του Μαΐου. Τότε στην Κω υπήρχε μόνο ο αθηναϊκός τουρισμός. Η γιαγιά μου βοηθούσε τον πατέρα της, όταν ένα μεγάλο τουριστικό πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Κω. Μόλις αποβιβάστηκαν, πολλοί από τους τουρίστες επέλεξαν να φάνε στο εστιατόριο του πατέρα της γιαγιάς μου. Μεταξύ των πελατών, ήταν και ένας γοητευτικός κύριος που καθόταν σε ένα τραπέζι στη γωνία απέναντι από το ταμείο. Παρατηρώντας πως η γιαγιά μου τον λοξοκοιτούσε, ο κύριος αποφάσισε φεύγοντας να πειράξει την κοπέλα αφήνοντάς της το περιοδικό που είχε μαζί του κάνοντας δήθεν πως ξεχνάει να το πάρει, και γράφοντας σε αυτό την διεύθυνσή του και ότι θα ξανάρθει. Η γιαγιά ανταποκρίθηκε και άρχισε η αλληλογραφία. 
     Ο κύριος, ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο από την Αθήνα με τα τότε στρατιωτικά αεροπλάνα[ΝΤΑΚΟΤΑ] ή με το καράβι άροδο βγάζοντας το αυτοκίνητο με την άκατο. Ναι, βλέπετε, είχε και αυτοκίνητο ο κύριος!!!Εκείνη την εποχή ήταν από τους λίγους που είχαν στην Αθήνα [πόσο μάλλον στην Κω!!!]. Το έφερνε στην Κω λοιπόν για να κάνει έκπληξη στην γιαγιά .Ο καιρός περνούσε και ο έρωτας του παππού με την γιαγιά ήταν πλατωνικός Για να πουν δύο κουβέντες μεταξύ τους, έπρεπε να βγαίνουν βόλτα με άλλα τρία τέσσερα άτομα  παρέα[για να μην υποψιαστεί τίποτα κάποιος]. Με τον καιρό, η γιαγιά με τον παππού ήρθαν πιο κοντά και έτσι ο παππούς ζήτησε το χέρι της από την οικογένειά της. Η μητέρα της ανένδοτη, ο πατέρας της πιο επιεικής. Υπήρχαν βλέπετε και οι επίδοξοι γαμπροί του νησιού!!Αλλά φαίνεται με το ψάρι που έτρωγε ο παππούς στο μαγαζί ψαρεύτηκε για τα καλά ο παππούς και αποφάσισε να πείσει την μητέρα της να του επιτρέψει να παντρευτεί την κόρη της. Με τα πολλά, ο παππούς τα κατάφερε, και έτσι παντρεύτηκαν στο νησί στην εκκλησία Ευαγγελισμού στην Μητρόπολη.
 Αφού μετετέθη η γιαγιά στην Πλάκα, μετακομίσανε στο σπίτι του παππού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η γιαγιά που ήταν από την Κω παντρεύτηκε Αθηναίο, δηλαδή τον παππού μου, και η κόρη της που ήταν Αθηναία παντρεύτηκε και αυτή Κώο, δηλαδή τον πατέρα μου!
Σταμάτης Χατζηπέτρος, Γ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: