Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Έναρξη της Κινηματογραφικής Λέσχης - Οικογένεια Μπελιέ


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε η ένατη χρονιά της Λέσχης μας. 70 μαθητές και 4 καθηγήτριες αποτελούν αυτή την ωραία ομάδα για φέτος. Η έναρξη έγινε με μια ταινία την οποία συνηθίζουμε να έχουμε ως εναρκτήρια εξαιτίας του γλυκού και τρυφερού περιεχομένου της, την Οικογένεια Μπελιέ. Ακολουθούν οι πρώτες κριτικές που , ως συνήθως, είναι σύντομες και εμπεριέχουν το δισταγμό των μαθητών, που θεωρούν ότι δεν έχουν τι να γράψουν! 

Η ταινία που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ συγκινητική . Η Πωλα έκανε ότι μπορούσε από μικρή ηλικία για να βοηθήσει τους κωφάλαλους γονείς της και τον  αδερφό της να ενταχθούν στην κοινωνία ως πολίτες και τον μπαμπά της ως πολιτικό . Η προσπάθεια της αυτή με συγκίνησε και με άγγιξε πολύ. Οι γονείς της προσπάθησαν να την αποτρέψουν  να ακολουθήσει το όνειρο της για καριέρα στο τραγούδι μέχρι τη στιγμή που τραγούδησε μπροστά τους και κατάλαβαν πόσο πάθος έχει για τη μουσική . Έτσι η Πώλα με την συγκατάθεση των γονιών  άνοιξε τα φτερά της και πέταξε προς το Παρίσι ακολουθώντας το όνειρο της.
Αλκμήνη Χατζηνικολάου, Γ6


Η συγκεκριμένη ταινία ήταν χωρίς καμία αμφιβολία καταπληκτική κατά την άποψη μου. Ήταν ένα υπέροχο ξεκίνημα για την κινηματογραφική. Επίσης ήταν μια ταινία αστεία αλλά είχε και το δράμα της. Η συγκεκριμένη ταινία κατάφερε να περάσει το μήνυμά της (δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε αυτό διότι ο καθένας έχεις διαφορετική οπτική γωνία και αντίληψη). Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τις επόμενες ταινίες που σύντομα θα παρακολουθήσουμε.
Μεχμέτ Σουμόν, Γ5



Εξαιρετικά συγκινητική ταινία. Ο σκηνοθέτης σε αυτήν την ταινία πλέκει ρόλους από την καθημερινή ζωή ανθρώπων χωρίς κάποιες "ιδιαιτερότητες" με ανθρώπους με  "ιδιαιτερότητες". Στην σκηνή που ο πατέρας ακουμπάει τις φωνητικές χορδές της κόρης του για να αισθανθεί τις δονήσεις δείχνει τι στερείται ως γονιός προς την κόρη του, αφού εκείνη μπορεί να μιλήσει και να ακούσει ενώ η υπόλοιπη οικογένεια δεν μπορεί.
Αργυρώ Πλαγγέτη,Γ5


Δεν υπάρχουν σχόλια: