Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Freedom Writers


  Η ταινία που προβλήθηκε ήταν συγκινητική για εμένα. Η υπόθεση: Μία καθηγήτρια η οποία διορίστηκε σε ένα σχολείο, χωρίς να έχει εμπειρία διδασκαλίας, εντόπισε ένα συμβάν εχθρότητας και ρατσισμού με βάση τις φυλές και τα χαρακτηριστικά των παιδιών μιας συγκεκριμένης τάξης που δίδασκε. Έτσι προσπάθησε από μόνη της να τους ενώσει με διάφορες δραστηριότητες και να τους μάθει πράγματα τα οποία τελικά αποδείχθηκαν ότι τους βοήθησαν αρκετά στο να σπουδάσουν και να πετύχουν στην ζωή τους,  αλλά και να γίνουν όλοι μια παρέα, γεγονός που από μόνοι τους δεν θα το είχαν καταφέρει. Επίσης , αυτά τα παιδιά συμμετείχαν σε συμμορίες  και το καθένα από αυτά είχε περάσει δύσκολες στιγμές και έκρυβαν τα συναισθήματα τους. Εντύπωση μου έκανε ότι η καθηγήτρια το κατάλαβε αυτό και τους έδωσε ημερολόγια,  ώστε να εκφραστούν πιο εύκολα στο γραπτό λόγο γι αυτό και στο τέλος την εμπιστεύτηκαν. Γενικά η ταινία ήθελε να μας δώσει ένα μήνυμα για τον ρατσισμό αλλά και για το τι ιστορίες μπορεί να κρύβονται πίσω από κάποιες βίαιες συμπεριφορές.
Βασιλική Μυρωνίδη, Γ4



  Η χθεσινή ταινία ήταν αρκετά ωραία. Παρουσίαζε θέματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τα καταλάβουν,  διότι δεν έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση. Η ταινία έδειχνε πόσο άδικος μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε σε κάποιον λίγο «διαφορετικό»  από μας, πως το αντιμετωπίζει αυτός που δέχεται αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και πόσο μπορεί να βοηθήσει κάποιος ' ξένος . Επιπλέον δείχνει πως εξαιτίας ενός διαφορετικού γεννητικού χαρακτηριστικού ή καταγωγής μπορούν τα παιδιά να χωριστούν σε ομάδες και έτσι να μισούν ο ένας τον άλλο, επειδή είναι διαφορετικοί. Επίσης δείχνει πόση αφοσίωση μπορεί να δείξει ο άνθρωπος για να πετύχει,  όχι μόνο τον σκοπό του,  αλλά και κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση η πρωταγωνίστρια του έργου, η καθηγήτρια,  είχε ως σκοπό να βελτιωθούν έστω ελάχιστα οι μαθητές της. Εκείνη κατάφερε όχι μόνο να γνωρίσουν τον κόσμο της μάθησης,  αλλά και να γίνουν μια οικογένεια. Επιπροσθέτως η δασκάλα  ρίσκαρε  τον γάμο της για να μπορέσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν στην γνώση αλλά και σε ένα διαφορετικό μέρος, έστω για λίγο. Τέλος,  μας μαθαίνει η ταινία πως με αγάπη και αφοσίωση μπορούν να καταφέρουμε πράγματα που δεν πιστεύαμε. Στην ταινία για παράδειγμα τα παιδιά ήθελαν τόσο να ξαναεχουν  εκείνη την δασκάλα που στο τέλος τα κατέφεραν. Η ταινία μου άρεσε πολύ. Νομίζω πως θα την ξαναέβλεπα με μεγάλη ευχαρίστηση
Χατζηδιαμαντή Αναστασία, Γ6



Η ταινία που παρακολουθήσαμε την προηγούμενη Κυριακή πιστεύω πως άγγιξε τις καρδιές όλων μας. Η ταινία αυτή διαδραματίζεται σε μια πολιτεία των ΗΠΑ και κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει και ως μία εμπολεμη ζώνη,  αφού οι διάφοροι άνθρωποι που κατοικούν εκεί έχουν έρθει σε μεγάλη σύγκρουση, με φαινόμενα βίαια τα οποία τις περισσότερες φορές οδηγούν στην δολοφονία πολλών νέων. Ενώ επικρατεί αυτό το χάος στο σχολείο, σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται μια νέα δασκάλα,  η οποία θα παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην ζωή των μαθητών της, αλλάζοντας ριζικά τις νοοτροπίες τους σχετικά με το αν αξίζει πραγματικά να αλληλοσκοτώνονται. Η αγάπη και το πείσμα της δασκάλας πραγμάτωσε τον αρχικό σκοπό της, δηλαδή να κάνει τους μαθητές της καλύτερους ανθρώπους. Προσωπικά εμένα η ταινία μου άρεσε αρκετά. Υπήρχαν στιγμές που η παραστατικότητα των ηθοποιών τόνισε πολλές σκηνές κάνοντας τες περισσότερο κατανοητές για το κοινό .
Παπαβασιλείου Γιάννης, Γ4



Δεν υπάρχουν σχόλια: