Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ελλάδα, μια χώρα γεμάτη αντιφάσεις

Η Ελλάδα είναι γνωστός προορισμός σε όλο τον κόσμο . Είναι γνωστή για την ιστορία της ,τον πολισμό της  και  την παραδοσιακή κουζίνα της .  Ως προς την ιστορία της η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο πλούτο . Οι πολεμιστές, οι ποιητές όπως ο Όμηρος, οι φιλόσοφοι μας κάνουν περήφανους για τον τόπο μας . Ο πολιτισμός κοσμεί τον τόπο μας . Επίσης έχουμε πολλά νησιά τα οποία έχουν αξιοθέατα,  όπως η Κως που έχει το Ασκληπιείο .Βέβαια έχουμε και πολλές θάλασσες που γεμίζουν το καλοκαίρι .
  Γενικότερα είμαστε ένας λαός που θέλει να τραβάει την προσοχή και αυτό είναι ίσως ένα από  τα ελαττώματα  μας. Η γλωσσά μας αν και έχει πλούσιο λεξιλόγιο έχει αλλοιωθεί . Ένα  ακόμα μειονέκτημα είναι η οικονομία μας η οποία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση . Ένα ακόμα πρόβλημα των Ελλήνων είναι ότι ενώ έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε πότε δεν μας φτάνει και θέλουμε το κάτι παραπάνω και δυστυχώς φτάνουμε σε σημείο να τα χάνουμε όλα . Πολλές φόρες γινόμαστε υπερβολικοί και είναι ένα από τα κυρία ελαττώματα μας. Επίσης θέλουμε να μοιάσουμε σε άλλους λαούς και έτσι χάνουμε τον χαρακτήρα μας . 
  Το συμπέρασμα είναι πως έχουμε πλούσιο πολιτισμό τον οποίο δεν  εκμεταλλευόμαστε και αφήνουμε άλλους να τον κάνουν για εμάς . Αυτή είναι η γνώμη μου για την Ελλάδα.

Χρυσάνθη Χατζηχριστοφή, Γ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: