Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Disconnect


Η ταινία περιέχει τρεις ιστορίες σχετικά με το διαδίκτυο και εξηγεί πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει εάν δεν το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Συγκεκριμένα  μία κοπέλα ενώ  πήγε να βοηθήσει κάποιον, που είχε γνωρίσει μέσω του διαδικτύου, βρίσκει τον μπελά της,  μία οικογένεια χάνει τα χρήματά της, διότι έκανε πληρωμές στο διαδίκτυο με την κάρτα της και ένα παιδί κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, που τον οδηγεί σε κώμα, επειδή είχαν δημοσιευθεί προσωπικά του στοιχεία, αφού τα είχε δώσει σε κάποια φίλη του, που συνομιλούσε μέσω facebook, η οποία δεν ήταν αυτή που φαινόταν, αλλά δύο αγόρια, που ήθελαν να προκαλέσουν κάποιο κακό σε αυτόν.

Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την ιστορία είναι, πως το ένα από τα δύο αγόρια, ενώ παρουσιαζόταν ως ένα άλλο άτομο, έδινε τα πραγματικά του στοιχεία. Έτσι καταλαβαίνουμε πως και εκείνος είχε κάποια προβλήματα τα οποία ήθελε να τα πει σε κάποιον. Επίσης αυτός όταν μαθαίνει πως ο Κάιλ βρίσκεται σε κώμα, μετανιώνει για τις πράξεις του και παραδέχεται το λάθος του, σε αντίθεση με το φίλο του, ο οποίος το μόνο που τον νοιάζει είναι να διαγραφεί ο λογαριασμός για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Κατά τη γνώμη ήταν μία πολύ καλή ταινία και εξηγεί πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το διαδίκτυο, αν δεν προσέξουμε ποιες πληροφορίες θα δώσουμε. Ακόμα και κάτι απλό που δημοσιεύουμε μπορεί να είναι εναντίον μας. Όπως για παράδειγμα η ημερομηνία γέννησης.

Κατερίνα Παπαδάκη, Γ4



Wow, they did it. They did it. They screwed me up. I have no words just to explain what I saw. It’s just, true. It can happen to anybody. Family, friends, you name it. It’s also interesting to note that the movie affected some people. So if a movie about some stories about the internet affects those people, I recommended seeing it.

Χάρης Φρατζής, Γ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: