Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ποιο το παρόν της Ελλάδας;

         Η Ελλάδα, τι να πρωτοπείς για την Ελλάδα; Λες, λες και σε παίρνει ώρα να τελειώσεις. Δεν έχει αλλάξει ούτε προς το καλό, ούτε προς το κακό. Έχει καταλήξει πολλές φορές σε κρίση, δεν είναι η πρώτη φορά, οπότε δεν είναι κάτι το καινούριο για εκείνην.

   Πριν την κρίση όλοι έτρεχαν στα μαγαζιά και στις καφετέριες, είχαν 4-5 τσάντες με αγορασμένα ρούχα και άλλα πράγματα. Τώρα όλοι έχουν αλλάξει, όλοι ανησυχούν για το μέλλον τους και περισσότερο των παιδιών τους και οι καθημερινές βόλτες περιορίζονται. Αντί να αγοράζουν ρούχα, σκέφτονται τι να ψωνίσουν από το Super Market και αν θα τους φτάσουν τα λεφτά για όλα τα τρόφιμα. Παρόλ'αυτα, ακόμη και να μην έχουν λεφτά τους βλέπεις όλους με ένα iPhone στο χέρι. Είναι στην φύση των Ελλήνων να καυχιούνται για το τι έχουν, ενώ στην ουσία σιγά σιγά τα χάνουν. Είναι περήφανοι για τα κατορθώματα των προγόνων τους, αλλά ταυτόχρονα άμα τους ρωτήσεις δεν ξέρουν τίποτα για αυτούς, έτσι απλά προσπαθούν να κάνουν φιγούρα.
  Από την άλλη η Ελλάδα φημίζεται για την ιστορία της και διάφορα μνημεία έχουν σωθεί για να μας θυμίζουν το παρελθόν. Αν δεν αξιοποιήσουν όμως οι Έλληνες το παρελθόν,  δεν θα έχουν κανέναν μέλλον…


Λέντια Χιούσι, Γ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: