Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Campeones - Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας

Η ταινία ήταν υπέροχη. Πιστεύω πως κατάφερε να μας ευαισθητοποιήσει στο θέμα των ανθρώπων με νοητική υστέρηση και μέσα από την ταινία μπορέσαμε να καταλάβουμε πως αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες στο παρελθόν τους, οι οποίες εξηγούν τα πάντα. Μετά από αυτήν την ταινία, καθένας θα πρέπει να βλέπει με άλλο μάτι αυτούς τους ανθρώπους-γιατί πρόκειται για πλάσματα σαν και εμάς- και πάντα να τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν παύει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ικανότητες με εμάς.
Μαρία Μυρωνίδη, Γ4


Πρόκειται για μια ταινία με διαχρονικό περιεχόμενο. Ένας βοηθός προπονητή-και ταυτόχρονα και ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας-σε μια μεγάλη ομάδα της Ισπανίας σε έναν μεγάλο αγώνα επιτίθεται στον προπονητή. Έπειτα μεθάει και χτυπάει ένα περιπολικό από εκεί ξεκινάει και εξελίσσεται η ζωή του σε κάτι που ποτέ δεν περίμενε - σε έναν εφιάλτη ή σε ένα όνειρο. Περνάει από δικαστήριο το οποίο αποφασίζει να του επιβάλλει ως ποινή να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, αντί φυλακίσεως. Θα αναγκαστεί να προπονήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες κάτι το οποίο στην αρχή τον ενοχλεί, γιατί δεν πιστεύει στις ικανότητές των παιδιών. Αλλά, όταν πλέον τα γνωρίζει καλύτερα και μαθαίνει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά, αλλάζει η γνώμη του και καταφέρνει και τους στέλνει-παρά τις δυσκολίες που συναντάει- μέχρι το πρωτάθλημα Μια κωμική ταινία που δεν στοχεύει στο να διδάξει αλλά στο να διασκεδάσει..
Άννα Μαρία Καλαμπάκα, Γ2





Η σημερινή ταινία μου άρεσε ιδιαίτερα πολύ, γιατί περνούσε το μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν διαφέρουν από εμάς . Όσον αφορά το έργο μου άρεσε πολύ ότι, παρόλο που στην αρχή ο προπονητής αμφισβητούσε την ομάδα που ανάλαβε και την οποία αποτελούσαν άτομα με ειδικές ανάγκες, στο τέλος δέθηκε τόσο πολύ μαζί τους και κατάφεραν να κερδίσουν ΜΑΖΊ την δεύτερη θέση στο τουρνουά μπάσκετ .
Χρήστος Κώστογλου, Γ3





Ο Μάρκο είναι ένας προπονητής σε ομάδα μπάσκετ. Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αναγκάζεται να προσφέρει κοινωνική υπηρεσία για τρεις μήνες προπονώντας μια ομάδα μπάσκετ που την αποτελούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο Μάρκο πίστευε πώς δε θα καταφέρει να τους προπονήσει για τον αγώνα επειδή είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους. ‘Ώσπου μια μέρα μαθαίνει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και τότε καταλαβαίνει πώς δεν έχει σημασία αν είσαι διαφορετικός από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τελικά μετά από μεγάλη υπομονή και σκληρή προπόνηση πάνε στους τελικούς και βγαίνουν δεύτεροι , κάτι που δεν ένοιαζε τα μέλη της ομάδας. Δεν ενδιαφέρονταν για την πρώτη θέση. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να συμπαραστέκομαστε σε αυτούς τους ανθρώπους και να μη θεωρούμε ότι είναι ανάξιοι γιατί σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ικανότητες από εμάς και μπορούν να γίνουν πολύ καλοί σε ό,τιδήποτε και να ασχοληθούν.
Μαρία Πίτση, Γ5



Η ταινία της περασμένης Κυριακής ήταν μια αισιόδοξη ταινία. Οι πρωταγωνιστές της , άτομα με ειδικές ικανότητες- και όχι ειδικές ανάγκες- απέδωσαν ρεαλιστικά τη ζωή αυτών των ατόμων που δε διαφέρουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους και κατάφεραν να δώσουν ένα μάθημα ζωής στον προπονητή τους, που αρχικά τους απαξιώνει και θέλει να τους ξεφορτωθεί. Η ταινία μας έδειξε και τη στάση των ανθρώπων απέναντι στα άτομα με τις ιδιαιτερότητες – περιφρόνηση, φόβος για το διαφορετικό, αδιαφορία για τις ανάγκες τους- αλλά παρουσίασε και το βαθύ συναισθηματικό τους πλούτο. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: